Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 100/60

cisnienie 90/60, a puls 90-120

Polecane posty

Gość 100/60

ktos tak ma?????????????????????

cisnienie takie miewam ale pulsu nie.puls jest za wysoki,cisnienie niskie,ale jezeli dobrze sie czujesz z tym cisnieniem to jest ok.puls zawsze taki masz?

Gość pomozecie
ja mam 70/50 a puls w okolicy 70 .dobrze sie czuje.

Gość podrażniona
ja mam 100/50 i puls okolo 80 i glowa czesto mnie boli i jeszcze dookola nosa =/

Gość paznokietka
Moje ciśnienie jest można powiedzieć wzorowe ok. 120/80 Natomiast puls mam zawsze powyżej 100, czasami nawet 120 Nie jest to normalne, że serce pracuje dwa razy szybciej niż powinno, planuję iść z tym do lekarza. Bardzo szybko się męczę i jak wypiję kawę to potem kilka dni trzęsą mi się ręce

Gość mam tak samo
jak paznokietka, nie znam przyczyny.

tez mam podobnie- ciekwe jak tego przyczyna bo od doktorków jakoś nie uzyskałam odpowiedzi

Gość Madelinka
ja mam taksamo, dobre cisinienie 120/90... ale puls zawsze powyzej 90 czasem nawet 110 :(, a czasem jeszcze sere nagle zaczyna mi tak bardzo szybko bic prze okolo2 minuty

Gość uutooo
ja mam cisnienie 110/60. jak sobie radzicie z tak niskim cisnieniem? odczuwacie jakie zle samopoczucie z tego tytulu?

Gość CISNIENIOWY ZAWRÓT GLOWY
cisnienie moje dnia wczorajszego wynoslo- 70-42. chyba juz powinnam nieyzc. pusl czesto mam albo 43(stanowczo za niski) albo 115(duzo za wysoki) odkod mam taie problemy czuje sie po prosu fatalnie...czekam na kardiologa

Gość okularnica *-*
ja tez mam mniej wiecej takie cisnienie, rzadko keidy to pierwsze mam powyzej 100 a drugie powyzej 60, bylam z tym u lekarza, pytalam, czy powinnam sie leczyc,powiedzial mi ,ze nie, jesli dobrze sie czuje ogolnie, to nie powinnam z nim nic robic, ot takie po prostu mam i koniec, puls tez miewam wysoki ale nie az tak... hmm moze przy nast wizycie u rodzinnego spytaj czy musisz cos z tym zrobic :)

Gość ZUZANNA29
ja tak mialam nieraz i lekarz kazal mi kawke wypijac.Ale pols zamiast mi spadac to rosl wiec potem jakies krople na zbicie mi dawla wiec kolo bledne wiec teraz poprostu jak mam cisnienie 85/60 lub troszke wyzsze to snuje sie:)ostatnio lerzalam w szpitalu i badal mnie bardzo przystojny lekarz....zgadnijcie jakie cisnienie mialam 130/80.szok ksiazkowe ale potem znowu spadlo:(

Gość jaki puls
jest normalny a jaki wskazuje jakies problemy zdrowotne? Pytam dlatego, poniewaz mam zawsze w granicach 85, ale mam od dluzszego czasu bol w klatce i prawym ramieniu. Nawet bez wysilku fizycznego po prostu siedzac ot tak sobie. Towrzyszy mi przy tym troche uczucie dusznosci i kolatania sercea. Ni jest to jakies strasznie bolesne, ale jest to bardziej uczucie nieprzyjemne. Nie wiem czy powinnam sie wybrac do lekarza, bo nie zdarza mi sie to czesto, a wrecz zadko. Kto mi poradzi co to moze byc?

Gość ZUZANNA29
a moze masz to na tle nerwowym a sama o tym nie wiesz? ale poradzilabym tobie najlepiej isc do lekarza na wszelki wypadek .Mozesz miec tez zapalenie miesni miedzyzebrowych tez daje takie objawy.Ale idz sprawdz....

Gość piratka79
Chyba bede musiala. Zawsze mam tak, ze trzyma mnie to chwile, a dzis jest jakos gorzej :/ Zaczelo sie tak o 12.00, po poltorej godzinie przeszlo i teraz znow wrocilo te okropne uczucie, ucisk w klatce i bol ramienia - wszystko po stronie lewej, po prawej zupelnie nie czuje nic. No nic, jak bedzie mi sie utrzymywac dluzej to w poniedzialek do lekarza skocze chyba.

Gość palingeneza
Ja mam dokładnie tak samo