Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa kafeteriuszka

Jak wysłać email?

Polecane posty

Gość nowa kafeteriuszka

Od niedawna mam internet i takie oto problemy: Nie mogę wysłać meila ze stron znalezionych w internecie, wyświetla mi takie hasło - " Nie można wykonać tej operacji, ponieważ domyślny klient poczty elektronicznej nie jest prawidłowo zainstalowany" Nie wiem co zrobiłam źle,czy mam coś zmienić w jakichś ustawieniach, bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

Po prostu klikasz pewnie na adres email na stronce ale nie masz ustawionego programu pocztowego ktory by to obsluzyl :) W Operze moglabys ustawic to w samej przegladarce sobie... ewentualnie zainstaluj jakis program pocztowy. nie wiem jak to wyglada u Ciebie dokladnie..

Gość Tak zmień coś
w jakichś ustawieniach

Np to jest darmowy program : http://www.thunderbird.pl/ jesli uzywasz jako przegladarki IE /tfu tfu tfu przez lewe ramie/ a jesli masz Opere to mozesz sobie skonfigurowac poczte w przegladarce....

Gość nowa kafeteriuszka
Mam przeglądarkę internet eksplorer i ... brak wiedzy co zrobić, proszę o rady.

Gość weea
Jak chcesz wyslac maila, to mmusisz zalozyc sobie konto. Np na tlenie, onecie czy wp. Masz takie konto?

Pomine milczeniem uzywanie Explorera :P Zainstaluj w takim razie chocby tego Thunderbirda... Sciagasz sobie go . instalujesz jak kazdy program i zakladasz konto jakies na serwerze / myslalem ze to juz masz zrobione a kwestia jest tylko tego komunikatu/ ...ustawienia progr pocztowego jak widze sa tu po polsku wiec zadenego problemu nie powinno byc...

Gość weea
Instalowanie thunderbirda czy innych tym podobnych programow nie jest niezbedne do wysylania wiadomosci, niemniej je ulatwia. Ps: gdzie jest autorka?

Ale ja odpowiadam na pytanie autorki...... a problem nie dotyczyl WYSYLANIA MAILI w ogole tylko KONKRETNEGO bledu wyskakujacego :)

Gość nowa kafeteriuszka
mam konto na onecie, ale ze sronek tak jak pisałam nie mogłam wysyłać meili, zresztą z mojej poczty też na te same adresy nie chciały meile iść. Zainstalowałam Thunderbirda ale wyskoczył jakiś problem z pop3 czy coś takiego:P

pewnie ze wyskoczyl bo trzeba dobrze skonfigurowac program :P

Gość nowa kafeteriuszka
spytam nieśmiało- jak to zrobić?

Gość nowa kafeteriuszka
Dzięki wielkie za pomoc, siedziałam chyba przy tym pół godziny ale udało się. Człowiek się czegoś nauczył, chociaż baba:P Dzięki!

i o to wlasnie chodzi w tej zabawie :) zeby sie czegos nauczyc walczac z przeciwnosciami losu :P pozdrawiam ;)

Gość nowa kafeteriuszka
Niestety wysyłanie meili też się nie powiodło, dupa blada. Wpisuje hasło, mimo że dobre to nie chce wysłać. Pojawia się komunikat żeby sprawdzić hasło. Paranoja.

hmmm...ciezko stwierdzic nie bedac na miejscu ale GWARANTUJE ze to kwestia znalezienia gdzie jest problem :) a login masz dobry ...caly ten z @ itd ?

Gość nowa kafeteriuszka
Tak tak. Po bezowocnym wprowadzeniu hasła, pojawia się komunikat: Wysłanie wiad. nie powiodło się ponieważ połączenie z serwerem poczty wychodzącej SMTP smtp.poczta.onet.pl było niemożliwe. Serwer może być niedostępny lub może odrzucać połączenia. Należy sprawdzić poprawność ustawień serwera poczty wychodz. w Konfiguracji kont , a następnie spróbować ponownie lub skontakt. się z adminis. sieci. Od dwóch godzin mózg mi się gotuje:(

a takie masz ustawienia SMTP jak podali na tej stronce ?

Gość nowa kafeteriuszka
noo,czyli x( mój pseodo.)smtp.poczta.onet.pl(Domyślne) próbowałam też tylko smtp.poczta.onet.pl z mizernym skutkiem:P

poczekaj... poswiece sie i pojde gdzies na kompa zainstaluje to i sam sprobuje bo cos mi tu nie pasuje :)

Gość nowa kafeteriuszka
jesteś Wielki:)

Gość tak jeden X
Zapewne źle robisz: 1. podałaś cały e-mail zamiast TYLKO login czyli powinno być: login a nie: login@poczta.onet.pl 2. muszisz usawić jeszcze zaawansoawe ustawienia, bo serwer wymaga uwieżytelienia. Czyli musisz podac porty przez które masz sie łączyć odbierając i wysyłając e-listy.

Gość tak jeden X
Narzędzia -> Konfiguracja kont... zakładka: Konfiguracja serwera sprawdź jaki powinien być port.

Zmien w ustawieniach serwera SMTP ...Narzedzia..Ustaw kont itd itd.....serwer poczty wych....... i tam jest Zabezpieczanie i uuwierzytelnianie.... zaznacz Uzywaj identyfikatora uzytkowniak i podaj swoj CALY login razem z @ itd daj znac czy pomoglo bo u mnie wszystko dziala jak trzeba :)

oczywiscie numery portow zostawiasz jak podali na stronce... no i bez szyfrowania... zmien tylko to jesli nie masz i zobaczymy.... bo ja szybko konfigurowalem i na poczatku tez mi wyskoczylo to...

Gość nowa kafeteriuszka
Wysyłać już mogę, niestety odbierać nie."Przesyłanie nazwy użytkownika nie powiodło się. Odp. serwera poczty pop3.poczta.onet.pl Bad login/ błedne hasło.

heheheh :) no coz... zaraz zerkne gdzie tam moze byc haczyk :) ale nie mam pod reka tego kompa wiec wiesz.... u mnie wszystko odbiera i wysyla bez problemu wiec musisz miec gdzies blad w ustawieniach.... sprawdz jeszcze raz haslo i login.....

nowa kafeteriuszka-------->sprobuj wlaczyc/wylaczyc ptaszka przy \"serwer wymaga bezpiecznego uwiezy....\" i wpisz ponownie haslo.