Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaallllllllllllllll

nospa w ciąży 3x dziennie czy to takie normalne???

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaallllllllllllllll

czesc dziewczyny bylam na pierwszej wizycie u mojej gin , zalecila mi brac nospe 3 razy dzienie , no ale ja sie zastanawiam czy to wplynie niekorzystnie na mojego dzidziusia, strasznie sie martwie i zastanawiam sie czy brac juz ja w ostatecznosci jak brzuszek zacznie bolec , jak bylo u was dziewczyny

Gość konieczna jestwizyta u lekarza
moge powiedziec tylko tyle, ze nospa nie szkodzi, jest to lek ziolowy bralam ją gdy macica mi sie naprezala w ostatnim trzymestrze i grozil mi porod przedwczesny dla uspokojenia poczytaj http://vena-vita.pl/product_info.php?products_id=1197

Gość ciekaweeeeeeeeeee
Ciekawe to co mowicie. Ja jestem w drugiej ciazy, przy pierwszym dziecku mialam zastrzezone ze nospa tylko w ostatecznosci, teraz jak bolal mnie brzuch a mialam tydz do wizyty u lekarza przeszlam sie do apteki i tam tez uslyszalam ze nospe mozna brac tylko w przypadku ostatecznosci, gdy korzysc dla matki przewyzsza ryzyko dla dziecka. Zreszta nie problem wziasc ulotke tam takze tak pisze. W aptece stanowczo mi odradzano, dowiedzialam sie ze juz mniejsza krzywde moge wyzadzic zarzywajac np. Apap. Bylam u lekarza na wizycie i on tez powiedzial ze w pierwszym trymestrze raczej nospa niewskazana, pozniej owszem , ale nie na poczatku. Nie wiem skad u was takie przekonanie ze nie szkodzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaalllllllllllllll
no to nie wiem bo niedosc ze mam lykac tą nospe to jeszcze 3 razy dziennie i to codziennie juz sama nie wiem co mam o tym myslec

Gość aaaaaaaaaaaaaaalllllllllllllll
no i ja biore tą nospe forte

jaja sobie robicie, prawda?.. 2. Zanim zastosuje się APAP® Nie należy przyjmować leku jeśli: - Wcześniej obserwowano objawy uczulenia na którykolwiek składnik leku. - Występują następujące schorzenia: wrodzony niedobór dehydrogenazy glukozo-6-fosforanowej i reduktazy methemoglobinowej, choroba alkoholowa, ciężka niewydolność wątroby lub nerek, zaburzenia rytmu serca. - Podczas leczenia inhibitorami MAO i w okresie do 2 tygodni od zaprzestania przyjmowania tych leków. - Podczas leczenia zydowudyną. - Nie należy stosować u kobiet w I trymestrze ciąży i w okresie karmienia piersią. - Nie należy stosować u dzieci w wieku poniżej 12 lat.

Gość skoro lekarz przepisal
bierz,chyba specjalista wie co robi,po co pytasz ,skoro z gory jestes na "nie"???

swoja droga, jakos wierzyc mi sie nie chce, ze lekarz przepisal no-spe ot tak sobie, 3 razy dziennie, bez wyraznej potrzeby, kiedy w ulotce sie pisze jak byk: Ciaza "W ciąży i okresie karmienia piersią stosować jedynie w przypadku; gdy korzyści przewyższają potencjalne ryzyko (brak wystarczających badań)." Ostrożność.

nic nie podwazam, wyrazam jedynie zdziwienie :O

tym bardziej, ze sama mialam przepisana no-spe i wyrazne zalecenie brac w razie napinania sie macicy

mi lekarz kazał brac 2 xdziennie no spe forte, ale ja biorę raz...

Witajcie! jestem w 28 tygodniu ciaży i w związku z tym że od jakiegoś czasu miałam coraz silniejsze skurcze lekarz zaleciła mi brać nospę 3 razy dziennie po 2 tabletki i musze przyznać ze skurcze przeszły, czasem czuje jak napina, ale juz nie boli. Chodzi o to ze nospa ma zapobiec przedwczesnemu porodowi

Podobnie przecież jest z duphastonem. Czytając ulotkę włosy staja dęba, a przecież wiadomo, że skutecznie podtrzymuje ciąże i nieraz bez niego nie byłoby się w stanie donosić ciązy. Zaufajmy trochę swoim lekarzom. :) Ja też brałam nospę ( i jeszcze duphaston). Moim zdaniem jest teź ważny nasz instynkt- mi lekarz kazał brać nospę 3x dziennie , przez początek go słuchałam , później brałam 2x dziennie , raz czy dwa zdarzyło się, że brzuch pobolewał w ciagu dnia - to wtedy wzięłam tę 3 dawkę. Najważniejsze jest by wyeliminowac skurcze macicy - przecież to one mogą doprowadzić do tragedii!