Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Micra

JAKIE WIĄZANKI ŚLUBNE SĄ TERAZ NAJMODNIEJSZE?

Polecane posty

Gość Micra

Proste czy bardziej wymyślne?Dziewczyny podzielcie się wrażeniami jakie wy miałyście wiązanki!Zamawiane w kwiaciarni czy może projektowane przez florystkę?

Gość Micra
Hmm,naprawdę nikt mi nie udzieli rady???

Gość mowa kwiatow
AMARYLIS - jesteś wielką kokietką ASTER BIAŁY - jestem szczęśliwy widząc, że jesteś kochana ASTER CZERWONY - kocham cię bardziej niż ty mnie BEGONIA - ofiaruję ci szczerą przyjaźń BEZ BIAŁY - kochajmy się FIOLETOWY - moje serce należy do ciebie BRATEK - królujesz w moich myślach CHABER - nie śmiem Ci wyznać moich uczuć CHMIEL - czekajmy na sprzyjające okoliczności CHRYZANTEMA BIAŁA - stara miłość nie rdzewieje CHRYZANTEMA ŻÓŁTA przez chwilę wierzyłem w ciebie CYKLAMEN - twoja piękność pogrąża mnie w rozpaczy DALIA - cieszę się gdy cię widzę DZWONEK - dlaczego mnie męczysz swymi kaprysami? FIOLEK - nikt nie wie o naszej miłości FLOKS - spalmy nasze listy! GROSZEK - nie wierzę twym uczuciom GOŹDZIK - kocham cię gorąco HELIOTROP - miłość mnie upaja HIACYNT BIAŁY - jestem szczęśliwy bo cię kocham HIACYNT FIOLETOWY - bądź czulsza dla mnie HIACYNT ŻÓŁTY - jestem szczęśliwy bo mnie kochasz JASKIER - jesteś niewdzięczną! JAŚMIN - czy pokochasz mnie kiedy ? JEMIOŁA - pokonam wszelkie trudności KACZENIEC - z dala od ciebie jestem smutny KALINA - serce mi pęknie jeśli mnie porzucisz KONICZYNA - chciałbym wiedzieć... KONWALIA - nic cię tak nie zdobi jak twoja uroda KROKUS FIOLETOWY - Czy żałujesz, że mnie kochasz? KROKUS ŻÓŁTY - czy twe uczucia są prawdziwe? KWIAT JABŁONI - darzę cię szczególnymi względami KWIAT ŚLIWY - dotrzymaj swych przyrzeczeń LAWENDA - moja miłość jest pokorna LEWKONIA - stałość uczuć LILIA BIAŁA - czyste uczucia LWI PYSZCZEK - przybądź jak najszybciej! MAK CZERWONY OGRODOWY - kochajmy póki czas! MAK BIAŁY - ospałość serca MAK POLNY - marzę o tobie MALWA - cierpię z powodu twej rezerwy MIECZYK - spotkajmy się (liczba kwiatów oznacza godzinę spotkania) MARGERYTKA - ty jesteś najpiękniejszą MIĘTA - zachowam wspomnienie i nadzieję MIMOZA - skrywam swe uczucia MIRT - jakże ciężko doświadczasz mojej miłości NARCYZ - jesteś bez serca NASTURCJA - płonę z miłości NIEŚMIERTELNIK - ten ból nie ścichnie nigdy NIEZAPOMINAJKA - wspomnij mnie! OSET - twoje słowa mnie ranią PAPROĆ - jestem szczery i ty taką bądź PELARGONIA - pragnę szczęścia PETUNIA - list miłosny w drodze PIERWIOSNEK - moje uczucia są coraz gorętsze PIWONIA - czuwam nad tobą PRYMULA - kochałem tylko ciebie REZEDA - kocham i mam nadzieję RÓŻA BIAŁA - wzdycham do ciebie RÓŻA CZERWONA - kocham RÓŻA HERBACIANA - podobasz mi się RÓŻA RÓŻOWA - przysięgam miłość RÓŻA BIAŁA I CZERWONA - żar serca RUMIANEK - jestem ci szczerze oddany RUTA - osamotnienie STOKROTKA - obecność twa mnie cieszy

Gość Micra
Dzięki dziewuszki jesteście świetne!

Gość Micra
Izunia 1982 byłabym bardzo wdzięczna za mailik.Odezwij sie.

Gość Micra
Hmm...A miałaś z nich bukiet???

Gość Micra
Izunia1982 mój mail to zieloniutka84@wp.pl

Gość ja miałam kuleczkę
ułożoną z malutkich czerwonych róż.....wyglądał pięknie, każdy się zachwycał tym bukiecikiem. Dodam, że był mały ale prześliczny. Nie podobają mi się natomiast takie długie, zwisające bukiety....nie wiem czemu ale kojarzą mi się z wiązankami pogrzebowymi. No ale o gustach się nie dyskutuje. Mała wiązaneczka zawsze będzie wygodniejsza niż długa wiecheć.

Hej:) Wydaje mi się, ze najistotniejsze jest to, aby wszystko do siebie pasowało i komponowało się z urodą pani młodej. Ja miałam mały prosty bukiet z białozielonych róż przeplecionych zielonkawą celozją (bardzo ciekawy kwiat, ale przy róży jest swoistym dodatkiem) i błuszczykiem. To jest bukiet jaki wcześniej wyobrażałam sobie, ponieważ najbardziej podo a mi się prosta elegancja. Suknia prosta - delikatnie rozszerzana, szal (wszystko materiały gładkie, nie koronki), fryzura kok, bez wypuszczanych kosmyków, a w koku miałam przeplecione 8 różyczek, takich jak w bukiecie. Dla mnie ten bukiet był idealny, ale oczywiście do sukni a la \"księżniczka\" raczej może bardziej strojny?? Pozdrawiam

Hej dziewczyny jeśli macie zdjęcia bukietów z bordowych lub czerwonych róż to bardzo proszę o podesłanie ich. Sama mam dużo zdjęć bukietów w różnych kolorach, ale na bordowych najbardziej mi zależy. :) Wielkie dzięki z góry!!!!!

Gość basiag1981
ja chcę z różowych róż, co wy na to? suknie będzie bała wiec myślę ze ładnie bedzie wyglądało

Różowe róże :) ślicznie to wygląda jak chcesz to podeślę CI kilka zdjęć bukietów z różowych róż :)🌻

Gość basiag1981
pewnie ze chce i bardzo poprosze o zdjęcia. mój ślub jest 7 października wiec jeszcze troche czasu, ale od dawna myslałam o różowych różach

Tak więc wysyłam Ci zdjcia nie tylko różowych różyczek, ale i wiele innych. :)

a co Wy na to, że kolor wiązanki dobiera sie pod kolor kamizelki młodego? tak słyszałam od koleżanki, od sprzedawcy garnituru i w kwiaciarniach. Marzył mi się bukiet z białych róż, a będę miała z bardzo jasno różowych i łososiowych.

Pierwsze słyszę :O to jak facet ma czarną kamizekę to bukiet też ma być czarny???? Trochę dziwne. Z tego co czytałam to bukiet ma być dobrany do sukni (fasonu sukni) panny młodej i do jej upodobań.

Gość basiag1981
nic nie dostałam, czekam

Pewnie dobiera sie tylko w przypadku ozdobnych ślubnych kamizelek. Mój przyszły mąż będzie miał łososiową, do tego w takim samym kolorze musznik i wypustka. Stąd moje kwiaty różowe i łososiowe

Do ślubu mój narzeczony ma czarną kemizelkę (nie chce tej ozdobnej) i musznik dobrany koloryztycznie do mojej sukni. Ja zaś będę miała bordowe kwaty róże.

Gość basiag1981
tak , wielkie dzieki, teraz sobie pooglądam, mój przyszły mąż tez bedzie miał musznik i żakardową kamizelkę.... chyba będzie fajnie...

Gość basiag1981
mam jeszcze takie pytanie, czy ładniejszy byłby bukiet taki opadający czy raczej taki mały (wszystkie kwiaty jednej długości), jak myślicie?