Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szalonka

Sardynia- kto tam był?

Polecane posty

Gość szalonka

Poazukuję kogoś, kto mi podpowie czy warto tam pojechać, co zobaczyć, doradzi troszeczkę. Wybiaram się za miesiąc, i tak się zastanawiam...jest tu tkoś taki? Pozdrawiam

Gość szalonka
Dzięki, może ktoś jeszcze coś napisze???

Gość ehhh 24
Na gazeta.pl jest forum wakacje z podforum wlochy. zajrzyj tam

Gość ehhh 24
A wlasnie. Zarejestruj sie na www.grono.org - tam tez jest bardzo rozbudowane forum o wloszech pod wzgledem turystyki.

hmm, byłam ale raczej nic ci nie doradzę :O nie miałam za bardzo jak zwiedzać bo byłam na wakacjach połączonych z pracą. Ech, chętnie bym się znów na plaży pobyczyła..może za rok 🖐️ chyba ci kapkę zazdroszczę :P

Gość szalonka
oki, dzięki...zobaczę, czy warto...ale dopiero pod koniec pażdziernika, troche boję się o pogodę....no i wynajęcie samochodu na wyspie...muszę się tym zająć... w każdym razie dziiiięęękkkuuuujęęęę!!!!

lecisz samolotem czy rejs statkiem Cię czeka?

Gość szalonka
samolotem....myśle żeby wynająć samochód...choć....nie wiem czy poodłam...oni podobno jak szaleni:) no i moze mi poradzisz, co mam obowiązkowo zobaczyć....jakieś fajne plaże?? no i jak tam jest pod koniec września z pogodą??? w ogóle jak Ci się tam żyło? pozdro!

ech jak samolotem to masz połowę kłopotu z głowy. Mi cała podróż zajęła ponad 48 godzin :O nigdy w życiu na coś takiego się nie pisze. W dodatku sama jechałam a ni w ząb włoskiego:O najpierw autokar, potem statek a na końcu jakiś autobus (niby nasz pks). Jak znalazłam w końcu właściwy statek to nic nie pamiętam z całego rejsu bo nerwy mi kapkę przeszły i padłam jak zabita - obudziłam sie rano jak trzeba było wysiadać :) Jak pogoda na wrzesień to dokładnie nie wiem. Ja byłam w lipciec - sierpień ale myślę, że spokojnie załapiesz jeszcze trochę słońca bo sezon chyba ciągnie się właśnie do końca października. Wiem, że potem robi się bardzo nieprzyjemnie: wiatry i deszcze, straszna wilgoć :O a na wilgoć to w sumie nawet w lipcu można nieźle ponażekać, buty skórzane rzucone pod szafe w dwa tygodnie mi spleśniały tak, że nadawały się tylko do kosza:O Z tym ogłądaniem to jak wyżej pisałam, ja nie miałam jak zwiedzać, plaże pewnie wszędzie podobne: piaszczysto - skaliste. A żyło się nieźle (moja siostra tam mieszka, więc prawie jak w domu;) ) Gdzie dokładnie jedziesz?

Gość szalonka
hmmm lecę/lecimy do Olbii, a potem planuję, chyba...tą wschodnią stroną wyspy na dół, do Caligari, chyba, że ktoś poleci coś na zachodzie. Szukam tanich noclegów. Szkoda, że nie możesz nic polecić...A pogoda, no mam nadzjeję, ze sie uda i łapnę trochę opalenizny:)

uuu, to całkiem po przeciwnej stronie niż ja. Byłam w Santa Teresa, czubek pn Sardyni ;) Korsykę gołym okiem stamtąd widać ;) Ale w Olbii też byłam. Może zamiast taksówki do Cagliari rozejrzyj się tam właśnie za autobusem...choć z lotniska nie wiem czy jeżdżą ale z Portu i centrum miasta na pewno...dużo taniej będzie.

Gość szalonka
chodziło mi o wynajęcie samochodu na parę dni...może to tańsze się okaże i wygodniejsze.....no muszę się porządnie rozejrzeć!!! ale jak ogólnie wrażenia? pięknie rzeczywiście, jak wszędzie piszą?

ogólnie to pieknie :) morze cieplutkie i przejżyste, ładne widoczki, śliczne plaże, Porty. Będziesz chyba zadowolona. W każdym bądź razie udanej podróży i wypoczynku. Może w przyszłym roku też się wybiorę, ale tym razem to na dłużej - najpierw popracuję dwa,trzy miesiące a potem miesiąc przeznaczę właśnie na zwiedzanie. Wtedy niestety nie było na to szans: tylko praca i plaża. Baw się dobrze ;) 🖐️

Gość xxxvvcc
mnie sie bardzo podobalo w tym roku tez sie wybieram, bylam z krakowskim harcutrem, polecam biuro przy okazji

Gość hkhhkgiu
ja byłam na sardynii. a gdzie chcesz konkretnie pojechać bo tam klimat zależy od rejonu.