Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

imina

informatyk/sprzętowiec poszukiwany

Polecane posty

poszukuję fachowca. google mam już przerobione jak wiele innych rzeczy. chodzi o konsultacje w sprawie błędów w xp.

Gość idioci........................
no wal!

Gość cest la vie
musisz SEBE poprosić.:)

wiecie co, już różne fora oględałam, zagraniczne też. sprawa polega na tym, że pojawia mi się niebieski ekran (Xp) mam. za każdym razem informacja jest częściowo inna - raz sugeruje programy - sterowniki, wirusy, raz sugeruje hardware - kartey, procesor, kości, BIOS (zbyt często;)) obudowa z zasilaczem jest zmieniona, procesor też. program do hardware pokazuje błąd na CPU Cashe P2. nie wiem co mam zrobić.

Gość idioci........................
wywal go na śmieci

Gość cest la vie
mówię Ci załóż topick,że SEBAA pilnie poszukiwany.On Ci pomoże.Może jeszcze nie śpi.Wczoraj o tej porze się udzielał,a jak nie to jutro.

Gość eeee21
On juz spi, bedzie tu jutro.

Gość cest la vie
skąd wiesz?

Gość eeee21
Mam swoje zrodla.

Gość eeee21
Do autorki - naprawed Sebaa zna sie na komputerach.

Gość i Ty tak na tej cukinii
;) Seba jak trzeba zna sie ale raczej wywal jak ci ktos dobrze radzi ;)

wiesz wywaliłabym bardzo chętnie ale nie lubię nie wiedzieć co jest nie tak. odkąd używam kompa ,to tylko lat temu 7 gdy był cih (czarnobyl), zawsze wiedziałam co się dzieje. a teraz mam wrażenie że to system ale cały czas jest nie tak.

Gość eeee21
A moze...zmien na linuxa?

chyba chodzi o ad-aware? skoro ci program pokazuje, że masz jakieś szkodniki, to je tym programem wywal!

nie no pewnie, że moge na linuxa przejść. tylko chodzi oto że dzieje się coś z czym nie wie jak ruszyć.zabawa jest setna. jak kotś jest zainteresowany błędami w xp i niebieskimi ekranami to jestem już niemal fachowcem. i tak póki nie zrbie pewnych dodatkowych testów u siebie to nie będę wiedzieć co jest.

ad aware jest oki ale też skanowałam innymi:) śmiecie poszły - czysto jest ponoć. jedyne co to ten spybot czy coś. on jest trudno znajdowalny ponoś i wyjątkowo wredny.

ściągnij sobie darmowy program z netu - spybot-search&destroy - to program do wyłapywania błędów, wirusów i innych świństw na kompie. jest darmowy i dobry

nie jestem wszystkowiedzacy ale postaram sie pomoc moze pojawia Ci sie niebieski ekran z komunikatem\"wystapil blad ochrony systemy windows\";) jeszcze;) -jakiego masz win z SP2 czy bez? -ile razy uruchamialas komputer(ok) od pojawienia sie usterki-jesli nieweiele to moze sprobujesz przywrocic system(jesli masz wlaczone przywracanie systemu) -jaki masz procesor - to jest jakis stary celeron?masz go od nowosci-jesli tak to byl krecony?moze ci cache L2 nie wyrabiac,sprawdzisz to wylaczajac w biosie pamiec L2. -rozumiem ze formatowalas dysk po wymianie procesora? na pierwszy rzyt oka to zaktualizowalbym bios jesli ten procesor jest dobry i pasuje do Twojej plyty. napisz przede wszystkim jaki to procesor jaka plyta czy formatowalas dysk i wersje biosy-jak czegos nie wiesz to mozesz to sprawdzic aida32 np. moim zdaniem to nie wina wirusow.jednak jesli chcesz to tu masz linki tu masz spybota http://www.spybot.info/en/ http://arcaonline.arcabit.com/skaner.html http://www.pandasoftware.com/products/ActiveScan.htm

Dzięki Wam bardzo za pomoc. Napisalismy RiP na nagrobku i podłączylismy mojego stareńkiego, zastępczego kompa.:) Ja bym sobie w tamtym jeszcze pogrzebała ale to nie moja zabawka więc cóż - lezy w szafie:) pozdrawiam.

imina------>sprzedaj na czesci na allegro po co CI bedzie szafe zapychal:):):):):)

te częsci i tak wiekowe;) nie wiem czy nie pomoże wymiana płyty głownej. upały mogły jej nie pomóc, zwłaszcza, że chodził często całą dobę (torrenty rulez)