Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhhaaaaa

GDYBYSCIE WIEDZIELI ILE KOMP ZJADA PRĄDU TO SZOK..

Polecane posty

Gość hhhhhaaaaa

niektórzy maja cały dzien właczone kompy..ale nie wiedzą ile to ciagnie prądu..tragicznie duzo...

Gość wiemy..wiemy

Gość ojojojojoj
wiemy.. ale nic na to nie poradze. jak nie bede miala wlaczonego komputera (serwera), to nie bede miala netu.. serwerek hula 24/7 ..

najłatwiej można to obliczyć za pomocą wzorów i licznika energii elektrycznej który jest w każdym mieszkaniu p= c*n/t t-czas w sek , n-obroty , c-stała licznika , p-moc w watach teraz trzeba obliczyć stałą licznika by móc skorzystać z powyższego wzoru N- ten parametr jest podany na tabliczce znam. licznika obr/kWh c=3,6*10 do 6 potęgi /N Aby obliczyć moc pobieraną przez kompa należy wyłaczyć wszystkie odbiorniki oprócz kompa i możemy obliczyć moc , do tego jeszcze bedzie potrzebny stoper mierzymy ile czasu potrzebuje licznik na jeden pełny obrót tarczy no i wstawiamy do wzoru no i przy jednym obrocie n=1 ja place uzywajac komputer non stop i wlaczony monitor okolo 50-60 zł na miesiac :(

no to od dzisiaj wylaczam komputer, a ze pracuje przez internet i mam sklep internetowy to juz trudno. Klienci zrozumieja ze to duzo pradu zre;)

miwac prosciej przecietny komputer uzywany na kafe wedlug mnie uzywa okolo 200w na h mnozymy to przez liczbe godzin (przyjmijmy ze jest non stop wlaczony) czyli 200x24 to 4800 wh czyli 4.8 kwh nie wiem po ile teraz jest kWH ale chyba kolo 60 groszy czyli prawie 30 zł dziennie jezeli komp non stop jest wlaczony no i monitor okolo 100w bierze czyli 100x24 u 2400wh czyli 2.4 kwh czyli 1.5 zł dziennie czyli kupa kasy w sumie wychodzi :(

Oby, bo rachuneczki ciekawe przychodzą. Na nic się zdaje ściganie reszty domowej bandy żeby telewizor nie gral sam dla siebie a światlo w calym mieszkaniu nie świecilo calą noc dla komarów. Brak wyobraźni bywa kosztowny... :(

to taki malutki nalog... ale taki tyci, tyci.. ja to mam pod kontrola, moge przestac w kazdej chwili... :)

Gość Bzdura ...
komputer na pewno nie bierzedużo prądu :-D nie opowiadaj andronów

Gość wie że tragicznie
duzo ale nie wie ile ha ha Małolaty pora na was spać, zrobic siusiu i amen bozi i do wyrka......

Gość milkkaa
karolina999 a możesz mnie oświecić jak się ściąga filmy?Bardzo proszę bo ja i technika to dwa różne światy, a tez chcę mieć fajne filmy..hihi

jak masz bitcomet lub bittorenta, to przez to mozesz, albo jest tez program DC++ przez niego tez mozesz..

Gość milkkaa
dziękuję

Gość echhhh
płacę za prąd mniej więcej po 150 zł miesięcznie. komp włączony prawie non stop. do kitu coś te wasze łobliczenia.

prad to pypek, co z moimi nerwami? :o to przez niego tu trafilam 😭 przegralam zycie.

Gość teraz zżera pracodawcom
:P