Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniak

Czy w pierwszym trymestrze ciąży można farbowac włosy

Polecane posty

Gość hm mm
dopiero po 12 tyg lekarze zalecaja farbowac tak pisze tez w mojej ksiazce ciąża i porod

Róznie na to patrzą, niektórzy fryzjerzy nie farbuja kobietom w ciązy bo kto wie kogo będzie potem oskarżać matka gdy coś będzie nie tak z dzieckiem

Można farbować, ale ważne jest to żeby farba nie zawierała amoniaku. Koniecznie zapoznaj się ze składem. Ja farbowałam włosy w drugim miesiącu farbą blond. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży przetrwałam z trudem pierwszy trymestr, ale staraliśmy się o dziecko 3 lata, więc wolałam dmuchać zimne. W drugiej ciąży byłam już pewniejsza i nie drapak o wszystko. Farbowałam w pierwszym trymestrze dwukrotnie, u fryzjera.

Gość gość
Ja myślę, że normalnie chyba można farbować. Przecież nie będziesz chodzić z odrostem.

Gość gość
Ja farbowalam w pierwszym trymestrze. Jeszcze wtedy nie wiedzialam ze jestem w ciazy. Strasznie mi swedzila skora glowy,nigdy to sie nie zdarzylo a farby te same, kilka dni pozniej test ciazowy wyszedl pozytywnie. Pytalam lekarzy co z tym farbowaniem, mowili ze spokojnie mozna farbowac.

Gość gość
Ja w 1 trymestrze farbowalam włosy 2 razy. Włosy farbowałam i w pierwszej i w drugiej ciąży a z dziecmi wszystko ok.

Gość gość
Dziecko autorki ma 10 lat, na pewno nie raz już farbowała włosy