Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zixxxxxx

Papużki faliste-pytanie.....

Polecane posty

Gość zixxxxxx

Czy częstotliwość "ćwierkania" papugi ma jakieś znaczenie tzn. świadczy o samopoczuciu, zdrowiu, chorobie itp. Moja czasami ćwierka pojedynczo co jakiś czas a czsami jest dosłownie klika ćwierknięć od razu pod rząd. Czy to może świaczyć o jakimś zdenewowaniu papużki?

Gość moja
jak była radosna ćwierkała częściej i bardziej melodyjnie. Śpiewala też gdy słyszała muzykę, albo jakieś odgłosy które się jej podobały :) ie lubiła deszczowej pogody wtedy skrzeczała :( czasami w nocy darła się gdy chciała spać a ja czytałam :)

Gość ochmistrzyni
ja sie tam na papuszkah nie znam bo my w popytkownie to tylko krasule mamy :-0

Gość artystka na fazie
skrzek- wkurzona ale w przypadku mojego ptaska czasem swiadczyl o podniecie:P Pisk, boi sie lub cos ja boli, Pojedyncze glosne przerywane dzwieki- proboje mowic do kogos z ludzi (odpowieadac), szybko i duzo melodyjnego cwierkania- wesoly i zajety, bawi sie dobrze.

Gość wszystko ok
jak masz papuge poczytaj o ornitozie

moja falista papuzka, cwierkala pojedynczo jak dopiero co uczyla sie cwierkac :) albo po prostu jak przysypiala, najwiecej cwierkala jak duzo glosow dookola slyszala, ponadto umiala mowic slowa, mozesz ja tez nauczyc, najlatwiej jej bedzie nauczyc sie slow z literami szeleszczacymi w srodku :) musisz codziennie po kilka razy powtarzac wybrane slowo :) i nie trac cierpliwosci bo falistym nauczenie sie zajmuje wiecej o wiele czasu niz tym duzym, wiec cierpliwosci :)