Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

b.ona

zerówka

Polecane posty

Zapraszam do rozmowy rodziców, których dzieci, tak jak moja córcia, idą w tym roku do zerówki. Jakie macie obawy, czego się boicie, jak się do tego przygotować? Moja mała była w przedszkolu tylko 3 dni, bo jej się nie spodobało! Zerówka jest obowiązkowa - nie wiem jak da sobie radę... Chyba sie stresuję bardziej niż ona!

Gość violala
Corce nie podobalo sie w przedszkolu, i dlatego przestala chodzic?? Chyba zartujesz!! A co jej sie ma do podobania?? Ma chodzic i juz! Dziwne jest to cale "bezstresowe" wychowanie dzieci...

ja mam i jakby tez nie rozumiem stwierdzenia \"w przedszkolu jej sie nie poodobalo: niewazne moj chodzil do przedszkola i tam bedzie kontynuowal zerowke, z Pania, ktora zna od trzech lat... mysle, ze bedzie ok! chociaz za przedszkolem nie przepadal

to o czym piszecie nozyczki, to jakies zamierzchle komunistyczne czasy, w ktorych Panie bez przygotowania merytorycznego przestawialy dzieci z kata w kat. teraz sie wiele zmienilo z tamtego okresu znam osoby, ktore nie chcialy chodzic do przedszkola, bo na sniadanie byl salceson z grzywka :D

moze źle wytłumaczyłam, ze sie nie podobało. Moja mala nie znosi barszczu o czym powiadomilam panią. W drugi dzień był barszcz - pani nakarmila na siłę, dziecko zwróciło i zostało obśmiane przez panią i dzieci. Na drugi dzierń rano: stres, wymioty, biegunka, płacz i gorączka. I tak przez kilka dni. Wypisalam ją z przedszkola.

to wcale nie sa stare czasy. teraz tez sie zdazaja nie normalne babki w przedszkolu

Gość trajkota
mój syn tez przestał chodzić do przedszkola bo mu się nie podobało, rano bule brzucha wymioty goraczka, przeszedł przez 3 przedszkola z takimi objawami i ba szczescie w 4 nagle wszystko ustapiło, wuiec myslę że to dzięki personelowi jednak te "choroby". a w zerówce to mu się podobało bo to jednak już więcej zajęć i inaczej niż w przedzkolu:))

Gość trajkota
drewniana...niestety w przedszkolach dalej sa panie bez przygotowania, ktore nie mają czasu dla dzieciaków bo pija kawe...a dzieciaki samowolnie biegają i robia co chcą ..z jednego przedszkola wziełam syna bo wrócił z wycięta na brzuchu dziura w koszulce. Dziurę ową wyciął mu kolega nozyczkami!!!! i to jest przygotowani merytoryczne Pani przedszkolanki?

Gość moj mały tez idzie od wrzesnia
do przedszkola i jesli tylko zauwarze niepokojace objawy zabiore dziecko z przedszkola :-0

zgadza sie, zdarzaja sie jakies wredne babuny, ale... w komunie czuly sie niczym nie zagrozone, bo pracowac musialy i w zasadzie byly swietymi krowami nie do ruszenia, teraz maja wiele do stracenia, wiec pilnuja sie bardziej, ponadto my mamy wieksza mozliwosc ingerencji w to jak sie postepuje z nasza pociecha. to jest jedna strona medalu, a druga jest taka, ze dzieci swiete nie sa. staraja sie na nas doroslych wymoc wiele rzeczy, miedzy innymi niechodzenie do przedszkola, ktore z wielu wzgledow jest im nie na reke (spanie na godzine, jedzenie, za ktorym bywa, ze nie przepadaja etc.) wymyslaja przerozne historyjki, histeryzuja, wmawiaja sobie rozne teorie, trzeba byc czujnym, bo w wielu przypadkach sa konfabulacja, a nie stanem faktycznym...

pozostaje mi tylko wspolczuc, ze na takie baby trafiaja wasze pociechy, my mielismy ogromne szczescie

Gość a wiecie coś
o przedszkolu w warszawie na targówku ul.korzona :-0

ja sie boje jak to bedzie, chyba niezbyt dobrze wychowuję małą. Uczę ją że trzeba sie dzielić, czasem ustąpić, że nie wolno sprawiać przykrości. Zabawy w dużej grupie dzieci pokazują mi, ze wychowuję \"kalekę\". Dzieci walczą, kto pierwszy ten lepszy, zabierają sobie zabawki, bronią swego - nie pożyczają. Co będzie w zerówce?? moze uczy ć ją trochę rozpychania łokciami??

Gość do b.ona
miałam ten sam problem moje dzecko bylo mile zyczliwe dzielilo sie słodyczami zabawkami niestety w grupie dzieci byly zupełnie inne popychały wyrywały z rak samolubne egoistyczne,czasami agresywne,niestety musiałam dziecko nauczyc jak przetrwać :-0

Gość mannaeM
b.ona..., dzieci są różne, z różnymi temperamentami, wychodzę z założenia, że w swoim życiu nasze dzieciaczki spotkają różne emocje, różnych ludzi i będą musiały sobie poradzić... Po prostu, jak w życiu, postaw na samodzielność Malucha... Jak nie lubi barszczu, to powiesz przedszkolance, żeby mu nie dawała, nic na siłę, przecież nie umrze z głodu..., jak nie zje... Daj przestrzeń dziecku, nie martw się, da radę, a w towarzystwie innych dzieciaków nazbiera mnóstwo fajnych doświadczeń...

Gość mannaeM
papierowe nożyczki mają rację, dziecię samo zauważy, kiedy popchnąć, kiedy nie... , luuuuz, bob budowniczy da radę...

dostalam liste co mam kupic. Komplet książek do zerówki 74 zł! Komplet książek!!! Kiedyś była jedna - Mam 6 lat! Mam nadzieje że zamknę się w 300 zł!!!

Gość nie panikujesz czasem
???!!! Moja córka też w tym roku idzie do zerówki. Za sobą ma już 3lata przedszkola, i akurat w naszym przypadku obie mamy same super dobre doświadczenia z tych 3-ch przedszkolnych lat :D A za książki do zerówki płaciłam 54zł + wyprawka wiadomo,ale to akurat jest od pierwszego roku w przedszkolu.

Gość Teraz to straszne są te
przedszkolanki-same psychopatki ! Za komuny to były porządne-nie były tak zestresowane !

Gość Berdzia
może ktoś wie do kiedy w UM trzeba składać wnioski o zasiłek dla dzieci z zerówek?