Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kotek21

co robic??

Polecane posty

Gość Kotek21

witam!!!mam taki problem-jakies 3 lata temu bralam tabletki antykoncepcyjne Cilest przez jakis rok czasu prawie ale odstawilam bo przez caly miesiac plamilam i krwawilam z nieznanych przyczyn chociaz nic mi nie bylo bo regularnie chodze do kontroli do ginekologa i teraz znow zaczelam brac tabletki teraz biore 2 opakowanie 9 tabletke i przy pierwszym opakowaniu mialam tak jak wczesniej 3 lata temu przez caly miesiac plamienie ale takie nieduze,potem mialam normalnie krwawienie z odstawienia i jak zaczelam 2 opakowanie przez pierwsze 6 dni nie bylo zadnej krwi a teraz nagle znow zaczela mi leciec ale tym razem duzo mocniej niz przy pierwszym opakowaniu prawie tak jak przy okresie i ogolnie kiepsko sie czuje jestem oslabiona i niewiem co sie dzieje??niewiem czy powinnam przerwac teraz w polowie opakowania i juz nie brac czy jeszcze jakos lepiej sie przemeczyc do konca tego opakowania??Mojego ginekologa mam az we wrocławiu bo tam przebywam w ciagu roku ale teraz na wakacjach jestem w swoim rodzinnym miescie w przemyślu i nie mam mozliwosci sie do niego wybrac i niewiem co mam robic!!??jestem zalamana!!

Odstaw te tabletki, przecież widzisz, że nie za dobrze na Ciebie wpływają. Ja ostatnio wylądowałam na onkologii po środkach anty bo mi źle ginekolog dobrał i zrobił mi się guz w piersi, jak się później okazało niewielki. Teraz przestałam brać jakiekolwiek środki. Nie znam Cię, ale życzę Ci jak najlepiej, dlatego radzę żebyś je odstawiła. Moja bratowa brała 6 lat tabletki, od dwóch lat starała się o dziecko i nie mogła zajść w ciążę, trzy miesiące temu zaszła i już poroniła:(

Gość caffedelmar
jako przyszły lekarz powiem coś, co i tak każda (prawie - jak widać) kobieta biorąca tabletki wie: kiedy zaczynasz brać tabsy, także po przerwie, przez pierwsze 3-4 miesiące mogą wystąpic zaburzenia takie jak plamienia, krwawienia i i nne, ponieważ organizm na nowo sie do nich przyzwyczaja... to nie są zabawki, że raz sie pobawisz, potem odstawisz i tak w kółko... przy 4 i 5 opakowaniu, jak objawy nie będą znikać, wtedy mozesz poprosić ginekologa o zmiane tabletek na inne... a tak w ogóle to aby dobrać jak najlepiej tabletki, popros o wykonanie badań hormonalnych... radze nie przestawac brać i... poczytać... najlepiej wejdź na forum na stronie antykoncepcja.pl, tam wiele ważnych informacji znajdziesz, tylko najpierw poszukaj, a potem pisz ;P

Gość caffedelmar
Literka M to nie ma nic wspólnego z antykoncepcją... po odstawieniu taletek płodnosć wzrasta - najwyraźniej i tak by miała kłopoty z zajściem w ciążę, a zwalanie na tabletki nic nie da... tak może i było 10-20 lat temu, ale teraz hormonów jest naprawdę mało w tabletkach