Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malliet

ból mięśni

Polecane posty

Gość malliet

Witam od trzech tygodni cwicze na kregoslup (postanowilam sie zabrac porzadnie za niego) godzine dziennie i sa to takie cwiczenia typowo rozciagajace gdzie trwa sie w jednej pozycji przez kilka minut.Ćwiczenia są dobrane przez fizjoterapeute. Mnie jednak strasznie bolą miesnie.Myslalam ze z kazdym dniem powinny mniej bolec a mnie coraz bardziej wszystko boli. Na poczatku bolaly mnie tylko nogi, teraz tez kregoslup. Jak chodze to czuje jak wszystko mnie boli, jak sie schylam wszystko boli.Czy ten bol minie? Martwie sie bo pzrede man dluga droga i codziennie cwiczyc bede musiala jeszcze przez dlugi czas.

Gość trwanie w pozycji wybranej
przez chwilę to chyba ćwiczenia izometryczne,tez czasami robie je na kręgosłup ale ja robię tak:5sek pozycja 10 sek rozluźnienie,zmęczona byłam na poczatku,potem juz nie

Gość malliet
no ja robie takie rozciagajace bo mam skolioze na jedna strone np lewa noga prosto, prawa zgieta tak ze pieta dotyka lewej nogi i trzymam sie za lewa piete rekami no i w takiej pozycji ok 5 min, to jest jedno z cwiczen, nogi m isie strasznie rozciagaja ( lewa) i strasznie mnie boli i nie wiem czy to minie z czasem:(

Gość wzrostowa
a na co sa te cwiczenia?typowe rozciagajace cialo?