Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotka35

Wiara, nadzieja, milosc

Polecane posty

Gość dorotka35

Czym dla Was jest wiara, nadzieja, milosc? Czy maja jakies znaczenie w zyciu, czy po prostu sa bo sa i nikt sie nawet nad tym nie zastanawia? Czy wiaza sie ze soba w jakis sposob? Zapraszam do wypowiedzi.

Gość dorotka35
Dziekuje Inocenty, ale chodzilo mi glownie o to, co WY LUDZIE myslicie na ten temat, czym te wartosci sa dla czlowieka. A Hymn znam, jest piekny, dziekuje za przypomnienie.

Gość idź spać

Gość ide spac....
;)

Gość dorotka35
odswiezam, nikt sie nie wypowie na tak szlachetne tematy?

Gość canndine
spróbuj powiązać ten temat z seksem analnym albo jakąś dietą, to na pewno ktoś sie wypowie

Gość milosc jest istota zycia
wiara jest bardzo wazna aby osiagnac cel ktory w danym momencie sobie wyznaczam, wiara w Boga tez jest wazna aby przetrwac w trudnych chwilach...bez nadzieji nie mozna zyc identycznie jest z miloscia:)

do Autorki: może sama zacznij, czym dla Ciebie są te wartości? ktoś może np. odpowiedzieć, że są to po prostu trzy cnoty Boskie i nie będzie się mylił. Dla mnie to ideały cnoty. Wiara- ważna, ale trudna i nieosiągalna nawet w wielkości ziarnka gorczycy Nadzieja- bez niej nie ma ani wiary ani miłości ani ludzi, to chyba jasne, że bez nadziei nic nie ma sensu Miłość- tego nie wiem, bo tak naprawdę ciężko mi uwierzyć w istnienie prawdziwej miłości poza tą Agape, która dla człowieka jest niemożliwa do osiągnięcia