Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ndw

TORBIEL na jajniku.

Polecane posty

Gość gość
ja mam jedną torbiel na jajniku, i to dość dużą, ginekolog mi na to przepisała pigułki anty vines i po 2ch miesiącach stosowania jak na razie jest naprawdę ulga :D

Gość gość
ja mam jedną torbiel na jajniku, i to dość dużą, ginekolog mi na to przepisała pigułki anty vines i po 2ch miesiącach stosowania jak na razie jest naprawdę ulga :D

Gość xxxyyyss
Torbiel na jajniku czasami znika u mnie akurat samo zniknęło ze względu na to że zaszłam w ciążę , ale nie zawsze tak jest. warto się badać i sprawdzać cały czas to i owo. Poczytaj sobie może o objawach torbieli https://adamed.expert/torbiel-jajnika-jakie-sa-typowe-objawy/ To powinna wiedzieć każda kobieta

Gość gość
Przede wszystkim, żeby go zdiagnozować należy udać się do lekarza. Ja dowiedziałam się o nim w http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ - byłam załamana bo bałam się, że będzie trzeba wycinac go operacyjnie. Jednak się udało! Pani doktor wdrożyła mi leczenie farmakologiczne i się udało. Niestety niektórzy muszą usunąć operacyjnie, ale podobno zabieg nie jest aż taki bardzo poważny.

Witam, Mogę wypowiedzieć się na bieżąco. Około 3 tygodni temu wykryto mi torbiel na prawym jajniku o wielkości 7 cm. Operację miałam wczoraj w Krakowskim szpitalu na Kopernika. Polecam Oddział - sumienni lekarze oraz bardzo pomocne pielęgniarki. Samej operacji nie pamiętam ponieważ była to operacja po narkozą - operowano w ten sam dzień 5 kobiet. Jeżeli chodzi o mój przypadek zostałam wzięta na " stół " o 12:20 i później pamiętam od godziny 15 co się działo na sali pooperacyjnej. Lekarze cały czas podawali leki przeciwbólowe... mi najlepiej podszedł lek tzw. narkotyczny ;) po prostu spałam po nim i zapomniałam o bólu a na następny dzień wyjęli mi drena ( drona ) i cewnik o ok. 12:00 poszłam do domu. Warto prosić jak zaczyna bolec o leki przeciwbólowe bo najbardziej z tego wszystkiego boli włożony pod skórę dren. Nie ma co się obawiać tylko iść i oddać się w ręce lekarzy. Jeszcze dopiszę coś na temat jajnika - delikatnie go ucięli jednak lekarze stwierdzili, że spełnia swoją funkcję. Pozdrawiam.

Gość gość
Ja miałam torbiel krwotoczną na 6 cm po lekach hormonalnych. Miałam szczęście bo torbiel zeszła z miesiączką i w następnym cyklu wszystko wróciło do normy i nawet udało mi się zajść w ciążę. Natomiast moja mama miała dwie torbiele na jednym jajniku na 4 cm krwotoczną i na 3 cm endometrialną. W lutym miała operację metodą tradycyjną, wycięli jej jajnik. Na następny dzień już chodziła. Ze szpitala wyszła po tygodniu.

Gość Talka123
Witam, mam pytanie odnośnie torbieli. Mam 20 lat i mam torbiel na prawym jajniku 3,5 cm o ktorej dowiedzialam się przypadkiem. Czy przy torbielach jest "wyznaczony" wiek zajścia w ciąze? Prosze naprawde o normalne odpowiedz, poniewaz bardzo sie martwie

Gość Betttyhaa

Od kilku tygodni pobolewał mnie brzuch, nie wiedziałam co jest grane. A gdy dostalam miesiączki, to po prostu zwijałam się z bólu co wcześniej się nie zdarzało. Poszłam do swojego ginekologa - dr. Antoniego Kubiaka, który do sprawy podszedł bardzo poważnie. Cóż, okazało się, że to torbiele... Ale on jest po prostu cudotwórcą i wszystko skończyło się dobrze! Bardzo w porządku lekarz, na piątkę z plusem.

Gość Enigma

Próbowałyście stosować codziennie kapsułki z olejem z wiesiołka? Mnie to doradził ginekolog i faktycznie małe torbielki na jajnikach wchłonęły się samoistnie, a brzuch podczas okresu boli o wiele mniej. Stosuję kapsułki z wiesiołkiem firmy Gal, bo najlepiej wybierać polskie oleje. 

Gość Enigma

Próbowałyście stosować codziennie kapsułki z olejem z wiesiołka? Mnie to doradził ginekolog i faktycznie małe torbielki na jajnikach wchłonęły się samoistnie, a brzuch podczas okresu boli o wiele mniej. Stosuję kapsułki z wiesiołkiem firmy Gal, bo najlepiej wybierać polskie oleje.