filizanka 0 Napisano Sierpień 12, 2006 czy mozecie mi wytlumaczyc co oznacza eau de parfum... taki jest napis na moich perfumach ktore chcialabym sprzedac i sprawdzam troche ceny i zastanawiam sie czym roznia sie wlasnie te moje od wod perfumowanych, ktore sa na allegro i w perfumeriach internetowych... moze niczym ale wole sie upewnic :) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filizanka 0 Napisano Sierpień 12, 2006 no dziewuszki!! pomozcie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak długo jak Napisano Sierpień 12, 2006 MAsz wodę perfumowaną, a nie toaletową która jest tańsza. A skąd ammy wiedzieć czy twoje perfumy różnią się od tych z allegro? Zależy gdzie kupiłaś. Jeśli na bazarze to są takie jak na allegro. jeśli w perfumerii to są oryginalne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filizanka 0 Napisano Sierpień 12, 2006 czyli woda perfumowana to zwykle perfumy, tak? o to chcialam zapytac, a nie o to czy wiecie :) perfumy sa z perfumerii, tylko ze je dostalam i nie moge sie do nich przekonac :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak długo jak Napisano Sierpień 12, 2006 woda perfumowana to noie perfumy, za perfumy prawdziwe to byś się nie wypłaciła :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filizanka 0 Napisano Sierpień 12, 2006 no dobrze, wiec pytam raz jeszcze czy eau de parfum znaczy ze jest to woda perfumowana?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tzn Napisano Sierpień 12, 2006 woda perfumowana to woda perfumowana ,rozni sie od wody toaletowej bo jest silniejsza a perfumu to perfumy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sundayka Napisano Sierpień 12, 2006 filizanko..jeszcze raz. eau de perfum to w przetłumaczeniu-woda perfumowana. czyli ty ja masz. eau de toilette-woda toaletowa. woda perfumowana jest lepsza niz woda toaletowa poniewaz woda perfumowana ma wiekszy % zawartosci perfum,czyli olejkow eterycznych i wyciagow z roslin z ktorych robi sie czysta perfume. woda toaletowa ma w swoim składzie mniej perfumy. wody perfumowane sa drozsze niz toaletowe bo sa trwalsze. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sundayka Napisano Sierpień 12, 2006 a perfumy-to rzadkosc i kosztuja ogromne pieniadze.to ze mowimy na zapachy perfumy-to nie znaczy ze perfumami sa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filizanka 0 Napisano Sierpień 12, 2006 oki :D dzieki za łopatologiczne wytłumaczenie :) teraz juz wiem wszystko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kazia01 Napisano Sierpień 12, 2006 Nie perfum, perfuma, tylko PERFUMY ( tych perfum). Myślałam, że do wszystkich to już dotarło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach