Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Florent22ski

Czy małżeństwo daje kobiecie poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji?

Polecane posty

Gość Florent22ski

Gość mnie nie dało
właściwie odwrotnie..... bo w razie rozstania te formalności przerażają.... a ja jestem wolny ptak, wolałabym być nie "uwiązana" nawet, mimo tego, że w tej chwili te "więzy" mi zupełnie nie przeszkadzają!!!! zapytacie ..... to po co wychodziłaś za mąż? odpowiedż prosta.... formalności, formalności i jeszcze raz formalności.... mam jak malżeństwu jest łatwiej pod względem prawnym.... wtym nieco zacofanym kraju..... gdyby można było legalizować związki nieformalne..... na 1000% nie decydowalibyśmy się na ślub....

Gość xennna
nie daja

Gość Florent22ski
Poprosze o poważne wypowiedzi :)

Gość majke
A mi daje stabilizację. I wszystko co związane z nami jest spokojniejsze. Nie szarpiemy się tak, tylko dbamy o nasz związek.

Gość nie sądzę

Gość do mnie nie dało
jak wyobrazasz sobie formalizowanie związków, tak zeby nie był to ślub. Przeciez mozesz to w UScC załatwic przy minimalnych formalnosciach i bez pompy. Co jest potrzebne akt urodzenia, dowody i dwoch swiadkow, to chyba nie musi przerazac, jezeli chodzi o formalnosci?

Gość ja tak zrobiłam
żeby nie mieszać sie w głupie formalności, załatwienie slubu w usc trwało 20 minut, sam ślub 2 miesiace ppóźniej drugie tyle i małe przyjęcie 3 godziny, którego załatwienie kosztowało tyle czasu co telefon z rezerwacja stolika dla 15 osób, czyli 2 minuty