Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buniaaaaa

CO MAM TERAZ ZROBIC?

Polecane posty

Gość buniaaaaa

bylam u ginekologa, przepisal mi moje pierwsze w zyciu tabletki (novynette) i powiedzial,ze moge je zaczac brac "od zaraz". i tu mam do Was pytanie, bo to "od zaraz" oznacza, ze mam pierwsza tabletke wziac w 8 dniu cyklu, a na ulotce jest napisane, ze albo w pierwszym,albo 2-5 dniu powinno sie zaczac. ginekolog powiedzial,ze to jest niezgodne z europejskimi zasadami,ale z amerykanskimi owszem. a ja teraz zasatanawiam sie, czy polkanac ta tabletke, czy tez czekac do pierwszego dnia cyklu i dopiero wtedy zaczac...

Gość przewrazliwiona
hej ja tez biore novynette i z tego co wiem najlepiej zaczac brac w 1dniu krwawienia bo wtedy masz maksymalne zabezpieczenie albo w 5dliu okresu ale wtedy przez 7 dni nalezy stosowac dodatkowych zabezp. ale o tych normach amerykanskich co piszesz to nie slyszalam, poczekalabym na Twoim miejscu do nastepnego okresu i zaczela przyjmowac prawidlowo. pa

Bralam 7 lat anty, zaczynalam jak wiekszosc: w 1 dniu cyklu- czyli 1 dzien krwawienia:) Powodzenia

Gość Być razem Ona
Dokladnie! 1 dzien okresu wez tabl. anty! i zmien ginekologa;/ opowiada brednie ;/

możesz sobie brać od 8 dnia ale wtedy raczej powinnaś się kochac bez dodatkowego zabezpieczenie dopiero od drugiego opakowania. nie daj sobie nabijać głowy amerykańskimi standardami:) najelpiej poczekaj do następnej miesiączki