Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

svenska hekate

poradźcie..cała figura OK, tylko okropne łydki!!

Polecane posty

przestrzegam rozsądnej diety. nie jem tłusto ani słodko. moje jedyne słabości od czasu do czasu to pieczywo i alkohol. mam figurę w porządku - ważę 48kg przy wzroście 160cm. biust średni, talia OKej, wszystko fajnie, tylko te łydki :( jakim cudem mając szczupłe uda mam okropne \"duże\" łydki?? czy to możliwe, że za mocno rozbudowałam mięśnie?? (w ciągu roku akademickiego ćwiczę gimnastykę korekcyjną, teraz gimnastykuję się sama). uda mam \'wyrobione\', ale łydki wyglądają jak doklejone z innej kobiety:( czy da się coś z tym zrobić? może od jakichś produktów bardziej tyje się w nogach a ja o tym nie wiem? poradźcie mi coś, bo mam dość długich spodni i spódnic :(

Gość sdd
upupupupuppu

Gość ddds
to samo steper skaanka rower+chodzenie na palcach

Gość kasia84gd
Czytałam wszystko co napisaliście i szczerze to teraz mam mętlik w głowie co mam robić jak ćwiczyć, żeby pozbyć sie tych wstrętnych grubych łydek? Błagam odpiszcie.Jakie ćwiczenia, jaka jazda na rowerze? Mierzyłam ich obwód...40cm...katastrofa.Jestem raczej szczupła i takie łydy w ogóle do mnie nie pasują. Błagam pomóżcie...

a nie uzywasz zbyt dużo soli?? przyciśnij sobie palcem we wgłębieniu między piszczelą a strzałkową i sprawdź czy nie masz odkształcenia w tym miejscu..jeśli tak, to jest to oznaka zatrzymania wody w organiźmie..jeśli nie to poćwicz i rozgiągnij mięśnie..powinno z czasem pomóc:)

O rany faktycznie to dziwne... ja myślałam że moje 37 cm to bardzo dużo ale jak kiedyś schudłam to łydki też zmalały. A Ty już nie masz z czego chudnąć... Wiesz co, moim zdaniem nie powinnaś ich za bardzo ćwiczyć bo jeszcze bardziej Ci miesnie urosna, najwyzej tak z 10 min dziennie. A zamiast tego lepiej je rozciągaj, moze to coś da? Np takie skłony na siedzaco z wyprostowanymi nogami albo: stajesz w pewnym oddaleniu od ściany, opierasz wyprostowane ręce na ścianie i zbliżasz się do niej robiąc takie niby pompki na ścianie a jednoczesnie nie odrywasz stóp od podłogi. Ja wtedy doskonale czuję jak łydki sie rozciagaja.

Gość aniol oliviera
o rany ja mam taki sam problem !!! ale nie sadze ze masz to od cwiczen , popatrz na nozki swoich rodzicow i rodzenstwa a moze dziadkow- mysle ze to raczej dziedziczne. ja nienawidzilam swich udek juz w przedszkolu :) zawsze chcialam s ie z kims zamienic :) nie spadly z ksiezyca bo u mnie w rodzinie wszyscy maja mocno zbudowane nogi , u facetow wyglada to fajnie(nie cierpie jak facet ma chudziutkie nozynki) ale dla mnie to od zawsze wielki problem , przy mojej budowie ciala poprostu nie pasuja do sylwetki.... .. pewnie cie to nie pocieszy ale ja tez chodze cale zycie w dlugich spodniach :(

Gość łydkanka
a ja łydki akurat mam rewelacja naprawdę dużo osób mi mówi że fajnie wyglądają w spódnicy tylko małe piersi tragedia:(

Gość dfghj
Widzę że wiele z nas ma ten sam problem Ja moje zaakceptowalam, bo nadaj ladny ksztalt calej nogi, nie sa jak marchewki tylko takie proste, wyrzezbione, lacza sie odpowiednio w kostce, na srodku lydki i kolanach, ale jak patrze na same lydki to az mnie obrzydzenie bierze, nie cieprie ich, biorac pod uwage cala noge juz lepiej ale lydy same w sobie, chcialabym nadal stracic w nich chociaz 2 cm Ja bardzo schudlam, uda pod pupa 46 cm, nad kolanem 31 a w lydce 33 cm, 13 cm roznicy ? jaja !!!

Gość nieproporcjonalna
Przestańcie podrzucać dziewczynie te sposoby, a ni nie pomoże "odsolenie" ani odchudzanie ani rozciąganie. Kochana -po prostu masz taki genotyp i choćby udało ci rowerem dojechać na księzyc -łydek nie zmienisz.:-P To nie jest tłuszcz tylko mięśnie. Twoje mięśnie są tak rozbudowane, czyli mają dużą ilośc włókien -genetyka ci to prezentuje:) jak przytyjesz -łydki przytyją razem z tobą ale nie schudniesz z nich. Przesatń tak patrzeć na wygląd. Miałam na studiach wspaniałą koleżankę która była bardzo zgrabna i miała grubaśne łydki, tak jak na pisałaś =jakby od innej osoby. Ubierała się normalnie, nosiła spódniczki i miała wszystko w nosie.:-D Też tak powinnaś zrobić, każdy mądry facet powie ci że takie detale nie mają żadnego znaczenia jeśli jesteś zadbana, masz coś w sobei i jesteś sympatyczna:). A z rad to polecam na wiosnę kozaczki materiałowe czarne. W nich duże łydki wyglądają zawsze ładnie. Pewna zgrabniutka dziewczyna która ma grube łydki na weselu w sierpniu ub.r. wyskoczyła w małej czarnej i cieniutkich czarnych materiałowych kozaczkach. Wyglądala super -nawet w sierpniu pasowało! każdy ma jakąś "wadę";), musisz podkreślić to co w tobie jest ładne a łydeczki znikną na 2planie. I noś spodniczki, nie wyobrażam sobie stracić tyle radości z fajnego ubierania się tylko przez grube nogi:) Powodzenai!:) p.s. -a ja mam grube ręce i ramiona -w bluzkach na ramiączkach wyglądam niewyjściowo ale cóż robić??? Mam za to zgrabne nogi:-P:-D trzymaj się 👄

Gość nieproporcjonalna
I proszę cię nie ćwicz na skakance, stepatze ani na schodach. Tym sposobem tylko powiększysz te łydki! Ludzie przecież to są sposoby dla chudych łydek, albo ludzi otłuszczonych. Co wy jej tu radzicie!!!!!:-P

Gość dfgh
rozciaganie tak, plywanie ale ale rower faktycznie rozbuduje je bardziej lepiej miec grube lydki niz uda, pupe, brzuch ... ;)

Gość nieproporcjonalna
Nie schudną od rozciągania, od pływnia t3eż nie. Ale fakt że tym nie rozbudujesz mięśnia. Ale tu bym sie sprzeczała w sumie. samo pływanie moze spowodować ogólny wzrost masy mięśniowej, jeśli ktoś jest szkapinką. ale nasz kate chyab nie pójdzie na wyczyn.;)

niepropoporcjonalna byś się mogła pomylić...

Gość dfghj
ja plywam duzo i w ogole nie jestem barczysta mi w ogole te lydki puchna, rano mam 32 cm w wieczorem 33 czasami 34, nie wiem co otym myslec

Gość daj spokoj
moze pomysl, ze puchną? :( myslenie nie boli

Gość dfghj
to co napisal 'Wojciech' mnie troche zbilo z tropu bo z brzuchem mam podobnie, te sklony tez sie zgadzaja .... moze to wzdecia a moze ...

Gość Karenina
A ja wszedzię jestem w miarę szczupła tylko ramiona duże. Co robić?

Gość Mloda2304
No coz, nie bede Cie pocieszac bo mam ten sam problem;) Mam 37cm w łydkach , chociaz ogolnie jestem szczupła.. Wszystkie kobiety ze strony mojej mamy miały takie nogi i nic nie poradze:P Ale nie chowam sie już w długich spodniach, odpuscilam sobie;) Faktycznie, troche cwicze, ale nawet jak nie cwiczylam kilka lat temu to i tak wygladalam tak samo.. Coz, taki los;) W lecie tez mam lekka depresje, jak widze te wszystkie dziewczyny z super nogami, ale na szczescie ma mnie kto dowartosciowac zebym przestala sie przejmowac jednym mankamentem;) Glowa do gory;)

Gość ja juz pytalam
A moze mi takze pomozecie ??? ja mam za to wielkie uda !!!!! na samej gorze mam 55 cm, przy kolanie 48cm, a lydka 29cm mi ktos uda dokleil !!! co robic, aby zgubic tluszcz wlasnie tam an gorze ??? dodam ze plywam, jezdze na rowerku z mini obciazeniem i sie rozciagam

Gość lupl
ja też mam grube łydki chciałabym schudnąć z łydek choć 4cm w 8dni.Pomożecie mi prosze.;)