Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola_25

Mieszkanie z chłopakiem-problem

Polecane posty

Gość Ola_25

Chodzi o to, że zamierzamy wyjechać za granicę. On już tam jest, ma mieszkanie (2 pokoje i salon) i niedługo po mnie przyjeżdża. Początkowo mieliśmy mieszkać we trójkę (ja z nim w jednym pokoju,a jego współpracownik w drugim, salon wolny), ale teraz powiedział, że dla zmniejszenia wydatków poszuka jeszcze czwartej osoby!Mi to w ogóle nie pasuje, bo nie lubie takieog tłoku w mieszkaniu (nie ejst to duży metraż - takie typowe blokowe mieszkanie, gdzie korytarz to salon).Czyja jestem jakaś nienormalna, że mi to nie pasuje?Myślałam, że będziemy tam mieli odrobine intymności (nigdy wcześiej nie mieszkaliśmy razem),a okazuje się, że on ma inne plany:( I co robić?

zgodzić się, tymczasowo, a potem próbować to odkręcić :) może okaze się że lokator sam się wyprowadzi albo okaze sie że Was stać na samodzielne mieszkanie. a na razie zgódź się, nie warto kłócić się na odległość :)

Gość Ola_25
Aha, zapomniałam dodać, że mamy tam być przez najbliższy rok.

Gość as z rekawa
Jak na razie to on chyba placi? Jesli tak, to on decyduje, moze nie ma pieniedzy i ta jedna osoba wiecej mu pomoze> A Ty jedz, zacznij zarabiac i wtedy zaczniecie cos planowac wspolnie.

Gość Ola_25
Skoro on płaci to musze mu się podporządkować i nie mam nic do gadania?

Tak, taka jest zasada. Decyduje ten, kto płaci. Ten, kto nie pracuje i nie płaci najczęściej ma niewielki związek z rzeczywistością, dla tego jego widzimisię jest uciążliwe, kosztowne i denerwujące. Osoba taka nie może więc decydować o wydatkach.

Gość kropeczkowa.
MONITOREK...popieram

Gość czy mogę coś napisać
czemu lepiej nie mieszkać ?

Autorko-zamierzasz tam pracować i zarabiać? Dokładaj się do mieszkania , a wtedy będziesz mogła decydować inaczej musisz zaakceptować fakt,że on musi kogoś dokwaterować.

Gość o ten świntuch
powiedzs mu oc o chodzi moze załapie

Gość Ja22

Ja nie mogę. Pan i władca płaci to kobieta nie ma nic do powiedzenia. Ale jesteście głupie.