Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łajka

co sądzicie o tym ,że polacy tak masowo wyjeżdzają?

Polecane posty

Gość łajka

1.cieszycie się,bo łatwiej o prace 2 wkurza was to,bo świadczy to o naszym państwie 3 macie to w dupie

Gość Pioseneczka13234
wiesz to smutne bo dawniej w Polsce tak nie bylo,zawsze byla praca... A teraz chcieliby 25 latka z doswiadczeniem,w pełni dyspozycyjnego i najlepiej od razu z dorosłymi dziecmi :( A za granicą i zarobki lepsze i opieka medyczna lepsza i traktują cie jak człowieka...

Gość smutne ale prawdziwe niestety
Co do tego, że traktują Cię jak człowieka polonizowałabym ... Odkąd jesteśmy w UE i granicę stoją przed nami otworem ... obcokrajowcy traktują nas jak SMIECI !!! Jest tak jak w Polsce - nie podoba się wypierd@@@@ na Twoje miejsce jest 100 innych Polaków ... PS: Mimo to też planuje wyemigrować ztego kraju ...

Zdecydowanie wkurza powód dla którego wyjeżdżają ludzie. Tam oferują coś czego tu w Polsce nie moga mieć. Pewnie że i tam jednym sie udaje innym nie ale jak się uda to przynajmniej u większości moich znajomych jest ok i są zadowoleni. To przykre bo pracuja tam fizycznie wykształceni magistrowie itp. ale wiedzą za ile pracuja i wiekszość z nich za to co zarobia w knajpie czy gdzie indziej stac ich na normalne zycie. Na to by troche odłożyc itp. A w Polsce? Ci co zostali zarabiaja po 800-1000zł jak z tej kwoty wynająć mieszkanie ( bo o kupnie czy spłacie kredytu nie ma mowy) porobic opłaty i życ normalnie? Ciężko. Nie mówiąc o dziecku. To smutne, ale większość z tych co pojechali nie wróci.

Gość leve leve loff
MAM W DUPIE BO SAMA JESTEM W UK ALE KIEDYS POWROCE DO PL I ZAINWESTUJE PIENIĄŻKI W COS FAJNEGO i napewno nie bedzie to salon kosmetyczny hahahahah

Gość Ble..
...wyjechalem ale tesknie.. buuuu...

Gość Pioseneczka13234
Pracowalam w USA 2 lata,w McDonalds. Zarabiałam niesamowicie duzo kasy,w porownaniu z polskimi pensjami.I planuję jechać na stałe po Bozym Narodzeniu. I szef bardzo dobrze mnie traktowal,a i inni pracownicy chetnie sie ze mna zamieniali(konczylam studia w USA)gdy musialam isc np na zaliczenie.Mam tam przyjaciol i teraz sciagne rodzine.

Gość wyjechali ale wrócą

Gość leve leve loff
w polsce z moim wyzszym wyksztalceniem szukalam oracy i jakos pracwalam w jebanej zabce polska nie dala mi zadnych perspektyw zero pomocy w Polsce tutaj siedze za biureczkiem i mam w dupie kasa mi wolywa i stac mnie na wszytsko :) a w Polsce nic , na nic mnie nie bylo stac , nie bylo mnie stac na kupienie sobie jebanego kostiumu i butów z jednej wyplaty a tutaj moge wiele i jeszcze odloze wiec nie marudzcie , bo narzekacie tylko dlatego ze nie macie kasy i nie stac was na wyjazd

Gość pinkkk
ble - a gdzie jestes???

Gość Ble..
...u Niemiaszkow

Gość hellagood
Jest mi przykro, że nasze państwo nie jest w stanie zapewnić nam pracy za normalne pieniądze abyśmy mogli godnie żyć, nie tylko gonić i ciułać na każdy grosz, odkładać albo się zapożyczać, kupować mieszkania na kredyt, który z pensji 1200 zł musimy spłacać przez kolejne 30 lat .. później się dziwią że Polki nie chcą mieć dzieci - a jak mogą chcieć jeśli nie masz pewności że ty sma nie zdechniesz z głodu ?? Ja dziecka chcę, ale wiem, że nie mogę sobie na to w tej chwili pozwolić, bo mimo iż skończyłam studia i nie jestem jakimś obibokiem, nie mam pracy, a ja chcę codziennie wcześnie rano wstawać i iść do pracy, robić coś pożytecznego, ale też chcę mieć komfort psychiczny, że za wykonaną pracę zostane odpowiednio wynagrodzona, aby nie musieć liczyć się z każdym groszem :(

Gość albo ..........
Ja generalnie mam to w dupie ,ze ktos wyjezdza. Sama tez stad prysne ,bo to zjebany kraj .To tyle

Gość Ble..
...moze nie zj... ale biedny i pelen ludzi ktorzy nie potrafia rzadzic, ale i tak tam wroce!

wkurza mnie ta masowa emigracja, polowa znajomych wyjechala :/ wkurza mnie tez nasz kraj - cos tu jest nie tak skoro ludzie wola zmywac gary za granica

Gość Mają rację
Skoro tu nie ma dla nich pracy i nie mogą realizowac własnych marzeń. Każdy ma prawo do szczęścia.