Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana.

Komputer a prąd. Jak zaoszczędzić?

Polecane posty

Gość zalamana.

Powiedzcie proszę czy komputer sporo ciągnie? Bo ja studiuje informatyke wiec musze siedziec sporo przy nim i mam codziennie wlaczony komp. od godz. ok 14 do 1 lub 2 w nocy....i dostałam rachunek prawie 150 zł. a 2 razy zrobilam taki test ze przez 2 miesiace nie korzystalam i nie byl nizszy tzn to bylo dawno jak jeszcze przychodzily rachunki rzedu 120 zl nawet 100 a potem juz coraz wyzsze mimo ze caly czas tak samo korzystam z kompa a nie mam zadnych mikrofalowek itp. Wiec czy komp rzeczywiscie tyle pobiera pradu? Jak zaoszczedzic? Czy wylaczac na noc z listwy?

ja też się podłamałam jak dostałam rachunek za prąd po dwóch miesiącach korzystania z komputera. teraz już nie zostawiam kompa na czuwaniu

srednio 170-240 watt maja zasilacze(350 to tylko na nich jest napisane) wiec przelicz sobie,gdyz nie wiem ile kosztuje 1kW.srednio 5h uzytkowania(to zalezy czy sluchasz np. muzyki,z jakim natezeniem,czy procesor pracuje na maxa itd) to jeden kW.

mam jeszcze cos dla Was ale musiecie p[oczekac az znajde:)

Gość jeeeee
ja od wielu już lat mam kompa włączonego praktycznie całymi dniami, nie oszczędza się u nas na prądzie (mamuśce czesto musze przypominać żeby wyłączała tv jak nie ogląda czy gasiła światła w pomieszczenich w których nie przebywa) i rzadko przychodzi mi większy rachunek za 2 m-ce niż 180zł więc nie sądze żeby komp tak dużo prądu żarł (za to mikrofala na bank!)

Gość demikafi
Mój mąż twierdzi ,że komputer non stopa włączony to miesiecznie wychodzi jakieś 30 -40 zeta .

Gość demikafi
na pewno bo mój stary zna sie na tym , siedzi w tym biznesie od lat;)

Gość jeeeee
demikafi - non stop to 24h/dobe? :D

Gość monitor troche ciągnie
tego prądu, ale nie łap paranoi z oszczędzaniem po prostu to chrzań