Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

irmina20

TABSY!

Polecane posty

biore tabletki antyKONCEPCYJNE i pale papierosy...czy to ma jakis wpyw na to ze moga tabletki nie dzialac??? bo slyszalam ze tak..POMOCY!

nie no co ty:D paiperosy mogą osłabiać(nie mylić z niwelować) działanie tabletek tylko przy długotrwałym paleniu i to nie u młodych dziewczyn tylko u kobiet po 35 roku zycia

a właśnie, że nie ! palenie papierosow nie wpływa na skutecznosc natykoncepcyjna tabletek, zwieksza jedynie ryzyko wystapienia skutkow ubocznych (min. zakrzepow)

Gość oczywiście że palnie wpływa
mam 30 lat ale moj ginekolog odradził mi jednoczesne stosowanie pigułek i palenie bo palenie jest przeciwskazaniem przy braniu pigułek.wole nie palic niż ryzykowac że zajdę w ciąże:/

wiec rzuc palenie dziewczyno:/

a mnie lekarz powiedzial ze nie wpływa na skutecznosc tylko zwieksza ryzyko wystapienia roznych chorb :o

jak tyle palisz jak komin od tylu lat to moze oslabic...nie mozesz przestać albo sprobowac chcociaz?pzryznajmniej bedziesz miala jakas motywacje

chorób mialo byc :P a sama pale i od ponad roku zazywam tabsy, nie zabezpieczam sie w inny sposob i w ciazy nie jestem :)

wplywa wplywa

bo jestes za mloda. alkohol też nie ma bezpośredniego wpływu(dopiero jak wymiotujesz) tak samo jest z papierosami. wpływ na skutecznos może nie bezposredni ale mają

Gość mam 28
ALE GLUPIE JESTESCIE!!!!!! Palenie nie ma wplywu na skutecznosc tabsow!!!! kto wam takich kitow nagadal!!!! zniwelowac moga jedynie pewne leki, jak na rzyklad antybiotyki. Palenie ma jedynie wplyw na skutki uboczne!!!! Znaczy sie jak palisz i bierzesz pigulki, to mozesz dostac choroby zakrzepowej zyl, a to jest bardzo niebezpieczne!!! Dlatego sie odradza palenia i brania pigulek!!!

Gość mam 28
boshe... rece opadaja... jak bierzesz pigulki regularnie to sie nie musisz dodatkowo zabezpieczac. chyba ze zapomnisz, albo nie bierzesz o mniej wiecej tej samej godzinie. jak jestes chora i bierzesz antybiotyki to wtedy sie trzeba zabezpieczyc. ale palenie... nie badzcie kretynkami... zero wplywu na skutecznosc. jedynie powoduja skutki uboczne!!

Gość corinne
no jasne ze palenie nie wplywa na skutecznosc... moze nasilic skutki uboczne zwiazane z krzepliwoscia krwi

Gość nhsakfhk
to ty jestes głupi:o a alkohol ma wpływ. otóz nie bezpośredni ale posredni....bo możesz wymiotować. jak dostaniesz zakrzepicy to leczysz ja lekami odbiżającymi krzepliwość oraz rozpuszczającymi skrzepliny. a te laki mają wpływ na tabletki. tak więc papierosy bądź co bądź tez:o

Gość przeszlam to
wszyscy pisza na forum ze papierosy, biegunka , alkohol , witaminy moze zmniejszyc skutecznosc tab anty.....dziewczyny to moze w ogole nie powinnysmy nic jesc ani pic zeby bylo wszystko ok!!!!!!!!tak samo z ta biegunka , co jak wezme tabletke o 18 a o 19 pojde sie jednorazowo wykupciac:-)to co juz nie mam skutecznosci?

Gość agusia_18
nie wplywaja, oczywiscie ryzyko chorob w/w jest, ale raczej sie nie powinno laczyc tych dwoch ze wzgledu na zwiekszone ryzyko u osob pow 30 roku zycia.

przeszlam to ....... tak wlasnie slyszlama ze jak wezmiej np o 18 to 19 moze nie dzialac bo nie zdazy sie rozpuscic i mozesz ja wydalic!

Gość przeszlam to
ale moga nie dzialac nawet jak nie mialam biegunki tylko poszlam sie normalnie zalatwic?????_innego niz siku) to ile dni musze stosowac dodatkowe zabezpieczenie??????

Gość przeszlam to
kurcze nie spodziewalam sie ze tak moze byc!!!!a jak np bylam tak w kibelku 2 dni pod rzad to nie mam juz w ogole zabezpieczenia>?i ile dni stosowac dodatkowe zabezpieczenie?????kurde wystraszylo mnie to

wiecie co nie róbcie kupy przez miesiąc bo wpadniecie:) co za bzdura....:o