Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zahir43

czy macie na to radę?????

Polecane posty

posiadam drukarkę EPSON STYLUS C42Sx co prawda była długi czas nie używana ,ale tusz był wcześniej wyjęty,Teraz zakupiłam tusz i po założeniu go drukarka nie drukuje,program czyszczenia głowicy uskuteczniałam ale wszystko jest bez skutku,czy jest na to jakaś inna rada,lub inny sposób na czyszczenie głowicy,czy drukarka jest do wyżucenia,proszę pomóżcie.

hej ja mam hp i też miałam identyczny problem..za długo chyba nie wymieniałeś tuszu..ja z tym byłam u informatyka i pojemnik od tuszu(już nabity) kazał włożyć na chwilkę do ciepłej wody.Ale nie cały tylko sam kawałeczek z głowicą...to miało pomóc i mi nie pomogło...trzeba więc wymienić pojemniki z czarnym i kolorowym-kupić po prostu nowe..a drukarka powinna być ok pozdrawiam

Gość Zuuuuuuuuuuuuuuuzka
Najprawdopodobniej tusze zaschły, trzeba nowe

Gość śliwka_w kompocie
te Epsony to takie są, ze jak dlugo nie drukujesz to z reguly drukarka do wywalenia :o

Gość BEZIK ZOSIK
Mój mężuś po przestoju drukarki usłyszał od fachowca , że na śmieci z nią ,bo przewody w środku wyschły , jak już posiada się epsona , to trzeba stale używać ,nie pomogą orginalne tusze

Gość blue_note
Jak ja byłam na etapie wymiany drukarki, to poradziłam się specjalistów z drtusz.pl co zrobić, by nie przydarzały mi się właśnie tego typu przygody. pierwsze co polecili, to drukarkę laserową. a potem wyjaśnili jak ewentualnie dbać o atramentówki.

epson ma oddzielne głowice z tuszem wiec wymiana tusz nic nie daje bo tylko hp stosuje głowice z tuszem i dla tego takie ma drogie tusz (jeden kosztuje 120 zł )i tu wystarczy tylko wymiana tuszu

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem tego problemu będzie udanie się z drukarką do serwisu i poproszenie serwisanta o naprawę. Naprawdę, nie ma się co bawić na własną rękę. To delikatny sprzęt, który łatwo uszkodzić. Zrób jak Ci mówię ;-)

Gość RudaHera
Po protu idź do serwisu, tak jak Ci radzą. Nie ma się co męczyć. A w serwisie wszystko zrobią tak, że ho ho ... będzie hulać. Lepiej przy tak delikatnym sprzęcie nie grzebać na własną rękę :-) Ja sobie tak myślę... :-)