Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdi2222

szyja/tarczyca

Polecane posty

Gość kdi2222

oznaczalam tsh, ft3 i ft4. sa w normie. co moze byc przyczyna ucisku, lekkiego bolu dokola szyji, na krtani i w okolicach pod uszami/zuchwa? czesto dokucza mi to i nie mam pomyslu, co to moze byc...

Gość moze to jakis guzek
proponuje zrobić USG szyji i tarczycy, albo to moze byc astma

Gość kdi2222
hm, czy przy gozku wyniki ktore dzis odebralam, moga byc w normie?? to jest niezalezne? nie mam problemu z drogami oddechowymi - nigdy nie mialam. nie jestem alergikiem... :(

Gość moze to jakis guzek
zalezy na czym to jest guzek, wyniki moga być w normie. Radze isc na USG jak najszybciej. Innej przyczyny nie widze, ewentualnie co mi do głowy przychodzi to ze to moze byc na tle nerwowym, a co do astmy to wcale nie musi byc ona skutkiem alergii. Najwazniejsze zebys zrobiła USG, to wyjasni najwiecej, a póxniej mozesz szukac dalej

Gość może to coś
aha, taki ucisk i ból szyi może wytępować przy tarczycy chorej na Hashimoto, wtedy trzeba zrobić badania na obecność przeciwciał tarczycy, inne wyniki mogą się utrzymywać w normie

Gość kdi2222
nie wiem, czy mam powiekszone wezly chlonne..:( to da sie wyczuc reka? takie napiecie utrzymuje mi sie do dzis... to nie jest bol, a bardziej ucisk, po obu stronach szyji, pod zuchwa i uszami... moze byc, ze to slinianki?? czym sie objawia Haszimoto??

idź do lekarza najlepiej do endokrynologa nie ma co samej kombinować i się zadręczać, że to czy siamto