Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonim.....

hemoroidy.........?

Polecane posty

Gość anonim.....

Witam serdecznie!! Prosze o powazne potraktowanie tematu. z gory dziekuje. Od jakiegos czasu mam problem, pojawilo sie to pod koniec ciazy, jakies takie guzki w odbycie, czasem bolesne, zwlaszcza podczas zalatwiania potrzeb fizjologicznych (czesto tez miewam zaparcia) oraz przy stosunkach analnych. poradzcie cos w tym temacie, jak stwierdzic czy to hemoroidy?? ujak sie to objawia?? do jakiego lekarza sie z tym zglosic???

Gość najpierw do rodzinnego
później do proktologa. ale w większości przypadków, jeśli nie są to zaawansowane hemoroidy, to pomagają środki bez recepty, czopki i maści, są po kilka zł. a jak stwierdzić - jeśli masz zewnętrzne, to widać je gołym okiem, jeśli wewnętrzne, to objawami są np. ból i krwawienie przy załatwianiu się. najpierw usuń zaparcia, jedz dużo błonnika.

Gość salak
To znaczy jak widac?Jak to konkretnie wygląda?

Gość . nad i
czy w czasie albo po ciazy zawsze ma sie hemoroidy?co z zebami,psuja sie?

Gość nie wiem bb
a czy przyu hemoridach wystepuje swedzenie odbytu... bo mi swedzi, i zdarzaja mi sie zapracja i ostatnio czeste wzdecia i to wszystko wynik ostatnio przywzietej siedzacej pracy...... ale nie wiem czy to hemoroidy......a he,moroidy maga przejsc same???

Gość raczej nie przejdą same
a jak już raz się pojawiły, to niestety co jakiś czas będą dawać znać o sobie :( np. jak jest zimno itp. swędzenie to też jedna z oznak. hemoroidy zewnętrzne to taka wypukłość w okolicach odbytu, skóra nie jest w tym miejscu gładka, tylko taka wypustka jakby jest.

Gość anonim....
czyli najpierw do rodzinnego czy najpierw sprobowac tych lekowbez recepty???

Gość salak
W takim razie chyba mam hemeroidy zewnetrzne.Czy da sie to wyleczyc jakimis masciami lub czyms podobnym? Chodzi mi o leki bez recepty.

Gość nie wiem bb
a moze jakies domowe sposoby????

Gość anonim......
czopki hemorektal, masc posterisan, masc aesculan, czopki homoral, domowe sposoby : nasiadowki z suszonej jarzebiny

Gość anonim......
www.onclinic.pl

Temat hemoroidy Przeczytalem całe forum .było kilku mężczyzn,myślę że ta przypadlość nie ma odnośnika do kobiet,czy też mężczyzn. Ja walczę z tą paskudą już 15 lat.Teraz mam kwiat wokół odbytu. Nie bolą mnie wcale,tylko jest ten dyskonfort,przy chodzeniu ,wypróżnieniu,siedzeniu.Probowałem wszystkiego,tak jak i inni na tym forum.Niewiem dlaczego ale jakoś nie potrafię uwierzyć lekarzom,10 lat temu zostałem zmuszony przez siostrę do wizyty u proktologa,oglądnoł mój kwiatek,i powiedział że to nic strasznego .Siostra także wykonała badanie,miała malego pypcia i powiedział że musi to natychmiast usunąć jeżeli nie chce mieć powikłań.wykonała zabieg poleżała trzy dni w tej prywatnej kliniczce kosztowało to trochę ,ale ma spokuj.Ja natomiast mam to dziadostwo do dzisiaj teraz to mi nie pozwalają chodzić bo jak przejdę kawałek drogi to poprostu wypodają mi na zewnątrz,wciskam je palcem postoję i itd.Ale powracam do tematu ,też tu na tym forym znalazłem ,że można je potraktować lodem,i tu chce się dowiedzieć czy ktoś już ten sposób próbował w pietrwszej chwili wydawało mi się że to żart ale coraz częściej otym czytam.jeżeli ktoś to wypróbował to może niech coś na ten temat napisze. Przecież medycyna konwencjonalna też wykonuje jakieś zabiegi leczące zimnem.

Gość mam juz spokój
też miałam hemoroida przy wypróznianiu krwawiłam...odważyłąm się i poszłam oo dpecjalisty...a był to akurat chirurg, który specjalnym aparatem usuwa hemoroidy coś jakby kulka a do tego prąd..zabieg trwał krótko, czułam tylko jakby mnie mrowienie przechodziło. Ponieważ był niewielki więc wystarczył mi 1 zabieg, przy większych lekarz powtarza za kilka tygodni zabieg. Teraz mam spokój i dziwie się ze nie poszłam tam wczesniej. Warto więc szukać takiej pomocy

Gość gość
ja jutro idę do lekarza rodzinnego po skierowanie do chirurga bo mm dwa hemoroidy zewnetrzne przy odbycie ,wyszły mi 18lat temu po urodzenie pierwszego dziecka i mam je dodzis i coraz bardziej daja mi one się we znaki bolą czasem krwawiącodziennie swędzą. mam nadzieje że mi wytną żadne maści mi nie pomogły a one same nie znikną

Gość gość
z hemoroidami nie ma zartów. Swoje leczyłam prawie pól roku. Teraz jak tylko widze ze mam poczatek zaparć sięgam po dicopeg by unikać parcia, ucisku o powstania żylaków

Gość gość
Najbardziej fizjologiczna metoda leczenia hemoroidów to HAL RAR dostępna w https://www.proctomed.pl. Poczytaj, nie ma żadnej ściemy. Nie musisz usuwać hemoroidów boleśnie operacyjnie, aby wrócić do pełnego zdrowia. Dwie osoby z mojej rodziny się u nich leczyły poza mną. Warto, bo nawet lekarzy znajdziesz z niemieckimi specjalizacjami, a to rzadko się zdarza, aby kogoś takiego mieć do dyspozycji w zwykłej cenie prywatnego gabinetu. Pozdrawiam.