Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malzenstwo jest zle

Czemu ma sluzyc malzenstwo , wg mnie ta instytucja powinna zostac zniesiona .

Polecane posty

Gość malzenstwo jest zle

Nikt nie ma juz jednego partnera , ani kobieta ani mezczyzna , wszyscy zdradzaja , malzenstwo komplikuje tylko zycie , przegladajac forum to mozna zauwazyc ze rekordowe liczby postow maja tematy o zdradach , kochankach itp. Czasy sie zmienily , podejscie ludzi do milosci tez .

Gość tak do sejmu z tym
postulatem tak a co tam!Znieść tę instytucję starodawną!:D

Gość malzenstwo jest zle
To zbierzmy podpisy , kto za ??

Gość tak sie składa
że wiekszość ludzi wstepujacych w związek małżeński zakłada jednak ,że bedzie on trwały. Beznadziejni naiwniacy ?

Gość jestem przeciw nie podpiszę

Gość malzenstwo jest zle
Dlatego trzeba to zniesc zeby chronic tych naiwniakow .

Gość grryp
A po co ją znosić, skoro nadal pozostaje DOBROWOLNA ? jesli ktoś uważa, że niczemu nie służy, nie musi brać ślubu. Jakie to proste, prawda ?

Gość malzenstwo jest zle
Nie jest przymusowe ale wszyscy ludzie popelniaja ten blad ktory sie przewazne konczy przykrymi konsekwencjami , gdy zostanie zakazane to problem z glowy .

Gość tak naiwne to a potem
płacz i pytania i na FORUM i co ja mam teraz zrobić... :(

Gość grryp
Te "przykre konsekwencje" nie są żadną tajemnicą i powinny być brane po uwagę przy decyzji o małżeństwie. A to, że ludzie są bezmyślni, to już nie wina instytucji. To tak, jakby zakazać wszystkim jazdy samochodem, bo zdarzają się wypadki na drodze.

Gość gdfgdfgfd
Moze przestanie byc tyle tematow o kochankach bo zbiera mnie na wymioty jak czytam jakie problemy maja te dzi#@#

Gość mysle że jesli ta
instytucja zostanie zlikwidowana to i tak "płacz i pytania na forum..." zostaną

Gość zle porownanie bo
nie kazdy powoduje wypadek a zdradza prawie kazdy .

Gość taka co nie narzeka
akt małżeński formalizuje rodzine, której z racji tego nalezą sie pewne przywileje. Głownie chodzi tu o wychowanie dzieci, ale nie tylko.Prawo podatkowe, prawo spadkowe, jest łaskawsze dla osób zyjących w związkach małżeńskich. W dalszym ciągu małzeństwo ma sens i nie tylko chodzi o wymiar sentymentalny, tylko ten foermalny.

Gość wiecie co ja mam taką teorię
że małżeństwo to jest po to, by dzieci miały tzw.dom normalny, i by faceci poczuwali się do odpowiedzialności i że to nie tylko kobiety obowiązek itd. A że praktyka odbiega od teorii to już osobny rozdział :(

Autorko, jak nie chcesz to nie bierz ślubu, a to, czy inni to chcą robić i czy robią to juz nie Twój zasrany interes

Gość butterfly...
a ja znam wiele przykładów na trwałość małżeństwa, na miłość nawet po 25 latach życia razem. Nie jest przecież tak, że po ślubie wszystko się psuje. Jak ludzie się szanują i kochają, to małżeństwo tylko to umacnia! A co do tej rekordowej liczby postów o zdradach, kochankach - może trzeba założyć topic dla ludzi, którzy są w szczęśliwych związkach, którzy kochają i są szczęśliwi i dopiero wtedy porównać i wyciągać wnioski!!! Pozdrawiam :D

Gość taka co nie narzeka
no chyba nie wydaje sie wam, ze w związkach partnerskich, nie występuje cos takiego jak zdrada, i niech wam się nie wydaje, ze to mniej boli.

poza tym już kiedyś hippisi wymyślili, że bez małżeństw żyje się łatwiej i przyjemniej i nie skończyli dobrze

Gość grryp
Porównanie jest dobre - chodzi o zasadę a nie o statystykę. Pytanie brzmi - czy należy chronić ludzi przed skutkami ich błędnych decyzji ? Czy należy ludziom czegoś zakazywać, bo BYĆ MOŻE w przyszłości będą tego żałować ? Ale rozumiem, że cały ten topik to taka niewinna przekomarzanka ;)

Gość zle porownanie bo
taka co nie narzeka >> alee latwiej jest sie wtedy rozstac bo po zdradzie to co innego mozna zrobic

Gość taka co nie narzeka
dlaczego uwazasz , ze łatwiej, i komu wtedy jest łatwiej temu cio zdradza? Zastanów się, co innego jak masz 20 pare lat, co innego jak 30 parę. Zakładamy, ze wprowadziłąs sie do kawalerki chłopaka, przez nascie lat wspolnie modernizowaliscie mieszkanie, wspolnie umeblowaliscie, macie wspolny samochod, i on poznaje dziewczynę, i z dnia na dzien wystawia ci walizkę za dzwi. I ma do tego prawo. Bo to jego mieszkanie i bedzie w nim mieszkał z nowa miłością. To ma byc to ułatwienie? Drygi przypadek, on ginie w wypadku samochodowym, a o mieszkanie upomina sie jaka rodzin a, tzw, piąta woda po kisielu., I co ile lat trzeba się procesowac, ile kasy wydac i to nie wiadomo z jakim skutkiem. opisałam wątek materialny, bo bol emocjonalny jest taki sam

Gość franekooooo
Nie mogli modernizowac mieszkania nascie lat bo na pewno ta panienka wczesniej by go zdradzila i by sie rozstali wiec to jest glupi przyklad .

Gość moze i powinna
a kto by wtedy wychowywał dzieci?

Gość niektóre laski
chcą przez małżeńswo usidlić faceta na amen

Gość faaccet
faceta najłatwiej udupic poprzez ciążę,

jak ktos bierze slub a w dupie ma przysiege ktora sklada to nic dziwnego ze takie malzenstwo sie rozpadnie.. poza tym sorry ale jesli dostrzegasz tylko takich ludzi ktorzy sie zdradzaja.. to moze cos nie tak z otoczeniem w ktorym zyjesz?:P jakas patologia albo co..

Gość ja pierdziele...
no to jak Wy tak podchodzicie to malzenstwo to po cholere sie pobierac. Poza tym jak ktos slusznie wspomnial instytucja malzenstwa nie jest obowiazkowa, nie pasuje Ci to sie nie zen. Proste jak swinski ogon !!! Ja jestem od roku mezatka i nigdy nie bede przeciwko malzenstwu.