Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czekam na odp

tabletki na pryszcze

Polecane posty

Gość Czekam na odp

Czy są jakieś tabletki (bez recepty) na ładną cerę? Co chwilę wyskakują mi jakies pryszcze, mam wągry na nosie. Szukam tabletek po ktorych nie będą mi juz wyskakiwac nowe wykwity. Nie mam ich duzo ale jak pisałam juz co chwile mi jakies wyskakują i nie chce żeby było tak ze za chwile będe miec w pryszczach całą twarz :( Jeśli znacie jakies dobre tabletki to prosze, napiszcie ich nazwę i o efektach. Z górę dziekuje papa :*

Gość trishunia
nie slyszałam o zadnych tabletkach całkowicie zwalczajacych Twoj problem :) mozna poprawic kondycje skóry za pomocą np. cynku w tabletkach (sama biore).

Gość Czekam na odp
Słyszałam o Diane negatywne wypowiedzi. Ponoc na zachodzie je wycofali bo przez nie można sie nabawić różnych chorób. Trishunia I po tym cynku w tabletkach wyskakują ci pryszcze?

Ja brałam i niczgo się nie nabawiłam. A cerę mam o wiele ładniejszą. Poza tym trzeba się liczyć z tym że diane zawiera silniejsze hormony niż zwykłe tabl antykoncepcyjne, dlatego najpierw trzeba się udać z radą do lekarza, a nie wypytywać się o to na forum.

\"Ja brałam i niczgo się nie nabawiłam\" - przecież jeszcze nie umarłaś, w emerytalnym wieku też chyba nie jestes, nie życze nikomu choroby ale niektore rzeczy \"wychodzą\" po jakims czasie niestety

Gość czekam na odp.
Pasadenka Masz rację. Czytalam kiedys w internecie wypowiedz dziewczyny ktora przez te tabletki nabawiła sie grzybicy pochwy :| A reszta osób ktore stosowały Diane na trądzik pisało, że po jej odstawieniu trądzik wrócił i to z większą siłą. Więc moim zdaniem nie ma sensu brac tych tabletek bo tylko mozna zrobic sobie krzywde. Chyba sobie kupie ten cynk w tabletkach. A nie ma po tym jakiegos wysypu??

Gość czekam na odp.
I ja nie wypytauje sie tutaj o DIANE bo jestem przeciwniczką tych tabletek. Chciałam sie tylko was poradzic czy nie znacie jakis dobrych tabletek i nie chce sie tu z nikim kłócić. Jeśli Tobie pomagają to się ciesze :)

Poprostu rozśmieszył mnie ten tekst, że po diane można się nabawić różnych chorób. Chyba chodziło o to, że JEST ZWIĘKSZONE RYZYKO pojawienia się choroby np nowotworu, jak zresztą po każdych tabl hormonalnych.

Gość biedny kroliczek...
cynk to mineral a diana to hormon nie ma co porownywac. lepiej idz do dermatologa.

Gość biedny kroliczek...
sa rozne rzeczy na pryszcze i ladna cere, byl tu taki topic-poszukaj. mozesz pic np.drozdze albo kupic tabletki z drozdzami. poprostu wpisz w google: apteka wejdz na pierwsza strone i tam szukaj witamin na cere.

Co do cery to podobno sa drożdże w tabletkach, powinno być tu cos o tym, tzn na forum, ja piłam hebrate z bratka (bratek fix - ok 3zl w aptekach), która działa na uklad moczowy i na cerę (jest moczopędna więc pewnie wyplukuje toksyny)

Gość czekam na odp.
No ok, mój błąd. Istnieje ryzyko. Tylko powtarzam co kiedys przeczytałam. Nie chciałam nikogo urazić. Byłam u dermatologa i tylko pogorszył sprawe ;/ Dlatego załozyłam to forum bo myślałam że ktoś mi pomoze.

Gość czekam na odp.
A co myślicie o przemywaniu twarzy rumiankiem??

Gość roaccutane
tabletki na pryszcze, tylko na recepte i raczej nie zdrowe jak mozna tak powiedziec o leku. pozostaje ci chyba lykac hormonu lub zwykle witaminy i mineraly.

Gość roaccutane
rumianek to ziolo i ma raczej wlasciwosci lagodzace, malo mi pomoglo takie przemywanie. idz do dermatologa po jakas masc.

A i jest taki płyn co nazywa się Afrodyta. Jest to płyn odkarzający, na bazie spirytusu. Mniej więcej to samo, tylko o wiele tańszy, co np płyn antytrądzikowy Clerasil itp

Gość czekam na odp.
Chodzi mi raczej o tabletki typu drożdżowe np.. Ide juz spać DOBRANOC :*:*:*

Gość czekam na odp.
...krówka... Zużyłam 2 butelki Afrodyty i ona za bardzo wysusza. Nie dla mnie. No chyba ze punktowo ;) Dobranoc :* Wejde tu jutro.

Gość tabletka...
pytanie jest o tabletki, bo jesli chodzi o rozne inne specyfiki typu plyny, masci to jestem w tym ekspertka i testowalam je na wlasnej skorze. no, ale to temat na inny topic. jesli chodzi o tabletki to polecam na polepszenie cery: jakis suplement wit. A i E, spytaj w aptece bo nie koniecznie musi to byc capivit. tylko takie tabletki lyka sie kilka miesiecy, nie ma co oczekiwac cudow natychmiast.

Gość ostatnio w faktach TVN
mówili że tabletki syntetyczne czyli takie sztuczności jak te w aptekach to pic na wode fotomontaż i że mogą szkodzićwręcz! Lepiej zmienićdietę i pić mineralkęwysokozmineralizowaną, zioła i soki-świeże, zrobione własnoręcznie, zielonąherbbatę, pokrzywę. A nie wspieraćkoncerny... I jeść soję!! To naturalne hormony-fitohormony :)

Gość nie przesadzajcie
z ta Diane - jednym pomaga, innym nie, ale to nie powod, zeby nia starszyc moja gin powiedziala, ze kazda, ale to kazda tabletka anty niesie ze soba ryzyko roznych powiklan - radze sie wczytac w ulotke yasmine, jeanine i innych a jesli ktos stosowal diane przez kilka lat, potem odstawia i nic innego nie bierze to niech sie nie dziwi, ze go np. wysypuje; trzeba stopniowo przechodzic na inne tabl. anty z mniejsza ilosci hormonow, az do calkowitego odstawienia, a nie od razu odstawiac na amen natomiast autorce polecam wizyte u dermatologa i jesli trafisz na osobe kompetentna na pewno poleci ci jakies lagdne tabletki do twojej cery

Gość Trishunia
o Diane slyszałam ze przy dłuzszym stosowaniu mozna miec problemy z zasciem w ciaze :/ a cynk w tabletkach poprawia kondycje skóry - nadaje sie do skóry tradzikowej. Polecam

Gość jejdsdjd
są tabletki w aptece bez recepty całkiem niezły wybór

Gość migoń
znam tabletki o nazwie Acnecol- suplement diety

Gość darek92-
co to za tabletki czy ktoś je łykał - czy działają.