Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniszczone włosy

cytryna na włosy

Polecane posty

Gość zniszczone włosy

Witam wszystkich Mam zniszczone włosy po suszeniu suszarką, prostowaniu, farbowaniu. Moje włosy straciły blask, wypadają. Słyszałam że sok z cytryny regeneruje je i włosy są lśniące, Czy ktos próbował? Dodam że mam ciemne włosy.

Gość cytryna ci je rozjasni

Gość zniszczone włosy
czyli jak mam ciemne włosy to tym sposobem moge zostać blondynką? :P

Gość Zuzka33
No jasne .ze cytryna rozjaśni ci włosy.Ja też mam ciemne i miałam bardzo zniszczone po zelazku i odchudzaniu.Moje sposoby to;Revalid,maska L`Oreala do włosów farbowanych[w czerwonym pudełku]no i koniec z zelazkiem raz na zawsze choć przyszło mi to z wielkim trudem.Efekt piękne,zdrowe i lśniące włosy prawie do pasa.

a może ktoś zna jakies domowe sposoby na lśniące włosy? ja też słyszałam że kilka razy w tygodniu po myciu włosów spłukać je wodą mineralną niegazowaną..

Gość ambii
hmm używam prostownicy.Nie raz nakładałam papkę cytrynową nawet pomagało.Macie jakieś sposoby na blask i odzywienie struktury włosów?

Gość maseczka z
cytryny,oliwy z oliwek i żółtka. Lub zamiast oliwy olejek rycynowy,z tym że on przyciemnia włosy

Gość katiibati24
Dziewczyny kupcie sobie jedwab w płynie koszt około 5-8 zł a rezultaty świetne nadaje blasku i poprawia strukturę włosa ja kupiłam go noralnie w drogerii Natura, a z tą cytryną to lepiej nie eksperymętuj bo możesz całkiem zniszczyć sobie włosy

Gość zniszczone włosy
Kurczee no nie wiem co mam juz robić.. Nie jest z nimi tak źle tylko ze są takie suche i pozbawione blasku :( Nie wiecie jak to jest z tą cytryną??? Albo własnie jakies inne domowe sposoby?? :)

Gość ambii
jak to jedwab gdzie on stoi na pólce w drogerii ?

Gość zniszczone włosy
A ten jedwab w płynie to mozna kupić w aptece?? I jakie przynosi efekty i po jakim czasie je widać??

Gość katiibati24
ten jedwab jestw takiej małej buteleczce ale starcza na bardzo długo bo stosuje się go tylko troszke rozcierasz kropelke i dajesz na mokre lub suche włosy u mnie w drogerii stał przy artykułach do włosów, ale możesz go kupić w sklepie z artykułami fryzjerskimi

Gość katiibati24
ja odrazu zobaczyłam różnice błyszczące włoski a odkąd go stosuje włosy się wyładzają i bardziej błyszczą i raczej go w aptece nie dostaniesz

Gość zniszczone włosy
a jak efekty???

Gość zniszczone włosy
A na wzmocnienie włosów to tez działa?? I odnowe struktury włosa? Bo mi troszke wypadają.... I czy on sobie poradzi z wypadaniem włosów?

CO JEST DOBRE NA ZNISZCZONE WLOSY!!! Cytryna zmienia pH włosów, spowoduje ze staną się błyszczące, ale nie można jej stosować za długo! Staną się jeszcze bardziej suche!!! Domowy sposób- łyżka oliwy+ jajko+ cytryna -wymieszać, nałożyć równomiernie na włosy, następnie nałożyć czepek lub reklamówkę na głowę, całość owinąć ręcznikiem w celu utrzymania wyższej temperatury, trzymać na głowie 2 h, stosować raz w tygodniu. Cebulki włosa pod wpływem temperatury się otwierają i aktywne składniki trafiają w głąb włosa a nie tylko pozostają na jego powierzchni! Sprawdzony sposób - maska do włosów-wg mnie najlepsza na rynku choć trochę droga –absolut repair –l’oreal professionnel seria export -około 60 zl, dostępna tylko u fryzjera; nałożyć na 30 min na włosy, a na to czepek i ręcznik.

Gość suvbeg
Gdzie można w Łodzi kupić biosilk, ten płynny jedwab???

Dziewczyny jedwab wam nie pomoze na odbudowę wlosa tylko, żeby były ładniejsze na 1. raz. Jedwab oblepia włosy, przez co sa ladniejsze, bardziej świecące, miękkie, ale trzeba go zmyć po 1 dniu (jak każdy kosmetyk typu pianka, lakier, żel), bo obciąża włosy, dodatkowo czesto zawiera alkohol, który powoduje wysuszanie włosów. Płukanka z cytryny rozjasni włosy, ale sprawi, że beda bardziej błyszczące. Ja polecam odzywkę Kallosa Cmleczną. Pollenę - Gloria, WaX, te 2. pierwsze kosztuja ok. 5-6 zł. Możecie też nałożyć na włosy (po umyciu) miód, trzymać 20 minut i splukac obficie letnią wodą. Włosy odzywi też pełnbotłuste mleko. Odzywka: oliwa z oliwek (olejek rycynowy), nafta kosmetyczna + żółtko Dobrze działaja równiez oleje np. ze slodkich migdałów, konopny czy kokosowy. Dostępne na mazidla.com, allegro czy w sklepach ze zdrową żywnością.

Gość gość
nie słyszałam o cytrynie na włosy. Ja na zniszczone i wypadające włosy zastosowałam kilkumiesięczną kurację tabletkami biotebal, bo zawierają biotynę, a ta ma dobroczynny wpływ na włosy