Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam z ciekawosci

Czy kasa wydana na wesele warta jest prezentów które dostajecie???

Polecane posty

Gość pytam z ciekawosci

Gość myślę ze nikt tu nie robi
wesela dla prezentów, wiec nikt Ci nie odpowie w tych kategoriach. Faktem jednak jest, że na weselu mozna uzbierać 20-30 tysiecy, więc jest to jakaś kasa, która zostaje młodym, a weselw opłacaja rodzice

Kasa wydana na wesel nie jest warta prezentów które się dostaje, ale co z tego?:):):) Przecież wesela się nie robi po to by dostawać prezenty:)

Gość dotka psotka
W większości przypadków wesele się nie zwraca. My chyba mielśmy szczęście bo przy wydatkach ok. 50 000 zł zebraliśmy prawie 47 000 zł. do tego dostaliśmy masę prezentów :)))

Gość to ile sie daje kasy na wesele
ze sie moze tyle zebrac??????

Gość Podobno podstawowa zasada
jest taka - im większe wesele, tym mniejsze prawdopodobieństwo że wesele sie zwróci. Bo zaprasza sie gości, których zna sie słabiej i oni nie czują "presji" dawania grubej koperty. Nasze wesele na 110os kosztowało nas 20tys. Nie zwróciło się, ale przecież wspomniennia są bezcenne. :)

Gość dotka psotka
Od mojego chrzestnego dostaliśmy 5000 zł, od chrzestnej 4500 zł, od chrzestnych męża też sporo. Jedna moja babia dała 5 tys. Bardzo dużo par dawało 500-600 zł

Gość nie zwraca sie i co z tego
robiliśmy małe przyjęcie dla 35 osób wydalismy jakies 10 tys.zł nie zwróciła nam się nawet 1/5 wydanych pieniędzy :) ale to przecież nie o to chodzi!! nie liczyliśmy na kasę ani na zwrot, dostalismy troche prezentów,chodziło o to że chcemy być razem i wziąść ślub. Dlatego myślę że mimo wszystko warto było:)

My wydaliśmy na wesele 50-osobowe ok 13 tyś i zebraliśmy też 13 tyś. Czyli wyszło na zero. Ale fakt zawarcia związku i te wspomnienia .............. bezcenne. Czyli warto było :)