Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bronx

Problem..................................................................Problem

Polecane posty

Gość bronx

Moja mama codziennie od kilku miesiecy pije przed spaniem 2 piwa... czy powinnam sie martwić? ona mi powtarza (ciagle mysli,ze mam 5 lat i moze mi gadac bzdury) że piwo jest dla ludzi itp. ale ja mysle,ze nie do konca... rozumiem 1 w tygodniu 2 piwka ale dzień w dzień... ? jak przemowic jej do rozumu? a moze kupic jakies ziolka na spanie zeby piwa chlac nie musiala ? doradźcie... 🌼

Gość pewnie to moze byc
pierwszy krok do alkoholizmu...zastanow sie nad tym i porozmawiaj spokojnie z mama

Gość bronx
ale ona nie chce ze mna rozmawiac... od razu sie denerwuje, mowi,ze przesadzam,ze juz jej sie nic od zycia nie nalezy itp. albo,ze gadam bzdury... nie da sie porozmawiac,po prostu sie nie da... dlatego chce jej kupic jakies ziola czy cos... zeby tylko alkoholu nie pila... a moze doradzi mi ktos piwo bezalkoholowe ktore ma najbardziej zblizony smak do tego z alk. dzieki papa

Gość bronx
nie ma pracy ale juz od kilku lat,tato pracuje ale jest alkoholikiem... ma fajna prace bo go czesto nie ma w domu... rozumialabym moja mame gdyby pila jak on jest w domu... ale pije tez jak go nie ma... mowi ,ze cierpi na bezsennosc... a ja uwazam,ze powinna to odsawic,moze na poczatku nie bedzie mogla spać tydzien ,dwa ale w koncu organizm bedzie tak wyczerpany,ze zasnie... i problem zniknie... ale moze sie myle

jesli ma problemy z zasypianiem to popros ja żeby udała sie do lekarza po leki nasenne. A Może mama wpaDA w depresję. Postaraj się porozmawiać jeszcze raz z mama:)

Gość bronx
nie no do depresji to daleko... wiesz,ona nie pojdzie do lekarza to juz przerabialam... mowi,ze woli pic piwo niz prochy brac... i wez tu tgadaj... doradzi mi ktos piwo bezalkoholowe ktore ma najbardziej zblizony smak do tego z alk. to jej kupie i zmusze do picie wlasnie takiego :)

to może Ty idx do Waszego lekarza rodzinnego, porozmawiaj i może lakarz cos doradzi. Powodzenia

Wiesz = kac leczony kacem = alkoholizm powiedz mamie co sie dzieje z alkoholem w żoładku ,powiedz też ,ze nie chcesz zostac sierotą :O może sie opamieta

Gość bronx
dzieki za pomoc:) moze rzeczywiscie to dobry pomysl... a na razie kupie jej bezalkoholowe :) pozdrawiam!!!

Gość bronx
juz kiedys sie poplakalam i mowilam,ze nie chce 2 alkoholika w domu,ze bedzie taka jak ojciec itp. i co? pare dni nie pila i od nowa... kupie to bezlkoholowe to mniejsze zlo,ona jest uparta moja gadanie nic nie da... do lekarza nie pojdzie... pozdrawiam!!

Gość bronx
tato pracuje ale jest alkoholikiem... pisalam juz wyzej...

ja wiem, że to trudne......może masz jakąś ciocie albo wujka, kogos kto by Ciebie wsparł. To jest trudny problem i przyda Ci sie wsparcie. Nie rezygnuj...idź to lekarza porozmawiać, przeciez lekarz to tez człowiek i zrozumie twój problem.

Dwa piwka nawet dziennie i jzu alkocholizm ?? Jzu ludzie nie przesadzajcie ! Niedługo będzie, że jak zje się dwa batony to już będzie obżarstwo i nadwagą się skończy :O Czy matka sie po piwach awanturuje ? Bije Ciebie albo robi krzywdę psychiczną/fizyczną sobie lub innym członkom rodziny ? Jeżeli nie to nie sądzę byś miałą podstawy do odbierania jej takiej przyjemności w życiu :O

Gość bronx
no tak ale widze,ze jest troche zakrecona jak wypije te 2 piwa... chodzi tak pomalu po domu jakby sie bala,ze sie wywali :/ i unika ze mna kontaktu... w ogole boja sie o nia bo pali jak smok,kaszle, poza tym 4 kawy na dzień i jeszcze te 2 piwa... wydaje mi sie,ze powinna zaczac dbac o sobie nie ma juz 20 lat...