Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewkaaw

Czym sie rozni

Polecane posty

Gość ewkaaw

rasizm od nazizmu ? moglby mi ktos to wytlumaczyc ?

Gość wpisz
www.google.pl

nazizm doktryna niemieckiej partii faszystowskiej charakteryzująca się przekonaniem o wyższości narodu niemieckiego nad innymi, bezwzględnym antysemityzmem, dążeniem do podboju świata; hitleryzm rasizm pogląd oparty na tezie o nierównowartości biologicznej, społecznej i intelektualnej ras ludzkich, łączący się zwykle z wiarą we wrodzoną wyższość określonej rasy, często uznający jej prawo do panowania nad innymi, będący podstawą hitleryzmu, apartheidu itp.

Gość ewkaaw
dziekuje bardzo a co to jest w takim razie faszyzm ? bo tez nie wiem,ciagle mi sie to miesza

Gość ------------------------------
Faszyzm (wł. fascismo, od fascio - wiązka, związek) - doktryna polityczna powstała w okresie miedzywojennym we Włoszech, sprzeciwiająca się demokracji parlamentarnej, głosząca kult państwa i narodu, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu. Początkowo nazwa odnosiła się tylko do włoskiego pierwowzoru, później była stosowana wobec pokrewnych ruchów w latach 20. i 30. XX wieku, zwłaszcza narodowego socjalizmu w Niemczech, oraz współczesnych ruchów wywodzących się z partii faszystowskich (neofaszyzm).

Gość ewkaaw
zaraz sobie poszukam 🖐️ dzieki

Gość ------------------------------
przeczytałem to co wkleiłem i.............z kimś mi sie to skojarzyło jakby :-)

Gość ewakaw
no mi tez to sie skojarzylo :D

Gość ewkaaw
walsnie znalazlam taka strone www.bloodandhonour.com/ kim sa ci ludzie co sie tym zajmuja to sa skini ? :p i wogole o co w tym chodzi ? oni nienawdza zydow czy tylko uwazaja biala rase za lepsza ? :)