Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elola

cena projektu zaproszeń ślubnych

Polecane posty

Gość elola

Witam, chcemy zlecić profesjonalnemu grafikowi wykonanie projektu zaproszeń ślubnych, z naszymi zdjęciami itd. Tak, żeby były nietypowe i "nasze". On za wykonanie projektu chce 250 zł, do tego dojdzie koszt druku. Jak uważacie, czy 250 zł to dobra cena za projekt? pzdr

Gość elola
ale grafik jest tzw. freelancerem, zrobi sam projekt i przygotuje go do druku, a drukarnia to inna sprawa.

Moja Droga takie są ceny projektów Za projekt ulotki formatu A5 bierze sie w granicach 300-500 zł - projekt kartki światecznej 200-500 zł - wiec to podobnie jak zaproszenie :) Uwazam, ze 250 zł to nie jest duzo, poza tym w tę cene wliczone są z pewnością poprawki, ktorych jest potem bez końca :P Opcja z indywidualnym projektem - jest opcją drozszą , niz przy wyborze gotowych zaproszen, nawet tych personalizowanych :)) jeśli kupicie projekt, to pozostaje Wam jeszcze druk - biorac pod uwage ze bedziecie drukować ok 50-70 zaproszen, pozostaje Wam jedynie druk cyfrowy, gdyz na offset, to zbyt mala ilosc :( Mozna sie tez pozegnac z uszlachetniaczami typu: folia mat, folia błysk, czy punktowy lakier UV Dobrze byloby zebyscie sie zorientowali jakie drukarnia ma wykrojniki - zeby ten czlowiek, który bedzie Wam robil projekt wiedzial na jaki wymiar robic, bo jesli bedziecie mieli niestandardowy kształt, wymiar - to pozostaje jeszcze koszt wykrojnika 200-300 zł Pomysl fajny, ale nie tani Znam sie na tych rzeczach - mam dostep do grafikow, drukarni ale wybralam gotowy wzor zaproszen :))

Ja znam super grafika, który może wykonać projekt za połowe, jeśli jesteś zaineresowana to podaj meila dam Ci jego namiary. Oczywiście bedziesz miała na bieżąco wgląd w powstający projekcik.

Gość elola
dzieki, ale jesli ktos mialby to zrobic za polowe ceny to znaczy, ze wartosc projektu tez spadlaby o polowe... ;) wiesz, jakosc kosztuje, niestety.

Gość moim zdaniem to bardzo drogo
to moja branża.... drukarnie są drogie bo nastawione na duże nakłady.... nie lepiej poszukać firmy specjalizujęcej się w kompleksowej obsłudze ślubów? Takie firmy mają swoje, nieco mniejsze maszyny, może nieco mniej opcji (bez powlekania złotem czy tłoczenia).... ale zazwyczaj projekt wchodzi już w cenę sztuki....bo jest to jeden z szablonów... mniej więcej 1- 4 zł/szt ..... również mozna dać swoje zdjęcia, teksty.....które w szblonik zostaną wstawione..... a cena nieporównywalnie niższa..... niż zamawianie grafika i drukarni.

Gość Feggie
a co jesli ktos nie chce "szabloniku"? chyba warto zaplacic za DOBRY projekt i miec pamiatke na cale zycie... :)

Gość to płaci 500 zamiast 200
to wszystko.... zmodyfikowany szablon z indywidualnym zdjęciem i tekstem i tak pewnie nie wiele będzie się różnił od indywidualnego projektu..... ale oczywiście jak ktoś ma pieniądze i chce zapłacić za świadomość niepowtarzalności- to proszę bardzo.

Gość to płaci 500 zamiast 200
a moim zdaniem dobry projekt własnie gwarantuje firma króra zajmuje się ślubami profesjonalnie i na szblon może wydać znacznie więcej niż para jednorazowo po pierwsze, a po drugie firma zamawia ten szablon u odpowiednigo grafika- siedzącego w temacie, a nie jakiegoś kolegi, który nie wiadomo czym się zajmuje konkretnie.

Eloa skarbeńku nikt Cie nie zmusza, jeśli należysz do ludzi takiej kategorii którzy muszą słono zapłacić za coś, co można mieć taniej->czytaj równie dobrze zrobione a nawet i lepiej to Twój problem. Pozdrawiam Ps mówiąc o grafiku mówiłam o człowieku który siedzi w branży od 7 lat i jest jednym z najlepszych na pomorzu ;)

Gość najlepsi mają terminy zawalone
na rok do przodu.... bo w tym kraju o dobrego grafila nie łatwo.... co świetnie widać chodżby po szacie graficznej naszego netu.... podpowiem.... chcesz mieć coś profesjonalnego- nie zależy ci na kasie- zamów to w USA, tam branża ślubna jest 50lat do przodu....

Gość o rany usmialem sie
Gryzia > 7 lat w branzy i najlepszy na pomorzu? haha ciekawe czy to on tak sie wysoko ceni czy jego klienci wyceniaja jego robote na 100 zeta? i skoro jest najlepszy to po co robi chaltury (bo chyba tak to mozna nazwac) za kilkadziesia t zlotych? nie wypowiadaj sie jak nie znasz realiow branzowych

Gość BOOOMBEL
A wiecie że taki projetk można zrobić samemu - wystarczy znać choć troszę program AutoCad lub jakiś inny tego typu i można wykonać orginalny projekt. My tak zrobilismy i do tego sami wydrukowaliśmy zaproszenia. Papier i koperty kupiliśmy w sklepie z profesjonalnymi papierami i wydrukowaliśmy zaproszenia na naszej domowej atramentowej drukarce HP. Wyszły super!!! i kosztowały nas nie wiecej niż 3 zł za jedno a każde z nich było spersonalizowane (z imieniem i nazwiskiem gościa), także koperty. Polecam domowy spoósb - dużo przy tym frajdy i satysfakcji :-)

Również jestem za tym, aby wykonać zaproszenia własnoręcznie. Tylko wtedy będę z nich naprawdę zadowolona :)

Gość a ja uwazam ze
naprawde zadowolonym mozna byc wtedy, gdy zaproszenie bedzie takie jak sobie wymarzymy. wiec warto zaplacic komus za wykonanie profesjonalne projektu, nawet gdy pomysl na niego bedzie nasz, bo samemu mozna spieprzyc najlepszy pomysl (oczywiscie wtedy gdy sie nie zna programow graficznych albo nie ma sie tzw. zmyslu pklastycznego) :P

Gość kasiulka 26
ja tez zaplaciclam za projekt, warto! zaproszenie wyszlo swietnie, profesjonalnie i tak osobiscie. nie jak z szablonu. teraz mam pamiatke na cale zycie

Gość Szkopuł
To wszystko zalezy, ciężko odgórnie powiedzieć, że 250 to dużo lub mało, zapoznajcie się z jego dotychczasowymi pracami i wówczas ocenicie :) Nie wiem też czy nie lepiej skorzystać z usług firmy profesjonalnie projektującej zaproszenia? Niektóre autorskie projekty robia niesamowite wrażenie - https://www.zjakzaproszenia.pl/

Gość gość
Dlaczego w tym kraju nie ceni się grafików? ( tych prawdziwych) Wszystko kosztuje, przygotowanie dobrego, estetycznego projektu wymaga czasu i kreatywności, a takie zaproszenie zostaje później na lata w pamięci gości i Młodych inne od razu trafiają do kosza i nikt o nich nie pamięta. Jasne, że można samemu, jeśli ktoś potrafi zrobić coś ładnego, a nie ze względu na niską cenę bo w takim wypadku Pani Młoda może sobie sama zrobić makijaż i fryzurę po co przepłacać, Pan Młody może kupić garnitur w second handzie itp. To powinien być wyjątkowy dzień i wiadomo nie chodzi o to aby kupować najdroższe rzeczy ale żeby stworzyć coś pięknego.