Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaaa

pytanie o owsiki

Polecane posty

Gość pytajacaaaaa

ile mniej wiecej trwa pozbywanie sie owsikow? i czy osoby z rodziny "wlasciciela" (:P) tego paskudztwa musza brac takie same leki jak ten co ma te owsiki...czy jakies inne? i w jakiej cenie sa te leki? z gory dzieki za odpowiedz

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
wiec tak rodzina z tego co wiem nie musi brac zadnych lekarstw. musisz tylko zrobić wielkie sprzaanie w domu - poprać pościel, bielizne - bo jajakja owsików na tym osiadaja. samo pozbycie sie nie trwa długo, dosatjesz lekarstwo i 2 dni i juz ich nie ma ale leczyć sie musisz chyba troszke dłuzej. i radze to leczyć - j dawno temu miałam to paskudztwo jak byłam mała. potem owsiki niby znikneły ale pojwaiły sie okropne bóle brzucha, podejrzewali nawet wyrostek. całe dnie leżałam zwijając sie z bólu - to było 100 razy gorsze jak bóle miesiaczkowe. pamietam okazało sie ze to owsiki ( których juz w kale nie było, bo to chyba jakas kolejna faza), dali mi takie syrop do picia i bóle znikneły jak reką odjął. kazali w domu wszystko poprac, a rodzina nie musiała nic brać.

Gość wystarczy
sie myc brudasie to nie bedziesz miala owsikow

Gość kiedysssss
też miałam.lekarka pzrepisała mi tabletki.rodzina niby tez ma brac,ale u mnie mieli to gdzieś i nie zażywali...pamietam ze najpierw miałam jakieś tanie tak około 5 zł i one mi nic nie dały.i wciąż te owsiki wracały...dopiero inna lekarka mi pomogła przepisująć jakieś tabletki za 20 zł.nie pamiętam nazw,ale lepiej wziąść te droższe...

Gość kurdeee
ja tez chyba musze isc do lekarza bo to cholerstwo mam od okolo 2 miesiecy moze troszke dluzej.....i co ja mam isc do zwyklego lekarza i powedziec ze chyba mam owsiki :/

Gość ja też się pytam
podnoszę temat, bo mam pytanie do wtajemniczonych. Dolega mi swędzenie i szukam odpowiedzi. Czy jest możliwe,że mam owsiki,mimo,że oglądałam kał i odbyt( kilka razy) i nic nie zauważyłam???? Niepokoi mnie to, ponieważ swędzenie występuje wieczorem i nocą i to mi pasuje do tego paskudztwa.

Gość dgfkugs
ja wogole mialam tak ze jak bylam, mala mialam owsiki,gdy je zobaczylam strasznie sie wystraszylam i plakalam(bo dzien wczesniej widzialam takie robaczki jak wychodzily z rozkladającego się zdechłego kota).No ale je wyleczylam i bylo ok,a potem za jakis czas obejrzalam 'te' miejsca i zauwazylam jednego!! tylko ze juz sie nie leczylam,a samo sie wyleczylo... ;/ dziwne troszke,no ale sie ciesze:)trzeba jesc duzo kwasnych rzeczy!to naprawde pomaga i myc zawsze i wszedzie rece!!!!!!

Gość dgfkugs
DO JA TEZ SIE PYTAM-nie koniecznie,powinnas miec w kale owsiki,a jak nie to grzybica

Gość ja też się pytam
czytałam tu archiwalne wypowiedzi i każdy pisał,że widział to na oczy a ja nie mogę nic dojrzeć.Stąd moje pytanie.

Gość ja też się pytam
badałam się pod tym kątem i nie,szczelina też nie, powiedział, że na grzybicę też to nie wygląda.Zrobię badania ale chciałam się wcześniej upewnić to podjęłabym odpowiednie kroki.

Cała rodzina musi sie odrobaczyc bo bez sensu całe leczenie! Te nawracające owsiki to właśnie z tego ze ktos z rodziny też ma i zaraża! Nie wiem jak mozna z tym żyć 2 miesiące, przecież to robale w twoim organizmie!!! Ceny nie pamietam ale potrzebna jest recepta i nie jest to drogie, rodzina bierze te same leki tylko inaczej dawkowane i mniej, z reszta lekarz wszystko wyjaśnia

Gość ja też się pytam
odpowiadasz innej osobie ze wcześniejszego czasu a ja podniosłam temat i to ja jakby poszukuję odpowiedzi.pozdrawiam

Gość owsiki
Mam pytanie, lekarz mojej 9. letniej córki stwierdził u niej owsiki. Zarówno ona jak i cała reszta rodziny zarzyliśmy leki zapobiegawcze. U mojej córki od 31 sierpnia utrzymują się pęcherzyki, które pękają (wokół nich występuję bardzo silne zaczerwienienie). 4 razy dziennie przemywam nadmanganianem i zasypuję mączką ziemniaczaną. Jak długo może się to utrzymywać ? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Gość gość
Miesiąc gdzieś tak się leczy. Dobra ja wiem ale ogromnie ważne pytanie i oczywiście krótka opowieść. Wiec tak przez rok swedziala i piekła mnie pochwa. Chodzilam po lekarzach i nic. Był piątek koleżankę zaprosilam i nazarlam sie słodyczy. Okolo 22:00 zaczeła mnie swedziec pupa podcieralam się a na papierze było chyba z dziesięć białych robaczkowy. Na drugi dzień poszlak do lekarza dostalam zentel i był spokuj. Po miesiącu wrucily z większą siła okazalo się ze mam ich tak dużo ze dwa miesiące leczylam i minęły dwa lata i znowu z jeszcze większa siła do tej pory mi nie przeszło. Proszę powiedzie co mam robić. A i mowie o owsikach

Gość gość
dobrym lekiem na owsiki jest Pyrantelum medana, więcej informacji pod linkiem www.bezowsikow.pl/o-leku.html, polecam

Gość gość
ja myje sie codziennie, rece non stop, a jednak zlapalam robaki od dziewczynki z przedszkola, czterolertniej Zuzi Jankowskiej drapala sie po tylku, narzekala na itchy bum bum, a matka nic, nie dala jej lekow, dziewczynka roznosila jaj robali na wszystkich wokol

Gość gość
Nie wierzę, że w przedszkolu nie zareagowali. Nasze panie zareagowały na samym początku i dzięki temu tylko jedno dziecko miało owsiki. Dostał pyrantelum i było po kłopocie. Mama dziecka też szybko poszła z nim do lekarza i zrobiła badania. Zresztą większość naszych rodziców jest odpowiedzialna.

Gość gosc

Nie wiem, jak w przedszkolu... przedszkole w Anglii, wiec raczej na pewno brudne, chodzi o matke zarazonej dziewczynki, ktora nie dala jej nawet jednej tabletki, by zabic robaki.