Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaaai

kto ma TRĄDZIK w postaci DUZYCH ROPNYCH LUB NIEROPNYCH GUL bądź wercz GUZÓW????

Polecane posty

Gość Qulini
Witam ja właśnie siedzę drugi dzień w domu z podobnym problemem. Tylko, że ja mam coś takiego, ze wyskakuje mi ogromna gula tak duża, że mam spuchnięty cały policzek (bo zawsze pojawiają się w górnej części policzka) i pod okiem, ze czasami ledwo co mogę je otworzyć. Kilka dni nie mogę się dotknąć wogóle jakakolwiek ruch twarzy spawia ból kilka dni wyjęte z życiorysu :/ Do dermatologa chodzę baaardzo rzadko, bo stwierdził, ze taki trądzik można wyleczyć kuracją jakąśtam za bodajże 8 tys zł i on jej nie poleca właściwie dziewczynom :| więc leczę się na własną rękę ale już mam dość Mam zamiar zrobić badania hormonów. Tylko mam pytanie czy trzeba się wybrać tylko do endokrynologa czy jeszcze do ginekologa czy kogoś Mimo wszystko mam nadzieję, że to w końcu pokonamy :) possssdro ALOHA 3mam kciuki

hej ja miałam trądzik,po wielu poszukiwaniach znalazłam dobrego lekarza,w koncu przepisał mi te dobre antybiotykki i trądzik sie skończył,teraz tylko zostały te blizny,od pażdziernika zaczne takie kuracje majace na celu zniknięcie tych blizn.wiem jedno trądzik to najgorsze co mzoe byc,wykonczył mnie nie mogłąm dac sobie rady dzieki Bogu ze sie skonczył

z własnego doświadczenia po wielu wizytach u dermatologów pasta cynkowa jest dobra lub cynk w tabletkach(1tab/dzień), poza tym najlepiej tylko i wyłącznie tonikiem myć twarz a nie wodą (moze zle wpływac na cerę twarzy) a jeśli trzeba to lepiej ją przegotować. Nnieużywać zadnych preparatów alkoholowych!!! bo to pogarsza chorobe) Kremy do nawilżania to nivea lub lepiej bambino z tlenkiem cynku .Antybiotyki też bardzo pomagają np.gdy sie duze gózki robią(jestem po drugiej serii ).W jedzeniu ograniczać zbyt ostre i kwaśne potrawy niepic kawy ani kakao słodycze tez ograniczac.No i na duże zmiany trądzikowe dobra jest lampa solux (można stosowac 2 razy dziennie po 20min przez jakieś 2-3tygodnie) wysusza i łagodzi objawy(polecam ) . Na ewentualne blizny to No-scar używam (pojemnosc 50ml bo ten mały niema wszystkich składników ok.80zł)ale tyko na małe miejsca (niemogą byc otwarte rany po trądziku). Po tym wszystkim poprawa bardzo duża .Myśle,że i wam coś z tego pomoże. pozdrawiam

Gość dooooo
Qulini, ta kurcja to pewnie roacuttanem, ale ona nie kosztuje 8000, tylko 1500-2000, zalezy ile wazysz:) I ja ja polecam. Jak dla mnie agaaaai masz gronkowca, miałam identycznie jak Ty, tradzik w tych samych miejscach, ale tez nie masz okresu...

Gość kaarina
hej dziewczyny tez miałam twarz tragiczna i same syfy i guzy ale wyleczylam na dobre przez 2 tyg stosowania silnych leków i wywarów w pelni zrobionych przez moja babbcie wyciagiem z eukaliptusa myc twasz 2 razy dziennie dokladniej podam jak bedzie ktos chciał teraz mam piekna cere

Gość kaarina
rowniez blizny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość zandia
cześć dziewczyny! mi pryszcze wyskakuja juz od ponad 4 lat, miałam przez ten czas chyba wszystkie mozliwe odmiany krost, ale raczej takie wielkie ropne. A od prawie roku własnie mam te ogromne guzy, nieropne, są wypukłe, zniekształcaja twarz, coś okropnego, a ból jest tak wielki że nie do opisania... :( Ale do rzeczy, przez ponad dwa lata intensywnie leczyłam sie dermatologicznie, brałam wszystkie możliwe leki, wszystkie możliwe antybiotyki, smarowałam się wszystkimi mozliwymi maściami, również robionymi w aptekach, wydałam tyle kasy że jestem teraz bankrutem... Dodam że wszystkie antybiotyki i chemioterapeutyki były miedzy innymi przeciw gronkowcom. Nic nie pomogło. Jestem psychicznie wykończona, wstydzę sie swojego wyglądu...bo jeśli nawet nie mam przez jakis czas tych bolących guzów, to mam przecież blizny i dziury na twarzy... Jedyną rzeczą jaka trochę mi pomogła, którą mogłabym polecić, są pigułki anty, niestety pomagają tylko gdy je biorę, jeśli po kilku miesiącach robię przerwę, te wielkie bolące guzy powracaja ze wzmozoną siłą...:( Dopiero za dwa miesiące będę miała badane hormony - dopiero za taki czas, bo zapisałam się w przychodni a nie w prywatnej klinice, na prywatnych lekarzy straciłam juz zbyt wiele pieniędzy. Jest to moja jedyna ostatnia nadzieja więc trzymajcie kciuki. Pozdrawiam was wszystkie i życzę powodzenia!

Gość zandia
aha, mam jeszcze prośbę, czy miałyscie badane hormony u endokrynologa, proszę o odpowiedź na czym polegaja takie badania?

Gość Bartek***
Wiecie co jest najlepsze, że nikt na świecie nie udowodnił że jakiekolwiek jedzenie wpływa w jakiś sposób na trądzik. Nie ma na to jakichkolwiek badań, więc gdybanie że czekolada mleko wpływają na trądzik to głupota.