Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ___________________

zabieg , blizna a ból ! HELP

Polecane posty

Gość ___________________

hey , niedawno mialam usuwane znamiono , robi sie blizna no ale gdy ruszam ramieniem ( a wlasnie stamtąd miałam usuwane) czuje ból , przy dotyku również , czy to jest normalne ? nie jest to duzy ból ale go czuje np. jak tą lewą reką chce siegnac cos z prawej strony albo jak ją rozchyle no i jak dotkne :( czy to normalne?

Gość cocakarola
moim zdaniem tak... zapewne nie widziłaśrany,która została po tym zabiegu.moja koleżanka miała usowany pieprzyk z dłoni.niby był mały,ale wycieli jej troche wiecej.bolało ja prze zjakis czas.ale jesli regularnie zmienisz potrunki u lekarza i on nie zauważył nic niepokojacego,to wszystko jest ok. pytanie...usunęłas z własnej woli,czy z konieczności. ja zastanawiam sie nad usunięciem znamienia,ale nie wiem ile to kosztuje i jak duża zostaje blizna...

Gość ___________________
swędziało , robiło sie zaczerwienione - więc z konieczności ale ja już szwy mam zdjęte i blizna mnie boli cena : 0 zł w szpitalu onkologicznym usuwane chirurgicznie ;)

Gość cocakarola
może zgłos się do lekarza... ja mam przy uchu,bardziej na szyi pieprzyk...wielkości mniej więcej 10gr,właściwie nie dzieje się z nim nic niedobrego,ale tak jakoś pomyślałam,że może lepiej byłoby bez niego... kolezanka,o ktrej pisałam wczesniej teżusunęła znamię z konieczności...podejrzenie czerniaka.tylko ona wybrała zabieg prywatny,za który zaplaciła 100 zł,a to było dawno.Blizna została...więc nie wiem,czy lepiej mieć bliznę,czy mojego pieprzyka.Może plastyczny by cś poradził,ale w moje okolicy nie słyszałam,aby taki był....

Gość ___________________
nie blizna a pieprzyk tylko zdrowie a pieprzyk wiesz to jest świeże,poczekam jeszcze troche a ty wybierz sie poprostu do lekarza jak masz jakies obawy jezeli nie boli , nie haczysz o niego ani nic to luz:)

Gość cocakarola
najgorsze jest to,że mam na ciele kilka takich większych pieprzyków...kiedy np. opalam sie w solarium troszke dłużej troche mnie drażnią...tzn.czuje potem jak bluzka mi je podraznia najgorsze jest to,ze lekarze widząc takie zminy,nie doradzają,zeby je zbadać...ja sama nie wiem,czy moje pieprzyki sa groźne wmojej rodzinie ta skłonnośc do takich zmain jest raczej dziedziczna ale fakt........wybrac sie trzeba

Gość ___________________
nie powinnaś opalać pieprzyków takich większych w solarium tzn. najlepiej zaklejać je plastrem - bezpieczniej mysle,ze powinnas sie udać do onkologa ;)

Gość cocakarola
tak wiem,powinnam je zaklejać,ale nie robię,bo to uciązliwe sa w trudnodotepnych miejscach udam się udam, tylko obawiam się,że nie bedzie mnie tm szybko,potrzebne jest skierowanie,prawda?

Gość ___________________
wiesz z tego co mi sie wydaje to nie wydaje mi sie ze teraz juz nie są potrzebne choć ja miałam aczkolwiek mi lekarka powiedziała ,że nie trzeba ale z racji tego ,ze to była daleka wyprawka wolałam wziąść żeby potem nie wracać z 'kwitkiem'