Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m - a - ł - a

SUCHA SKÓRA a zel pod prysznic

Polecane posty

Gość m - a - ł - a

Moim problemem jest tragicznie sucha skora. Zaraz po wyjsciu spod prysznica jest tak wysuszona ze widac na niej biale platy skory. Czy istnieje jakis zel pod prysznic przeznaczony do tego typu skory ktory choc troche zalagodzi te dolegliwosci.....?

Gość najlepiej olejek nivea
noi koniecznie mnóstwo balsamu i oliwki po kąpieli, a od wewnątrz Capivit A+E forte!! I dużo pij-najlepiej mineralki niegaz. wysokozmieneralizowanej i zielonej herbaty!

Gość m - a - ł - a
wielkie dzieki. Tez przez chwile myslalam o tym olejku nivea. Czekam na wiecej propozycji...

Gość olejek nivea jest najlepszy

Gość m - a - ł - a
ale czy chodzi dokladnie o olejek pod prysznic czy tez ten zamiast balsamu - po kapieli?

Gość hmmm............
moze uzywaj tego i tego a bedzie super:)

Gość Moze masz wode z kamieniem
Tez mam bardzo sucha skore. Do niedawna mialam uczulenie na kazdy kosmetyk,ktory kupilam. Do tego po wyjsciu z kapieli swedziala mnie skora i byla bardzo przesuszona. Z miesiac temu zalozylam na rure od wody urzadzenie do zmiekczania wody. Nie myslalam ze efekty beda az takie super. Okazalo sie ze kremy, ktore staly mi jeszcze na polce a ich nie urzywalam, sa teraz o.k. Poza tym juz nie mam swedzacej skory po kapieli. Dotad sie drapalam po kazdej kapieli. Dodatkowo wanna nie jest taka strasznie zolta tylko bielutka. moze u Ciebie tez jest problem z woda? W ksiazce Nastolatki pielegnuja urode, czytalam ze sucha skora powinno sie myc przegotowana woda i odstana conajmniej 1 dzien-jesli jest kamienista. U mnie sie sprawdzilo. Zycze powodzenia.

Gość Hej*
ja tez mam sucha skore. Co myslicie o tym kamieniu w wodzie?

Gość no niestety nic na tę syfiastą
wodę nie poradzimy, u mnie założono jakiś filtr na głównąrurę w domu noi pmoże odrobinęto cośdaje choćnie zauważyłam, dobrze ze mam chociażporządny filtr w kuchni i nie pije tego syfu... Chyba w Zagłębiu woda jest najgorsza (i najdroższa zaazem) W całej Polsce. Pozostaje więc tylko olejek, oliwka, balsam itp... I dieta dobra :)

Gość zamiast żeli
pod prysznic (często wysuszają skórę) najlepiej kremy pod prysznic.

Gość Balneum Intensiv olejek p/prysznic-
Korzystałyście z leku co się nazywa Balneum Intensiv olejek p/prysznic? No bo wyszukiwałam komentarzy o leku Balneum Intensiv olejek p/prysznic i nic nie mogę znaleźć. Możecie cokolwiek powiedzieć mi o tym leku? Opłaca się go używać, znacie jakieś zamienniki? Tu jest trochę danych o Balneum Intensiv olejek p/prysznic: http://www.listalekow.pl/balneum-intensiv-olejek-pprysznic/ - uważacie, że to rzetelne informacje? Wolałabym się przejechać i wydać bezsensownie pieniądze, dlatego postanowiłam Was zapytać. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Gość gość
balneum i inne takie to szajs na parafinie. polecam do smarowania olej kokosowy, do suchej skory idealny, a do mycia jakies naturalne mydelko nawilzajace albo zel bez sls/sles/als/ales

Gość gość
ja polecam nie zel a emulsję do kąpieli/pod prysznic. np. emo-oleum floslekowe. + zawsze pamietaj o nawilżaniu skóry balsamem, a nawet masłem do ciała!

Gość CiociaKlocia_1
Ja po prysznicu to zawsze nakładam jedwab Oeparol Hydrosense :) Super nawilża, skóra jest bardzo miękka w dotyku. I szybko się wchłania. Może spróbuj?

Gość gość
jaką konsystencję ma ten jedwab? to bardziej jak balsam czy olejek?

Gość gość
Ja używałam olejku nivea i tak samo miałam suchą skórę, ale możesz spróbować. Wg mbie najlepsze są płyny do kąpieli dla dzieci. Ja używam obecnie Bambi taki w białej butelce, najlepszy jaki do tej pory używałam, skóra jest gładka, żadnego śladu suchości.

Gość gość
Ja używam też pod prysznic szamponu z olejem konopnym India Cosmetics i super działa na skórę dzięki właśnie olejowi.

Gość gość
SUNset żel pod prysznic HB - świetny, moim zdaniem najlepszy z tych jakie miałam, a ogólnie efekty jego stosowania było widać naprawdę bardzo szybko, bo cera mi się totalnie odmieniła w krótkim czasie i przynajmniej jak na razie wygląda doskonale. A jak będzie dalej to zobaczymy.

Gość ShowThemselves
Cała seria Hydro&Dry Efektimy. I nic więcej nie potrzeba.

Gość gość
Świetnie na suchą skórę działają kapsułki do kąpieli z drzewa herbacianego. Znalazłam takie na stronie Apteki pod Smokiem.

Gość gość
Kup w aptece emulsje lub żel do kąpieli Latopic oraz emulsje do ciała z tej samej serii. Sa to kosmetyki naturalne, delikatne, hypoalergiczne ale bardzo skuteczne w odzyskiwaniu właściwego nawilżenia skóry i jej regeneracji.

Gość gość
Bardzo dobrze nawilżają skórę żele dla sportowcow czy osób aktywnych , mają specjalną formułe żeby utrzymac nawilżenie no i lubię ich skuteczne orzeżwienie , na ranny prysznic czy po siłowni u mnie sie sprawdzaja rewelacyjnie. Aktualnie uzywam Seboradin Sport https://seboradin.pl/pl/sklep/105-seboradin-sport-2w1-150-ml-11-gratis.html fantastyczny zapach i skóra po nim rewlacyjna

Gość gość
Floslek ma cudowne owocowe żele, dla mnie bomba.