Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeprowadzmy analize

dziewczyny jak wyglada Wasz okres podczas brania tab anty????obfity czy znikomy?

Polecane posty

bo ja mam normalny okres bolacy i dosc obfity

KAROLINKA!!!! i masz tak podczas brania tab anty? bo ja tez i niby w ulotce pisze ze zmniejsza krwawienie itp a ja mam okres jak przed braniem tab. nie zastanawialas sie ze tab moga nie dzialac jak masz normalny okres?

witam! ja mam obfity, po 7 dni i bolący zawsze....a przed braniem tak nie miałam więc albo moj organizm daje mi jakies znaki albo to nie jest reguła że okres się skraca i nie boli.

ja jutro rano ide do ginekologa i on ma takie urzadzenie do badania hormonow i mi zbada i powie mi ile mam hormonow i dobiera odpowiednie tab takie badanie 30zl kosztuje. bo mozliwe ze jak mam okres obfity to znaczy ze za malo hormonow w obecnych tab......jutro dziewczyny napisze Wam jak to jest z tym okresem, wypytam sie lekarza:-)

no własnie może masz rację. novynette mają małą ilość hormonów na przykład i możeliwe że nie trzymają okresu tak jak trzeba. dlatego podczas pierwszego opakowania czesto występują plamienia....ale to nawet w najmniejszym stopniu nie oznacza że one nie działąją czy nawet że ich skuteczność jest mniejsza!! ilość hormonów w tabletkach nie decyduje o ich skutecznośći :)

ale mi chodzi glownie o ten okres bo m.in.dlatego zaczelam brac tab by zmniejszyc bolesnosc miesiaczek(potrafilam 8tab przeciwbolowych wziasc w ciagu dnia) a teraz biore tab i znowu bolesne:-( nie wiem jutro sie okaze u lekarza .wypytam go o wszystko i zdam Wam relacje:-)

Gość ja biore jaenine
i mam bardzo skapy, 2-3 dni, nie bolesny

zanim zaczęłam brac tabletki miałam okres po 9 dni, baaardzo obfity i tak bolesny że co miesiąc lądowałam na pogotowiu :O teraz mam najwyżej 4 dni, boli troszeczkę tylko drugiego dnia i dopiero teraz czuje się jak kobieta a nie jak zwierzę, ktore wylo co miesiac z bolu i nikt nie umial mi pomoc :( (nie pomagal nawet TRAMAL na bazie morfiny brany domiesniowo) p.s moj gin powiedzial, że jak tabletki nie pomagaja na dolegliwosci zwiazane z okresem oznacza to, że sa źle dobrane i mają za mało lub za dużo hormonów a dzieje sie tak dlatego, że na 10 gin tylko 1 zleca badanie poziomu hormonow przed wypisaniem recepty na tabletki takze do tych co je boli ---> zrobcie sobie takie badanie i zmiencie tabletki na odpowiednie dla was a juz po 2 opakowaniach gwarantuje, że bedzie poprawa :D

Gość gdzie masz takiego
lekarza co bada hormony jakims urzadzeniem? SKAD JESTES? ja slyszalam ze hormony bada sie z pobranej krwi

Gość ja jak bralam Mercilon
to mialam okres przez 3-4 dni, raczej znikomy i bez bólu tabletki przestalam brac, bo niestety robią zamieszanie w organizmie, plądrują wątrobę, ale co gorsze - pojawił mi sie celluit, a wczesniej go nie mialam :(

cellulit też mam :O ale jeden skutek uboczny da się przeżyc zwłaszcza że cale zycie w spodniach chodze :D u mnie powstal on na pewno od tabletek bo keidys jak zrobilam przerwe w braniu to po 2 tyg zniknął :D

do TEORIA..a powiedzial Ci moze lekarz ze jak sa zle dobrane to moga byc nieskuteczne w zapobieganiu ciazy?????

ja nie wiem jak te badanie wyglada bo kolezanka mi tylko powwiedziala ze mam jutro isc i to 30zl kosztuje bo ona tak miala ale szczegolow to nie znam:-(

Gość jestes moze ze stolicy
tez chce zrobic takie badania a mieszkam w wawce

a kto Ci powiedział że jak okres jest obfity to tabletki są mniej skuteczne.widać że sama wymyśliałas te głupoty:/ zastanów się co ty piszesz. w życiu nie słysząłam tak głupiej teorii(bez urazyy teoria:)

przeprowadźmy analizę ----> wiesz skuteczne one będą, tylko że będziesz miała więcej skutków ubocznych typu właśnie bóle głowy, bolesne miesiączki, brak ochoty na seks, mdłości itd ale na skuteczności chyba niewiele tracą bo w przreciwnym razie co druga dziewczyna na tabletkach zachodziła by w ciąże - co druga ma źle dobrane tabletki bo bez badań hormonalnych i potem wlasnie tyle topikow powstaje, ze tabletki to takie swinstwo, i ze takie szkodliwe itd itp a dzieje sie tak wlasnie przez zle dobranie to tak jakbys zazywala wapno podczas silnej anginy , zamiast antybiotyku :)

Biorę cilest - przed braniem mialam okres po ok. 5 dni, krawaienie srednie, kiedy zczełam brac tabsy nic się nie zmienił, no może tyle że mniej mnie boli brzuch