Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudunia

Jakie wybrac okulary abym w nich fajnie wygladała?

Polecane posty

Gość Klaudunia

Noszę okulary, tylko czasami wydaje mi się ze brzydko wygladam w okularach... jakie dobrac okulary aby były modne, fajne, na czasie, akurat dla mojego wieku (13 lat) i aby z daleka były mało widoczne. Piszcie, prosze!

Gość dotty
Musisz po prostu iść do optyka i przymierzać, przymierzać, przymierzać... :) Ja też noszę okulary i chyba nieźle w nich wyglądam :P Nie są bardzo widoczne, bo oprawka jest tylko u góry (na dole jest tylko niewidoczna żyłka). Są oczywiście całe z żyłki, ale ja nie mogę ich nosić , bo mam dużą wadę wzroku i przez to grubsze soczewki. Jeśli masz niewielką wadę, to może to będzie jakieś rozwiązanie? :)

Gość saffi
wybierz się do optyka i poprzymierzaj napewno coś fajnego wybierzesz

Gość Klaudunia
mam wadę +4 dioptrie w obydwóch okach i niestety muszę nosic okulary... ale mysle o soczewkach... piszcie dalej! :)

Gość Ktoś.......
Dużo...dużo przymierzać. ja jeszcze zwracam uwagę aby były lekkie oprawki.

Okulary są jak biżuteria a dobrze dobrane oprawki potrafią nie tylko korygować wadę wzroku ale również kształt twarzy:) *Twarz owalna Prawie każdy kształt pasuje do idealnego kształtu twarzy jakim jest kształt owalny.Pamiętajmy jednak o umiarze i o tym że zbyt duże mogą ukryć sam urok twarzy. *Twarz prostokątna Zrezygnuj z kanciastych oprawek.Wybieraj raczej owalne lub z lekko uniesioną górną krawędzią. *Twarz okrągła Unikaj oprawek w kształcie kół.Wybieraj oprawki których górna krawędz unosi się do góry w stronę skroni które dają efekt wydłużenia twarzy. *Twarz trójkątna Zrezygnuj z oprawek prostokatnych i kwadratowych czyli o kanciastych kształtach, które jeszcze bardziej mogą wyostrzyć trójkątny kształt twarzy.Wybieraj oprawki o zaokrąglonej dolnej krawędzi lub okrągłych ,które złagodzą rysy.

Gość Karolina32

Skup się raczej na tym aby poza fajnym wyglądem, dany okulary spełniały swoje zadanie i poprawiły komfort wzroku, od tego moim zdaniem trzeba zacząć. Zobacz w dobrym salonie optycznym VisionOpticExpress.pl  mi bardzo tam pomogli.