Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilo****

Czy karbowane włosy są jeszcze modne?

Polecane posty

Gość Lilo****

Mam bardzo duzy problem, doradźcie, pomóżcie... Idę w sobotę na wesele. Ponieważ nie mam kasy, zakładam czarn ą prostą, elegancką sukienkę ze studniówki i szal. Do tej sukienki pasuje kok-mam ładne, długie, gęste włosy. Ale fryzjerzy zażyczyli sobie za kok 70-100 zeta, na co mnie nie stać. Koleżanki wyjechały, nie ma mi kto pomóc, sama sobie nie poradzę. Ładnie u mnie wyglądają włosy potraktowane karbownicą, rozpuszczone i zebrane trochę na górze, ale czy tak wypada iść na wesele? Zależy mi, żeby ładnie wyglądać!

lepiej.. juz bedzie jak pojdziesz w prostych wlosach, niz pokabrowanych!!!

Karbowane zdecydowanie nie. Może zrób sobie jakieś fajne loczki albo fale, takie hmm... Jak ja to mówię na Jenifer Lopez :D wiesz o co chodzi, nie żaden \"baranek\" tylko takie lekko rozwiane, delikatnie skręcone. Taka fryzurka jest elegancka więc na wesele będzie na pewno pasować.

Gość one nigdy nie byly modne
:O

modne, nie modne, ważne, ze pasuje do Ciebie, a to chyba ważne, by mieć swój własny styl, a nie podążać za falą

Gość Lilo****
:( A jak zrobić takie loki, fale samej? Albo jak upiąć prostego koczka? Znacie może jakieś strony?

Gość Lilo****
Dziewczyny, please, to ważne dla mnie

Gość urocza bestia
jestem za loczkami... delikatne skręty są ok. (prawie zawsze twarzowe) włosy musisz kręcić od wysokości uszu, a nie od nasady przy skórze głowy. Tak będzie naturalniej i nie będzie wrażenia "wielkiej łepetyny". :-)

Gość no codzien karbowane
włosy i moze nie pasuja, ale na wesele jak najbardziej - sama piszesz ze ci ładnie w takich! co do loczków - szybko ci sie rozwalą od tańca, kok tak samo..zreszta jak bedzie padac to z loczków zrobia sie strąki. a karbowane włosy wierzcie lub nie trzymaja sie nawet do kilka dni - wiem bo kiedys robiłam zawsze kumpeli.

Gość urocza bestia
albo spróbuj ten http://images.google.pl/images?q=scarlet+johansson&svnum=10&hl=pl&lr=&start=20&sa=N&ndsp=20 trzecie zdjęcie górny rząd jak coś to wpisz w google grafika: scarlet johansson i na drugiej stronie trzecie zdjęcie

Gość urocza bestia
co do trwałości fal, to takie delikatne, nawet jak się lekko roztegują to będa i tak wyglądać ładnie bo tak naturalnie... :-) odpowiednie potraktowanie włosów piankami przed puszeniem i innymi pierdołkami też zrobi swoje ale oczywiście jeżeli lepiej się będziesz czuła w karbowanych, to sobie zrób karbowane

Karbowanie nigdy mi sie nie podobały. Piszesz, że masz ładne, długie, gęste włosy - idź w prostych rozpuszczonych. Z doświadczenia wiem, ze te dziewczyny co za bardzo kombinują wyglądają brzydko a naturalne sa potem najladniejsze.

Gość urocza bestia
ja tez osobiście do karbownychprzekonana nie jestem specjalnie...

Gość bułka z bananem
Ja kiedyś poszłam na wesele w \"końskim ogonie\" ;) A tak na serio, zbierz je sobie tak jak mówisz, ale lepiej nie karbuj. Dla mnie takie karbowanie to trochę jak na bal w przedszkolu. Albo wyprostuj prostownicą i też będzie ok.

Gość Lilo****
Dzięki za wszelkie rady i proszę o jeszcze:) Chodzi też o to, że nie chce zbyt sztucznie wyglądać - wiem, że na tym weselu dziewczyny będą miały kiecki ze stadionu, takie typowo balowe z drutami i koki ze wszelkimi ozdobami, ja nie chcę tak wyglądać, zresztą nie stać mnie na wiele rzeczy, jak już mówiłam, ale też nie chcę być jak kopciuszek. Preferuję skromną elegancję, ale nie bardzo wierzę w srwoje "stylizatorskie" możliwości.

Gość doooo góry

Gość piratka79
Karbowane wlosy na wesele , czemu nie? Jak juz jedna dziewczyna napisala: jesli tobie pasuja to jak najbardziej! Najwazniejsze jest miec wlasny styl, w ktorym dobrze sie wyglada, czuje i ktory pasuje do sylwetki i ogolnie caloksztaltu. Nacodzien rzeczywiscie karbowane wlosy nie pasuja, ale na wesele do czarnej skukienki na pewno tak!

Gość piratka79
a jeszcze dodam jedna taka rzecz: dziewczyny, ktore "slepo" podarzaja za moda sa bezgustowne i zazwyczaej tandetne. Sorki za takie okreslenia, ale ja generalnie mam alergie na "modne laski", poniewaz u nas widac na ulicach cos takiego: jesli cos jest modne KAZDA dziewczyna to ma, tak samo wyglada i niczym sie nie wyroznia. Jesli balejaz jest modny, 90% dziewczyn w przedziale 16-30 lat ma na glowie balejaz, jesli kolor rozowy jest modny TO SAMO itd. Tragiczne to jest, takze jeszcze raz: jesli w karbowanych wlosach czujesz sie dobrze i pasuja ci zrob je sobie na wesele.

Gość nelka111
moja kumpela cały rok robi se karbowane włosy i bardzo fajnie z tym wygląda, dużo lepiej niż w gładkich..., więc jakTobie karbowane pasują to śmiało!

Gość jamalia
hmmm ktoś tu wkleja zdjecia ale zauwazcie ze ona ma takie słodkie fale bo pracował nad nią sztab fryzjerów!! Zeby zrobic sobie loczki,fale trzeba to umiec to inaczej moze wyjsc fatalnie!!!

Gość nie sugeruj się modą