Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 010Marika01

SPOSOBY NA SZYBKO PRZETŁUSZCZAJĄCE SIĘ WŁOSY???

Polecane posty

Gość 010Marika01

Moje włosy b. szybko sie przetłuszczają, musze je myć codziennie. Stoowalam różne szampony i nic nie pomoga.. Prosze o pomoc

Gość onaaaaa25
pryskaj je zawsze mocno lakierem - tak wlosy sie przesuszaja; w kazdym badz razie ja mialam kiedys podobny problem do Twojego - i teraz juz wcale go nie mam... Myje wlosy co 3-5 dni.

hmmm a może zafarbujesz? to też w jakiś sposób je wysuszy tylko ostrożnie z zabiegami ,żeby ci potem nie wyleciały :)

Gość monmonika
farbowanie moze miec odwrotny skutek, moga jeszcze bardziej sie przetluszczac, tak jak to bylo u mnie. ja moje wlosy myje mydlem siarkowym, z szamponow uzywam tylko pokrzywowego. lykam takze cynk. co jakis czas plukam wlosy sokiem z jednej cytryny. jest ok i ladnie pachna.

Gość nafta kosmetyczna
do kupienia w aptece po ok 5 zł

Gość 010Marika01
Dziekuje za odpowiedź :* 🌼 Farbowanie to nie dla mnie, bo własnie farbowałam włosy i potem zaczeły mi wypadać i tak szybko sie przetłuszczać.

Ja też myję włosy codziennie i nie jest to dla mnie jakoś specjalnie kłopotliwe. Stosuję szampon Herbal przeciwłupieżowy, włosy myję wieczorem i jakoś w miarę sobie z nimi radzę. Lepiej nie stosuj odżywki, ona tylko niepotrzebnie obciąża włosy, sprawia, że są przyklapnięte i jeszcze szybciej się przetłuszczają.

Gość Marta a a a
Pij bratek albo tabletki

Gość Jeanine 22
Polecam: -tabletki antykoncepcyje -wyciąg ze skrzypu z witaminami- jak dla mnie najlepszy firmy Garden -płukaniki ziołowe np skrzyp, rumianek, pokrzywa -lekka odżywka do wł np mgiełka Radical -mycie w letniej wodzie a ostatnie spłukiwanie w chłodnej -niesuszenie włosów -szampon wg uznania-ja używam Elseve czerwonego -farbowanie włosów- polecam Garnier-nie wypadająwłosy, kolor siędługo trzyma, teżmiałam przygody z farbami-wella i to świństwo Palette zniszczyły mi niexle włosy-więc tylko Garniera używam

Gość AANNKKAA
Cześć, ja tez mam ogromny problem z wlosami i nic mi nie pomaga, zastanawiam sie teraz nad trwala podobno wysusza skore glowy Co myslicie o tym??

Gość 010Marika01
Po trwałej włosy Ci sie zniszczą... zmienia ona strukturę włosa... Gdzieś przeczytałam o mące na włosy i wypróbowałam... pomaga :) Posypać włosy mąką i strzepać :)

Mnie rónież włosy dość szybko się przetłuszczają. Trwała ziołowa wprawdzie je wysuszyła, ale na krótko, a poza tym zaczęły strasznie wypadać i w ogóle sie zniszczyły. Teraz, gdy są odbudowane, myję je często i właściwie przeszkadza mi to tylko wtedy, gdy np. nocuje u kogoś. Słyszałam natomiast dwie sprzeczne opinie co do stosowania szamponów. Jedna mówi, że aby włosy nię będą się tak szybko przetłuszczać, jeśli będzie się często zmieniać szampony, według drugiej natomiast odwrotnie - zmiana nie służy włosom. Właściwie nie zaobserwowałam, żeby jedna czy druga teoria były słuszne.

Gość dsasdsa
sok z cytryny