Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klara boi sie

czy moge być w ciąży

Polecane posty

Gość klara boi sie

kochałam sie z chłopakiem dopiero 4 raz akurat mam dni płodne ale robiliśmy to z gumka i ona nie pekła a ja potem krwawiłam nie wiem czemu nie wchodził głeboko, czy moge byc w ciaży skoro nie pekła i uważaliśmy zeby nic sie nie dostało do wewnatrz

Gość klara boi sie
prosze napiszcie

Gość jaaaaaaaa
ej Dziewczyny!Gdzie wy macie gowy?No oczywiście, że w Twojej sytuacji ciąża jest niemożliwa!!!!

Gość klara boi sie
ufff ulga

Gość Gratulacje jestes w ciazy

jak mogłaś zajść skoro jak mowisz gumka nie pękła:) to niewykonalne. plemniki nie mają zębów by przegryźć lateks:P

Gość ehh boje sie
moze zabrzmi smiesznie ale mam pytanie.14 dni temu uprawialam seks bez zabezpieczenia i teraz sie strasznie denerwuje ze moge byc w ciazy ;/ czy po 14 dniach mozna cos wyczuc?moze zabrzmi smiesznie ale mam wrazenie ze mam ciemniejsze obwodki wokol sutkow.slyszlaam o napuchnieciu pochwy od wewnatrz.mam wrazenie ze wszystko jest tam takie ..wieksze :( czy 14 dni to mozliwe zeby cos zauwazyc i podejrzewac? prosze o pomoc :(

no można...ciąża już od pierwszych dni wywołuje reakcje w organizmie. tu masz Wysłany: Sro Paź 13, 2004 8:27 am Temat postu: Objawy Ciąży -------------------------------------------------------------------------------- Zbierzmy w jednym miejscu obajwy ciąży. Proszę o wpisywanie objawów ciąży POTWIERDZONEJ. Możliwe objawy ciąży (subiektywne), czyli takie, które pozwalają zaledwie domyślać się zajścia w ciążę: - nudności (2-8 tygodni po zapłodnieniu), - częste oddawanie moczu (zwykle 6-8 tygodni po zapłodnieniu), - wstręt do pewnych pokarmów lub nadmierny apetyt, - obrzmienie i bolesność sutków, - powiększenie się brzucha, - zmiany samopoczucia (np. zmęczenie, drażliwość, senność), - wzmożony apetyt (pierwszy trymestr), - zawroty głowy (pierwszy trymestr), - zaparcia (pierwszy trymestr). Objawy prawdopodobne: - zatrzymanie się miesiączki (Amenorrhea), - podwyższenie podstawowej temperatury ciała powyżej 37 stopni C, utrzymujące się przez minimum 2-3 tygodnie po owulacji, - rozpulchnienie macicy i szyjki (2-8 tygodni po zapłodnieniu), - powiększenie macicy i brzucha (8-12 tydzień), - gromadzenie się tzw. siary w sutkach, - wzmożona pigmentacja wokół brodawek sutkowych (pierwszy trymestr), - wzmożona pigmentacja linii środkowej brzucha, - zmiana zabarwienia błony śluzowej pochwy (pierwszy trymestr). Objawy pewne (występują w drugiej połowie ciąży - wystarczy tylko jeden z tych objawów, aby rozpoznać ciążę): - czynność serca płodu (10-20 tydzień), - wyczucie ruchów płodu (po 16 tygodniach), - stwierdzenie obecności płodu badaniem USG (4-6 tygodni po zapłodnieniu).

Gość ehh boje sie
a czy to mozliwe zeby samemu wyczuc rozpulchnienie macicy i szyjki ? tzn czy moge palcem to stwierdzic? ja juz nie wiem chyba jestem przewrazliwiona i panikuje :(