Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość windowsss

Do informatykow lub znających sie dobrze na kompie!!!

Polecane posty

Gość windowsss

Zformatowalam dysk C gdzie mialam zainstalowanego winodwsa. Zaisnalowalam sterowniki do karty graficznej itp. Internet dziala. Jest problem tylko gdy komputer sie włącza. Robi to bardzo wolno. wolniej niz przed formatowniem. Po zaldowaniu obok ikony gg mam te od polączenie lokalnego. po najechaniu na ikone widnieje napis ze kabel sieciowy jest niepodłączony co to oznacza? Drugi problem to ze po wejsciu na partycje gdzie mam filmy. nie moge sie tych filmow dostac. Wyskakuje mi bład IE eksployer czy cos podbnego... Natomiast partycja gdzie mam muzyke otwiera sie maskarycznie dlugo po czym wsyskuje komunikat czy chce sformatowac to ..? co sie dzieje ....

Gość windowsss
pomozcie mii

Gość o nie o nie
zainfekowałaś nas! masz wirusa antypirata?Te filmy to były z netu sciągane? teraz wszyscy go mamy 😭 bo on sie jak katar droga kropelkowa rozsiewa

Gość windowsssss
halooo czy ktos moze cos poardzic?

Gość windowssssss
łoo matko daj se spokoj ...kto wie czemu mi sie tak dzieje? !!!

Gość wystapil jakis blad przy
instalowaniu sytemu. radze zrobic ponowny format (pelen nie ten szybki) i zainstalowac od nowa system. pozniej powylanczac programy z autostartu, zeby nie obciazaly kompa "na wejscie"

aby nie miec tego krzyzyka przy polaczeniu lokalnym nalezy zainstalowac sterowniki do karty sieciowej w Twoim przypadku pewnie jest to karta sieciowa znajdujaca sie na plycie czyli zainstalowac sterowniki do plyty lub kabel sieciowy jest odlaczony.jesli nie chcesz aby to sie pojawialo a nie chcesz aby to sie pojawialo to wejdz do panelsterowania/system/menedzerurzadzen/kartysieciowe i prawy przycisc i dajesz wylacz.

Gość potszyf znudzony
Manny, co ty pierdzielisz? :o Windowsss - masz jakiegoś antywira?

dlugo sie uruchamia poniewaz pewnie masz mnostwo ikon w treyu aby usunac te niepotrzebne dajesz uruchom i wpisujesz msconfig potem znajdujessz zakladke uruchamianie i wylaczasz ptaszki przy tym co nie jest NIEZBEDNE tylko zrob to umiejetnie i nie wylacz np. karty graficznej:) moze sie rowniez uruchamiac i go \"mulic\" poniewaz masz jakies oprogramowanie antywirusowe ktore sprawdza system przy starcie(jak znam zycie to pewnie avast to jest) jesli tak to zmien ustawienia tak aby nie skanowal systemu przy starcie bo to i tak bez sensu.

\"Drugi problem to ze po wejsciu na partycje gdzie mam filmy. nie moge sie tych filmow dostac. \"------>nie rozumie o co Ci chodzi-prosze jsniej wytlumaczyc.jedyne co mi przychodzi to to ze masz partycje z filmami w NTFSi a zainstalowalas starszego windowsa ktory tego systemu plikow nie obsluguje a inne partycje masz w facie i chodza bez problemow

jestes tam bo mnie zaraz tu nie bedzie i kto Ci pomoze:):):) jaki masz win? jaki byl wczesniej? ile ikonek masz w treyu?-to ten pasek z prawej strony gdzie masz ta ikonke od sieci:) dysk byl formatowany jesli tak to jak w fdisku czy w win czy w partitionie czy jeszcze w czyms innym. czy moze tylko win byl przeinstalowany bez formatu? mapowalas dysk c i potem go nalozylas na sformatowana partycje? jaki masz procesor i ile ramu? masz jakis program do odswiezania ramu?? ile programow antywirusowych masz zainstalowane i ew. jakie?? to chyba wszystkie niezbedne informacje jakie trzeba miec aby Ci pomoc:):):):):)

ale zamieszalem \"jesli nie chcesz aby to sie pojawialo a nie chcesz aby to sie pojawialo to wejdz do panelsterowania/system/menedzerurzadzen/kartysieciowe i prawy przycisc i dajesz wylacz.\" chcialem napisac ze jesli nie chcesz instalowac karty a nie chcesz aby to sie pojawialo to panelsterowania/system/menedzerurzadzen/kartysieciowe i prawy przycisc i dajesz wylacz sorry ale nie potrafie z pisaniem nadazyc za mysleniem:)

znowu tyle sie napisalem a ktos zalozyl topic i sobie poszedl wiecej juz nic nie napisze,radzcie sobie sami:P

Gość windowssss
co ty nie odchodz...juz jestesm :) cos tam widze wiesz wiec mi sie przydasz... cos mi sie wydaje ze z tymi fatami NTFs jest nie tak... mam windows Xp ..ikonek w treyu ci nie powiem ile teraz tam jest bo aktualnie nie mam dostepu do tego kompa ktory zostal "wspaniale sformatowany" ale nie ma tam spooro ..antywira jeszcze nie zdazylam zaisntalowac wiec to na pewno nie jego sprawaka z tym spowalnienaiem... dysk c byl formatowany przez płyte :D wsadzilam wybralam formatuj dysk c ...byl wybor wlasnie wtedy czy NTFS czy tamto dugie ....troche sie zastanwailam i klienlam ...uzyj poprzednie ustwainie :) bo taka opcja tez byla ...

Gość windowssss
a ztą pratycja co nie moge na nia wejsc to jest tak ...jest dysk D gdzie mam filmy....klikam otwiera sie ...po czym mam foldery z filammi ...a gdy chce kliknąc by otworzyc jeden z nich ...wystepuje bład z IE Exployer ....

Gość windowssss
dysk mam 120 GB

Gość windowssss
sterownik do karty sieciowej jest zaisntalowany

Gość windowssss
seba wroc :)

a ztą pratycja co nie moge na nia wejsc to jest tak ----->z ta partycja to jest ok tylko te filmy to trzeba programem do otwierania filmow otworzyc a nie przegladarka:) daj na ikonce filmu PPM potem otworz za pomoca-zaznacz ptaszka przy zawsze uzywaj tego programu-i daj aby otwieralo np. media playerem,bestplayerem czy jakims innym.jesli to sa filmy dvd to zainstaluj wczesniej program do odtwarzania dvd:)

sterownik do karty sieciowej jest zaisntalowany----->jesli jest i kabel jest wlozony oraz siec jest polaczona poprawnie to TAKA ikonka NIE ma prawa sie pojawiac:) wiec cos jest jednak nie tak:) wejdz do panelu sterowania/system/sprzet/menedzer i powiedz co tam widzisz tzn. przy czym sa zolte i czerwone znaczki bo to ze sa to dam sobie glowe obciac:)

cos mi sie wydaje ze z tymi fatami NTFs jest nie tak...------>ntfs nie ma tu nic do rzeczy bo winxp rozpoznaje jeden i drugi,zreszt ty ta partycje widzisz tylko filmu nie mozesz odtworzyc-pisalem wyzej jak tego dokonac jak nie bedziesz mogla np. dokumentow worda otworzyc to rowniez postepuj analogicznie tzn. zainstaluj oficca najpierw a potem PPM i otworz za pomoca worda i tak dalej z innymi programami:) ktor kiedys mialas na dysku c:) za nim sie do tego wszystkiego zabierzesz to moze faktycznie jeszcze raz sformatuj od poczatku(format pelny nie szybki bo szybki nie wykrywa badow) po formacie zainstaluj sterownik a dopiero potem gg i innne takie jak np.gg potem koniecznie odznacz ptaszki aby niepotrzebne programy jak gg nie uruchamialy sie przy starcie(jak to zrobic pisalem wczesniej) no chyba ze masz dwurdzeniowy procesor:) to mozesz sobie pozwolic:) zainstaluj program do czyszczenia ramu np.freemempro i teraz najwazniejsze jaki byl wczesniej windows?? moze masz za malo ramu na winxp?? ile masz ramu i jaki ddr czy sdr??

jak bedziesz miala jakis klopot to pisz na tym topicu jak kiedys wpadne to odpowiem napisz ile masz ramu i jaki procesor jak nei wiesz jak to sprawdzic to wejdz do panelu sterowania/system/zakladka ogolne i tam na dole jest napisane i napisz jakie znaczki(zolte,czerwone) sa w systemie/menedzer..... i przy czym sa te znaczki to bardzo wazne:)

Gość windowssss
No to tu Cie zaskocze....po wejsciu w zakladke panel sterowania/ system/ menager nie mam ani jednego ptaszka zótego ani czewronego :D Na to akurta zwracam uwage i to bylo pierwsze co sprawdzilam gdy instalowalm sterowniki. Wczesniej mialm XP i przy formatowaniu nie bylo problemu. Fakt nie robilam tego ja :) Komputer uruchamial sie szybciutko. Widzisz zapomnialbym o jednym. Kompter reaguje jeszcze tak jakby nie bylo sterownika do karty graficznej. Wszytkio co otworzne na pulpicie maze sie, rozpływa. A przeciez mam ze sterownik zainstalowny poprawnie. Jesli chodzi o otwiranie filmow za pomocą programów do tego przeznaczonych to orientuje sie :) Ja mam problem z otworzeniem folderu w ktorym ten film sie znajduje ... Jedynie co moge to wejsc na dysk na ktorym mam filmy. Przepraszam bo moze wtedy troche zakrecilam i mnie poprostu nie zrozumiales. dziekuje Cie Seba.

Gość windowssss
halo ?

Widzisz zapomnialbym o jednym. Kompter reaguje jeszcze tak jakby nie bylo sterownika do karty graficznej. Wszytkio co otworzne na pulpicie maze sie, rozpływa. A przeciez mam ze sterownik zainstalowny poprawnie.------>moze jest sterownik ale standardowy,sprawdz czy masz wszystkie kolory oraz rozdzielczosci w ustawieniach ekranu,rozmagnesuj monitor.po formatowaniu zawsze trzeba od nowa dostroic monitr. co do tego folderu to kliknij na nim prawym przyciskiem i sprawdz czy nie masz zmienionego atrybutu i sprobuj zamiast otwierac kliknac PPM i dac exploruj. moze masz wirusa:) albo kilka przeskanuj komputer tu masz spybota http://www.spybot.info/en/ usuwa on duza ilosc szkodnikow,robakow,trojanow itd http://arcaonline.arcabit.com/skaner.html http://www.pandasoftware.com/products/ActiveScan.htm acha do skanowania uzywaj internet explorera nie innych przegladarek