Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tak se pisze

partner - jako instytucja czy do zabawy?

Polecane posty

Hej, babeczki w kazdym wieku! Topik jest szowinistyczny wiec uprzedzam wrazliwych panow ze tresci moga byc raniace a moje autorskie kierowane sa tylko do kobiet. No to jazda. Piszcie, czy waszym zdaniem lepiej jest wejsc w uklad partnerski z panem ktory bedzie takim partnerem-instytucja tzn: - nie zawiedzie - bedzie wsparciem - bedzie zarabial pieniadze ktorymi wzmocni budzet domowy LUB bedzie ambitny zyciowo i dazyl do dobrego statusu finansowego, posiadania domu, mozliwosci spedzania czasu bez martwienia sie o pieniadze i to nie ogladajac sie na kobiete badz jej brak - bedzie odpowiedzialny za wspolne dzieci; czy też silna kobieta moze pozwolic sobie na mezczyzne u boku dla przyjemnosci tylko, czyli fajnego pod wieloma wzgledami ale takiego z ktorym jest sie wbrew rozsadkowi i wiadomo od razu ze przyszlosc trzeba sobie planowac nie wliczajac go w rachube (jak bedzie to bedzie, jak zwierzatko domowe, a jak zniknie, bedzie inny). A wogole czy mezczyzna taki jak ten pierwszy istnieje realnie? W koncu nie darmo nasze babki i prababki mawialy ze mezczyzni to wieczne dzieci, ze mezczyzna jest glowa (i niech tak mysli, na to mu pozwalala kiedys madra kobieta) a kobieta szyja, ze kobieta jest wsparciem dla mezczyzny i dba o wszystko a mezczyzna pelni funkcje reprezentacyjne, a wreszcie polska madrosc ludowa \"chlop w chalupie to wrzod na dupie\". Wietrze ze wraca matriarchat oficjalnie. Mezczyzni robia sie coraz slabsi - juz nie wstydza sie ze nie ustapuja miejsca w tramwaju, nie wstydza sie placzu, chetnie nie pracuja i daja sie utrzymywac, boja sie zdobywac kobiety, ich funkcje biologiczne tez sie pogarszaja (naukowcy strasza ze plci meskiej grozi impotencja)... Moze zatem pora zmienic nasze widzenie swiata. I tak zastanawiam sie czy nie nastawic sie na mezczyzne ktory mi umili zycie i zalozyc z gory ze sama zasadze drzewo i wybuduje dom, sama tez skombinuje dzieci (od nosiciela najlepszego materialu genetycznego) i je utrzymam. A ze mna bedzie ten ktorego kocham, poki go kocham. Czy szukac jakichs \"meskich\" mezczyzn? Odrzucic emocje i znalezc jakiegos z pieniedzmi i ambicjami (eeee... to raczej jak szukanie jednorozca)? Ech, dylematy... I chyba niepotrzebne bo ja osobiscie NIE ZNAM mezczyzny silniejszego psychicznie i zaradniejszego od kobiety a przykladow znam mase. Podejrzewam ze to wymysl kobiet karmiacych sie zludzeniami, ktore czytaly w dziecinstwie za duzo bajek.

szukasz chlopa praktycznego z tego co czytam, ja jako jedna z tych wrazliwszych mowie NIE zwiazkom dla wlasnej wygody jak i zwiazkom z rozsadku \"bo on mnie utrzyma i nie bede sie o nic martwic\". ot cala filozofia...

Gość Jester
Ja wierzę. Może dlatego że sam jestem mężczyzną. Jestem żonaty, ale mam poczucie że z wyboru. Oczywiście nie chciałbym być bez żony, ale gdyby jej zabrakło musiałbym sobie poradzić i poradziłbym sobie.

Ja nie szukam faceta który by mnie utrzymywał i dbał o mnie. Utrzymuję się sama. Sama utrzymuję moje dziecko i nie czekam na alimenty od \"tatusia\" sama je również wychowuję. Co ciekawe kiedy spotykam sie z facetem zawsze mu mówie, że nie szukam partnera na stałe a tylko rozrywki i zaspokojenia potrzeb wówczas wszyscy się unoszą. Tak jakby oni traktowali kobiety inaczej.

Gość Jester
blue rose jasne że wielu tak traktuje kobiety ale po pierwsze nie wszyscy, po drugie - rozumiem że tak traktowane kobiety są całkiem wszystkie z tego zadowolone? Po trzecie czy tak ma to wyglądać i związki między ludźmi w dzisiejszym świecie? Ze tylko rozrywka i patrzenie tylko na własne potrzeby? Jasne że masz prawo brać od świata to co chcesz, ale nie dziw sie że nie każdy chce być "zabaweczką"