Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liwiaa

Rak skóry

Polecane posty

Gość Liwiaa

jeśli ktoś ma pojęcie w tej kwestii,proszę o odpowiedź. Otóż mam pieprzyka który wygląda normalnie : mały,brązowy,odrobinę wystający ,lecz wokó niego mam taka białą skórę jakby odbarwioną..jestem przerazona że to może jakiś rak..ze znamieniem nie dzieje sie nic jest normalny pieprzyk ale całe plecy mam opalone oprócz tego białego miejsca. juz widze przerażajace wizje chemioterapii i leczenia...brzuch mnie boli na samą myśl o tym :-(

nie panikuj - jeżeli ta otoczka jest mała to od zwykłego nieopalenia :) a tak w ogóle gdzie go masz ?

Gość Liwiaa
na plecach - nigdy sie nie opalam , i tak to wygląda jakby to miejsce było nieopalone bo plecy podchwyciły, ale jest to białe takie , ale na znamię nie wchodzi i znamie jest normalne , tylko to białe kółeczko

słuchaj ja miałam malutenką otoczke wokół pieprzyka na ramieniu a to dlatego ze gdy miałam reke normalnie czyli w dół to sie opalało(skóra była zbita) a po rozchyleniu ( naciągnieciu skóry ) miałam otoczke. jednak usunelam bo robilo sie zaczerwienione i swędziało jezeli masz jakiekolwiek wątpliwości to udaj sie do onkologa :)

Gość Liwiaa
Słyszałam ze jak znamie krwawi,robi sie czerwone lub swedzi to trzeba sie zaniepokoić - na razie mi sie to nie zmienia,ale jak cos wzbudzi moje obawy pójdę do onkologa. Ty wycinałaś u onkologa znamie? czy znasz przypadki ludzi którzy musieli brać chemie ?

tak wycinałam lekarz moj powiedział,że tak ujme\'od tego sie nie umiera\' nie znam przypadków ,ze ktos bral przez to chemie

Gość Liwiaa
tzn w Twoim przypadku:; od tego sie nie umiera,tak? :) moze za bardzo panikuję :)

ja też panikowałam :) wiec rozumiem moj pieprzyk był wystający coś jak \' kalafiorek\' nie raz sie poocierał (coz takie miejsce) za dużo czytasz na necie ;) jezeli sie boisz idz do onkologa i usun :) nie boli a pozniej masz spokoj ;) powiem ci tyle ze mialam robione niedawno i juz powinnam zadzwonić tam po wynik badania ale jakoś mi nie spieszno ;)

Gość Liwiaa
ja wiem ale ja mam ogromny lęk ze okaze sie ze coś nie tak czy cos....grrrr twu,twu ;)

każdy sie czegoś boi :) wiesz ktoś powiedział już kiedys na tym forum \"po co sobie chodować coś na skórze\" nawet jeżeli coś by było ( a baaaardzo wątpie) to lepiej wiedzieć wczesniej , prawda? jezeli masz ogromny lek to idz i porozmawiaj z lekarzem na ten temat-niech on zobaczy tą \'otoczke\' i zdecydujesz z nim co robić :) ok uciekam papapa:*