Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grójec

do znających Grójec

Polecane posty

Gość Grójec

Znający centrum Grójca możecie cos powiedzieć o mieszkaniu przy ulicy Niepodległości,Armii Krajowej. generalnie chodzi o klimat tej okolicy,czy w poblizu sa kluby, dyskoteki. bardzo prosze o podpowiedź.

Gość piszcie nikt nie zna Grójca
hooooooooooooooop

Gość Ja znam Gorajec.
Fajna wioska:D

Gość Gorajec
to ja tez znam, teraz pytam o Grójec.

Gość Grójec
naprawdę nikt nie zna czy wstydzicie sie przyznac?

Gość wstyd się przyznać...

Gość Grójec
a czego się wstydzic,troche lokalnego patriotyzmu. piszcie jak tam jest w Grójcu, czy rodzina z dziecmi może zamieszkać tam i liczyc na spokój i normalne zycie?? zajęcia dla dzieci można jakies znależć?/

Gość Nawojka
Witam, ja z Grojca rodem. Ulica, o ktora pytasz, jest najdluzsza bodajze w miescie. Co chialbys/chcialabys konkretnie wiedziec? Ja wyjechalam wiele lat temu na studia i nie chcialabym wracać, ale moi rodzice ciągle tam mieszkają. Kluby i dyskoteki? Jeżeli szukasz czegoś dla niewybrednych osób ponizej 20 roku zycia, to pewnie coś się znajdzie, jezeli rozrywki dla starszych - no coż, pewnie się rozczarujesz.

Gość Nawojka
Odnośnie rodziny z dziećmi: to miasto niczym szczególnym się nie wyróżnia wśród innych polskich miasteczek, nie jest to siedlisko jakiejś bardzo aktywnej mafii (chociaz dresiarstwa nie brakuje). Jest kilka szkół podstawowych, liceum, szpital, kilka przedszkoli, dwa kościoły. Kiedyś działało kino tuż przy dworcu, ale nie jestem pewna, czy nadal działa. Rozrywki dla dzieci? Jest ogródek jordanowski w parku, basen, stadion i hala sportowa.

Gość Grójec
dzieki Nawojka--- chodzi mi o centrum to sa bloki przy Niepodległości choc to bloki w głebi nie przy ulicy. czy sa organozowane zajecia dla dzieci jakies plastyczne czy taneczne przez osrodek kultury? jesli oczywiście się orientujesz. nie szukamy jakichs wrazeń ale spokojnego zycia dośc mamy szumu i rozgardiaszu Warszawy dom na wsi na razie nie wchodzi w gre bo dzieci za male i nie chcemy żeby musialy dojezdzac do szkoly, a tam z pewnoscia byłby najwiekszy spokój. mielismy wrażenie że Grójec to najzwyklejsze miasteczko i chyba rozbudowuje się, a moze sie mylimy i zastygl w stagnacji i nic sie nie dzieje, nikt nie mysli o modernizacji i rozwoju miasta? napiszcie jak to jest

Gość hop na strop
hoooop do góry może ktos zauwazy i napisze

Gość Nawojka
Piszesz pewnie o blokach na tzw. osiedlu Centrum, dosyć starych. Na pewno dużo się buduje, powstają nowoczesne osiedla, głównie na obrzeżach. Jeżeli szukasz ciszy i spokoju, sugerowałabym zamieszkanie właśnie tam, warto zapamiętać adresy Szkolna, Kasztanowa i Orzeszkowej. Grojec jest korzystnie położony jeżeli chodzi o potencjalnych pracodawców (Ferrero, Faurecia), stąd też spory napływ cudzoziemców oraz młodych ludzi z całego kraju. Myślę, że to powoli zmieni to nieco zapyziałe miasteczko. Jak pisałam jest nowoczesna pływalnia, działa klub piłkarski, również sekcja młodzików, co się dzieje w szkołach czy przedszkolach - trudno mi powiedzieć (może poszukać na stronie miasta przydatnych informacji). Wiem, że moja cioteczna siostra w liceum chodziła do kółka teatralnego, a więc coś pewnie można znaleźć. Dom kultury istnieje, ale nie jestem pewna jak prężnie działa. Miasteczko nie jest szczególnie piękne, zresztą sam pewnie wiesz, stąd nie chciałabym tam ponownie zamieszkać. Z rozrywkami dla starszych osób jest dość krucho - działa ledwie kilka (?) kawiarni. Jest tez restauracja wloska - ponoć bardzo dobra. Dobra jest infrastruktura handlowa. Chyba największą zaleta Grójca jest brak ciężkiego przemysłu na tym terenie, czyli czyste powietrze i dobra woda. W okolicy jest parę przyjemnych miejsc, gdzie mozna wyskoczyć na piknik czy wycieczkę (lasy, dworki, itd.)

Gość Grójec
tak pewnie to te bloki w Centrum,bylismy tam w ciągu dnia i bylo cicho i spokojnie bo te bloki sa jakby w podwórzu otoczone zielenią.pewnie że na obrzezach jest pieknie ale do pracy dalej mimo że mąż bedzie jeździł do Warszawy to i tak kawałek.ja z dziecmi jestem w domu więc chciałabym żeby do sklepu było niedaleko i do urzędów, szkoły przedszkola.

Gość Nawojka
No wiesz, w takim miasteczku jak Grójec wszędzie jest blisko :) Źyczę powodzenia! Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania albo potrzebowała pomocy jakowejś - podaję nr gg 6245647