Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MASAZYSTKA

MASAŻE WYSZCZUPLAJĄCE...ILE MOŻNA SCHUDNĄĆ ?

Polecane posty

Gość MASAZYSTKA

? czy one w ogole cos daja?? oczywiscie w polaczeniu z dieta i cwiczeniami...ale chodzi mi czy wykonanie np 8 masazy poprawi efekt...przyspieszy...odchudzi.

Gość salsaa
masowałam 5 lat w fitness klubie kobiety które chciały się odchudzić. Z mojego doświadczenia wynika: masaż sam w sobie nie odcudza tylko wspomaga odchudzanie, ma bardziej własciwości wyszczuplające, musi być połączony z ćwiczeniami i odpowiednim odżywianiem, natomiast po zastosowanej serii masaży (10) ubywa w obwodach średnio 2 cm (u niektórych więcej), skóra jest lepiej napięta, nawilżona (poprzez stosowanie kremów olejków), cellulit zmniejsza się średnio o 1 stopień, po prostu ładniej wygląda. Jeśli jeszcze coś chcesz wiedzieć na ten temat chętnie odpowiem

Gość MASAZYSTKA
tak mam pytanie :) czy kobiety byly zadowolone z efektu masazy i czy w ogole Twoim zdaniem oplaca sie inwestowac w te masaze...a w sumie 2cm w obwodzie jest zauwazalne ? no i czy nie orientujesz sie jesli chodzi o saune...co lepsze sauna czy masaz.

Gość salsaa
szczerze mówiąc nie miałam niezadowolonej klientki, a trochę ich było, kazda w jakimś stopniu osiągnęła poprzez masaż to co zamierzała. Opłaca się inwestować w masaż pod warunkiem, że bedzie się przestrzegało w trakcie trwania serii kilku zasad tzn. jak wcześniej wspominałam muszą być połączone z ćwiczeniami przynajmniej 2 razy w tygodniu i odpowiednim odżywianiem. 2 cm w obwodzie to wbrew pozorom dużo, poza tym sama skóra wygląda inaczej i to już daje efekt wyszczuplenia. Najlepiej robić masaż na kremie wyszczuplającym, antycellulit (nie żel!!) wtedy jest lepsze działanie i masażu i sam krem lepiej się wchłania. Co do sauny, nie można jej porównać z masażem, pomaga ona usunąć toksyny z organizmu, ale bardziej pozbywamy się przy jej pomocy wody niż tkanki tłuszczowej. Po masażu polecam jak najbardziej najlepiej saune na podczerwień (infrared)

Gość wczasA
a jak to jest...u mnie jest taki spory salon odnowy biologicznej i masaz wyszczuplajacy kosztuje 35zl...w te cene wliczone sa juz te olejki czy sie za nie doplaca?

masaż wyszczuplający czego? pośladki, brzuch, uda? to zależy jakiej części ciała. Olejki powinny być zawsze w cenie masażu, natomiast u mnie klientki jeśli chciały to przynosiły jeszcze swoje kremy i wtedy łaczyłam jedno z drugim

no i już wszystko jasne, w tym cennieku jest napisane 35 zł wyszczuplanie ale jest to zabieg PROSLIM GOLD - SLIMTONE (jest to zabieg kosmetyczny- nie wiem na czym polega). Natomiast na dole jest napisane MASAŻ KLASYCZNY,RELAKSACYJNY,LECZNICZY,ODCHUDZAJĄCY Częściowy 30 zł Całościowy 60 zł Może napisze ile u mnie w klubie kosztuje masaż odchudzający (izometryczny): -brzuch 15 zł -pośladki 10 zł -uda (wewnętrzna, przednia, boczna i tylna część) 30 zł

mam pytanko: czy seria 10-15 masarzy +areobik 1x w tygodniu cos pomoże na otłuszcony brzuch? czy cos jeszcze powinnam robić żeby spalić oponki? mam na to ok. 2 miesięce...

a ja mam pytanko-czy sama w domku moge sobie wyszczuplic uda masarzem po swojemu? np olekiem Anty...z Ziji.I ile powinnam sie tak masować... z góry dzieki za odp.:*

Gość kenzo14
Salsa, a w jakim mieście jest ten Twój klub?

Gość cekino
masazę odchudzające najbardziej odchudzają , masażystę proszę sobie wyobrazić osobę z wielką nadwagą jak musi się masazysta napracować przy takich zwałach tłuszczu, proszę nie wierzyć że same masaże bez gimnastyki, biegania i zadnego ruchu nie dają efektów, na 100 %

martamarta seria 10 masaży wystarczy aby osiągnąc efekt o jakim wczesniej pisałam plus przestrzeganie zasad (też o nich pisałam). masaże robi się co drugi dzień czyli średnio 3 razy w tygodniu, więc zajmie to około miesiąca. Trzeba też pamietać, że w czasie okresu brzucha się nie masuje. Aerobik raz w tygodniu wystarczy, do tego dodałabym jeszcze jakis inny rodzaj aktywności fizycznej np. jazda na rowerze, spacery, pływanie AnDzKa po swojemu? nie bardzo wiem o co chodzi, na pewno wmasowywanie olejku anty.. czy innych kremów daje lepszy efekt niż nic nie robienie o ile robi się to systematycznie tzn. codziennie około miesiąca czasu. Należy pamietac że masaż wykonuje się zawsze w kierunku serca czyli z dołu do góry, a w przypadku samodzielnego masażu ud jest to trudne zwłaszcza jeśli chodzi o tylną część kenzo14 Jaworzno, woj. śląskie cekino no racja, trochę się trzeba napracować, ale efekt masażu jest naprawde o ile przestrzega się kilku zasad czyli dodatkowo ćwiczenia, odpowiednie odżywianie

Gość cekino
salsa ale te puste utuczone babsztyle, chcą aby po cudnych masażach dupy im zmalały bez żadnego ich wysiłku, niestety podstawą odchudzania i zdrowego życia jest ruch, gimnastyka, pływanie... itp jeżeli ich desperacja sięgnie zenitu wtedy sięgają do innych narzędzi jakim jest skalpel chirurga plastycznego, bo to jest łatwiejsze może bardziej kosztowne.... ale nie trzeba się wysilać!!!!!! masaże są fantastyczne i spełnią swoje zadanie wtedy i tylko wtedy jak zażywamy jeszcze trochę wysiłku fizycznego, może to być również marsz, polecam do tego celu pedometr, który chodziarzy mobilizuje, bo potrafi ilość zrobionych kroków przeliczyć na ilość spalonych kalorii, może zbadać puls...... odcudzanie musi być procesem czynnym, a nie biernym to ważne!!

Gość salssa
cekino całkowicie się z tobą zgadzam i zanim rozpocznę serie masaży na kolejnej klientce ZAWSZE ją o tym uświadamiam. Ruch to podstawa!

Gość gość
to juz lepiej kriolipilize sobie wykup ceny porownywalne a efekty w jej przypadku murowane

Gość kitka_z
Można dużo schudnąć i ja jestem tego najlepszym przykładem :) Polecam zabiegi wyszczuplające Redustim. Dzięki nim schudłam kilka kilo bez efektu jojo. U nas w Krakowie można je zrobić np. w Vici Clinic. Super sprawa :)

Gość Gabinet Masażu Medycznego
Bardzo dobre wyniki wyszczuplająco-modelujące daje połączenie kilku rodzajów masaży i to w cyklu dwutygodniowym. Tkanka tłuszczowa zostaje spalana przez mięśnie tylko na danym obszarze ciała a toksyny i produkty przemiany materii zostają odprowadzone wraz z limfą. Tak przeprowadzona seria zapewnia, że wyszczuplenie wyraźnie zauważalne będzie np. na biodrach, udach i brzuchu a nie stracą na objętośc****ersi.

Oczywiście chodziło o to, że specjalny program masaży wykonany miejscowo nie spowodują utraty rozmiaru piersi. Gdyby do tego została dodana dieta i inne znane sposoby na odchudzanie to utrata masy dotyczyć będzie proporcjonalnie całości ciała łącznie z piersiami - a tego nie wszystkie panie chcą.

Gość gość
Masaże, odpowiednia dieta, treningi i oczywiście, nawadnianie organizmu, mogą zdziałać cuda. Osobiście, najlepsze efekty zauważam stosując te wszystkie metody. O piciu wody i o masażu, nawet tym wykonywanym w domu, może przypominać aplikacja. Dla takich gap jak ja ;) A o dietę i trening zadba www.igortreneronline.pl :)

Wydaje mi się, że takie masaże są bardzo skuteczne. Ja z całego serca polecam profesjonalne zabiegi w klinice medycyny estetycznej. Sama byłam na endermologii i jestem bardzo zadowolona. Pozbyłam się 3 cm z brzucha! : )

Gość gość
Gabrysiu a jaką klinikę polecasz? Ja chodzę do kliniki dj Michajłowskiego i jestem mega zadowolona ;) ja akurat korzystam z endermologii lpg i faktycznie skutecznie pomaga pozbyć się nadmiaru tkanki tłuszczowej

Gość gość
klinika dr Michajłowskiego mieści się na ul. Skłodowskiej Curie, jeśli ktoś by szukał :)

Gość ciuciubabka29
hmm ciekawe czy i na mnie by zadziałały takie zabiegi. Nigdy nie interesowałam się tego typu sposobami, ale zaczęłam gdy przytyłam po trzeciej ciąży i nie mogę pozbyć się złogów tłuszczu..

Gość gość
te zabiegi nadają się, jeśli nic innego na nas nie działa. To są takie specjalne masaże, które pobudzają naszą tkankę, żeby organizm mógł łatwiej "wydalić" tłuszcz, który nam zalega.

Gość Dżoannnna
Wszystko fajnie, ale jak się nie ćwiczy i idzie na zabiegi to sorry, ale cellulit do Was wróci ze zdwojoną siłą. Ja kiedyś popełniłam ten błąd, bo z lenistwa nie chciało mi się ćwiczyć i wmówiłam sobie że same zabiegi zadziałają... a gdzie tam!! zadziałało ale na chwilę... zabiegi same w sobie nie należą do najtańszych ale są skuteczne przy odpowiedniej dawce ćwiczeń.

Gość Talcia808
A ja mogę polecić klinikę dr Michajłowskiego - Cosmetologica w Gdańsku :) korzystam z zabiegów karboksyterapii - jestem po 5 zabiegu i powoli widzę poprawę stanu moich nóżek. Są coraz zgrabniejsze!

Gość gość
dziewczyny BANKA CHINSKA DZIALA CUDA!!!!! NAJLEPIEJ U MASAZYSTY/TKI.

Gość Justyna9_9
U mnie bardzo sprawdziła się endermologia lpg - uporczywy cellulit nie chciał odpuszczać a ja po zabiegach nie poznałam swojej sylwetki! Oczywiście też ćwiczę i trzymam się diety... jednak te zabiegi to wspaniałe uzupełnienie walki z cellulitem :)