Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miiiia

Problem na allegro

Polecane posty

Gość miiiia

Proszę o radę. Kupiłam na allegro kosmetyk, miał być oryginalny, z wysokiej półki, ale okazal sie podróbką. Co mogę z tym zrobić?

Gość napisz
do sprzedajacego i powiedz mu to ze sie zawiodlas, i powiedz o tym czego zadasz czy zwrotu kasy czy wymiana.

Gość takasobie jedna
po pierwsze zgłos reklamacje do sprzedającego - jeżeli nie da rady sie z nim sensownie dogadać to zgłoś to allegro !! a co i za ile kupiłaś??

Gość miiiia
napisałam, on mi na to czego się spodziewałam za takie śmieszne pieniądze...

Gość miiiia
a jak to zgłosić na allegro?

Gość jesli kupilas
kosmetyk za smiesznie niska cene to jestes sama sobie winna :o

Gość widzisz
co z tego ze za niska cene ale dziewczyna ma prawo do zlozenia reklamacji , napisz temu sprzedajacemu ze mu kolo piora zrobisz i ze napiszesz do moderatora allegro i wszystkim opowiesz jaki rzetelny zniego sprzedawca.

Gość jesli kupilas
nastrasz go negatywem ;)

Gość no ale
czy on pisal w opisie aukcji, ze kosmetyk jest oryginalny? bo jesli nie pisal, to nic nie mozesz mu zrobic.

Gość uuuuuuuup
a co to był za kosmetyk?? bo jestem ciekawa

Gość co za glupoty
kupilas tanio? Wiec czego oczekiwalas? Widac od razu ze Wy niedoswiadczone w tej kwestii:P Co zdzialacie takim straszeniem? Tacy klienci co strasza u mnie od razu maja nega pewnego. Straszyc to mozecie wlasnie niedoswiadczonych, a jak straszycie to znaczy ze gowno sie znacie:)

Gość insane
jesli w opisie bylo napisane ze oryginalny to powinien byc oryginalny nawet jesli zaplacila za niego 1zl! Nieuczciwego spzedajacego trzeba ukarac negatywnym komentarzem. jesli ktos sprzedaje buty adidasa to niewazne ile osiagnie na aukcji. powinny byc orygnalne i juz a nie adidosy czy inne takie. pozdrawiam

Gość co za glupoty
guzik prawda. Dzisiaj podrubek juz tak latwo nie rozpoznasz. Zajmuje sie sprzedaza od kilku lat. Sprzedaje asortyment do konsol i komputerow. Wiesz jak jest trudno sie przebic>? Nsa produkcie pisze SONY,wszystko ladnie zapakowane, gosc to sprzedaje za smieszne pieniadze, ja za to biore jeszcze raz tyle. Czlowiek ktory nie siedzi w temacie nie rozpozna ze zdjecia ze to nie jest oryginal. Pisze sony? pisze. Jest oryginalnie zapakowane? Jest. I co mu udowodnisz ze on specjalnie podroby sprzedaje?

Ale kupującego to naprawdę nie obchodzi. A Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej i Kodeks Cywilny określają odpowiedzialność sprzedającego. Miiia --> rzeczywiście zgłoś Allegro, oni współpracują z policją w tym zakresie.

Gość insane
ja nie mowie czy latwo czy trudno rozpoznac podrobke tylko co nalezy zrobic jak sie rozpozna. To nieuczciwe i nalezy zglosic oszustwo allegro i wystawic negatyw.

Gość tak tak tak...
a negatyw to rzeczywiscie bardzo wielka krzywda. Mam 512 pozytywow, 5 nwgow i rzeczywiscie bardzo mnie to krzywdzi. Swoja droga policja nie ma czasu na takie pierdoly.. wiem cos o tym

Gość zuzziana
moze napisz jaki to sprzedawca, inni beda sie wystrzegac a on taka reklama napewna zachwycony nie bedzie.Zglos naruszenie zasad allegro

Gość tez nie lubie tej wywloki
to co w koncu kupilas??