Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona mamka

jak powinien wygladac odpadniety pepek?

Polecane posty

moj synek ma wysuszony ale w srodku wyglada taki "zywy"

Gość Axaa
Ale odpadł czy nie? Jedyny, jaki widziałam, wyglądał jak rodzynek :)

Gość pępuszek mamuni
ale jak czyscisz w srodku na tym czym czyscisz jest krew ? u nas pepuszek odpadł po tygodniu od powrotu do domu i jak odpadła jeszcze troche smarowalismy i było takie czarne na waciku

Gość Mma Pawełka
Mojemu synkowi nie chciał kikut odpaść. Pediatra straszył, że będzie musiał być usuwany przez chirurga. Na szczęście pomogła położna. W piątym tygodniu podwiązała kikut zwiniętym w rulonik i nasączonym spirytusem gazikiem. Tak mocno ścisnęła, że odpadł. Na wierzchu było bardzo suche, a przy brzuszku niewyschnięta pępowina. Pojawiła się odrobinka krwi, a dzidziuś nawet nie zauważył całej tej operacji. :) Starszemu dziecku kikut odpadł na 11 dobę.

własnie ten srodek wyglada jak niewyschnieta pepowina:( zaznacze ze była bardzo gruba i ze 2 tyg mineło mam nadzieje ze odpadnie....

u mnie 4 tyg musiały minąć ważne by codziennie przemywać głęboko pod kikutem dookoła, by nie było zakarzenia co jest lepkie to się samo zasuszy później

Gość lutowa mama
powinnaś wziąść patyczek do uszu..nasączyc go porzadnie spyrytusem 70% bądz sprytusowym roztworem fioletu gancjanowego....to taka fioletowa woda..kupisz w aptece..i tym porzadnie wyczyść ten kikut właśnie tam w środku..ja na poczatku przemywałam tak delikatnie dopiero położna mi pokazala ze trzeba odgiać delikatnie ten kikut i wyczyśćić tam w środku..wtedy szybciej sie wysusza..i nie zamocz pepka dopóki jest kikut..

do lutowa mama myślałam że to oczywiste :) lepiej spirytusem bo ta genicjana czy coś to brudzi i się tego sprać nie da, potem nie widać jak się koi czy jest zaczerwieniony nie mam zielonego pojęcia czemu to jeszcze ludzie stosują to gówno :D

Gość lutowa mama
w aptece mi to polecono i położna też powiedziaął ze jest bardzo dobry..wiec nie sądze zeby w aptekach sprzedawano "gówno" jak to ujelaś..jeśli ktoś nie ma ochoty tego stosować to go przecież nie zmuszam..