Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilnepilnepilne

do znających hiszpanski-prosze.Co znaczy slowo.....

Polecane posty

Gość pilnepilnepilne

Henchida???????? BArdzo prosze o pomoc. jest mi to bardzo potrzebne, ne mam tego w slowniku, nie potrafie znalezc. Bede wdzieczna za pomoc. pozdrawiam

Gość gruby...
jak bardzo bedziesz wdzieczna ??

Gość gruby...
wypelnic, wypelnil cos w tym stylu.... ale co Ty tam czytasz wole nie wiedizec....

Gość gruby...
...jej zapach wypelnil pokoj i uderzyl go jak obuchem w glowe.........

Gość pilnepilnepilne
En el tronco de un ábrol una nina Grabó su numbre henchida de placer bede naprawde baaardzo wdzieczna...nie znam prawie w ogole hispzanskiego, a chcialabym to przetlumaczyc...moglbys mi napisac, jak Ty to rozumiesz, i jakbys to przetlumaczyl??Bardzo prosze...

Gość gruby...
o jezuuuuuu ...a kto Ci powiedzial ze ja znam hiszpanski ....... mam GOOGLE i tyle i sadze ze tez masz

Gość gruby...
obciągam z połykiem:classic_cool:

Gość pilnepilnepilne
mam. ale nie potrafilam znalezc tego slowa. Mozesz napisac ,gdzie to znalazles? Moze trafiles na lepszy slownik od mojego. bo w tym, z ktorego ja korzystam tego nie było

Gość gruby...
przegladarka Opera i zwykly slownik hiszpansko -ang

Gość pilnepilnepilne
dziekuje. Mam nadzieje,ze sobie poradze.

....z pewnoscia sobie poradzisz....wierze w Ciebie trzeba zmagac sie z przeszkodami a nie uciekac....

Gość pilnepilnepilne
nie uciekam:) i uwielbiam takie wyzwania. Staram sie cos przetlumaczyc praktycznie z najbardziej podstawowa znajomoscia hiszpanskiego:) ale to daje duze mozliwosci interpretacji;-) to ma swoje zalety

Gość pilnepilnepilne
:-)Dziekuje. milej nocy. pozdrawiam

Doslownie: Na korze drzewa dziewczynka wyryla swoje imie z pelna przyjemnoscia. Henchir - wypelniac (bezokolicznik) Skad Ty takie zdanie wytrzasnelas? :D

Gość pilnepilnepilne
En el tronco de un ábrol una nina Grabó su numbre henchida de placer Y el ábrol commovido allá en su seno A la nina una flor dejó caer. Yo soy el árbol conmovido y triste Tu eres la nina que mi tronco hirió Yo guardo siempre tu querido nombre ¿y tú, qué has hecho de mi pobre flor? stad...:) nie wiem co to jest...czy piosenka, czy wiersz...po prostu natrafiłam na to..:)

Gość pilnepilnepilne
dziekuje Ci bardzo za pomoc. Mam zamiar zacząc od wrzesnia sie intensywnie uczyc tego języka. Bedzie mi łatwiej, bo znam francuski..tam jest duzo podobnycvh schematów i analogii..wiec to jedynie motywuje:) a teraz to tak troche w ciemno i na wyczucie tłumacze:)

Gość pilnepilnepilne
enamorada- Jakbys mogla..mam takie pytanka dwa:-) Y el ábrol commovido allá en su seno A la nina una flor dejó caer. to troche skomplikowane jak dla mnie. W tym miejscu na łonie(piersi) Dziewczyny, (a la ninia-potworzenie, ze chodzi o piers dziewczyny) to drzewo Dejó?>?? czy una flor dejó???? ja mysle, ze to drzewpo pozwolilo upasc kwiatu na JEJ piers. dobrze mysle???? I drugie pytanie, tak czytając...conmovido-znaczy poruszony, wzruszony....Tylko patrząc na kontekst...to drzewo jest poruszone( wzruszone) czy raczej poruszone w sensie bardziej negatywnym...czyli zle ,za to wyrcie imienia na swoim pniu... Jesli tu jestes i masz sile to vzytac, to prosze o jakąs podpowiedz i interpretacje:) pozdrawiam

Nie ma za co! Ja tez bardzo lubie hiszpanski :) Zreszta francuski tez, choc nie znam :D Moja kolezanka z dobra znajomoscia francuskiego zaczela sie uczyc hiszpanskiego i szybko jej to poszlo! Duzo slowek jest podobnych, jak jest z gramatyka - tego juz nie wiem. Pozdrawiam i zycze sukcesow! 🖐️

Drzewo bylo poruszone w sensie pozytywnym i dlatego pozwolilo upasc kwiatu na lono dziewczyny. Troche jest przestawiony szyk zdania, ale o to chodzi. :)

a, pomylka, drzewo bylo poruszone w swoim lonie (en su seno) i pozwolilo upasc kwiatu na dziewczynke (po polsku to nieskladnie brzmi)

Gość pilnepilnepilne
hmmmmm.....hmmmmm....oj, a ja wlasnie myslalam na odwrót...no ale to tez ma sens, ze bylo poruszone w swoim łonie...Chociaz to zdanie okropnie jest pokrecone...echhh:-)

gdyby ten kwiat spadal na lono dziewczynki to by bylo \"a su seno\", a tu jest zdanie: \"Y el ábrol commovido allá en su seno\" - i dzrewo poruszone tam, w swoim lonie, \"A la nina una flor dejó caer\" - na dziewczynke kwiatu pozwolil spasc.

Gość pilnepilnepilne
dziekuje. przekonałas mnie. Masz racje...en znaczy W, a znaczy NA..Rozumiem to. :)cudowne wyjasnienie.:) BArdzo Ci dziekuje jeszcze raz!! Fajnie jest cos zrozumiec i sie nauczyc:)