Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiunia_18

WYPADAJĄCE WŁOSY!POMOCY!

Polecane posty

Gość asiunia_18

witam!mam ogromny problem włosy wypadaja mi juz ok roku.w tym czasie co zaczeły mi wypadać to przeżywałam ogromne stresy i straciłam pare kilo.Uzywałam juz wszystkiego,wcierałam ampułki kerastase,AMPUŁKI RADICAL,MYŁAM SZAMPONEM KERASTASE PREVENTION,STOSOWAŁAM MASECZKE CEMENTOWĄ. jadłam szkrzyp,tabletki merzspezial,vitapil,magnez,drożdze jem teraz.ostatnio stosuje płukanki z pokrzywy a zamierzam robić maseczke z jajkai oleju rycynowego.Jestem strasznie załamana bo moje włosy siągały już pasa były grube i lśniące,ale niestety na zakolach mam juz takie przesiewy że musiałam je obciąć do ramion.najgorszy jest poas hormonalny od ucha do ucha włosy są strasznie przeżedzone a nowych niewidać!PROSZE O POMOC!

Gość cukrzyca
nie chcę straszyć, ale wypadanie włosów powinno ograniczać się do 100 sztuk na dzień, może więc przyczyną jest jakaś choroba, np. cukrzyca albo coś innego, łysienie itd. trzymam kciuki że nie :)

Gość powodów jest duzo
ale piszesz ze schudłaś parę kilko - czesto przy zbyt ubogiej diecie włosy wypadają , ja jadłam prawie same warzywka - niby zdrowo a włosy zaczęły wypadac - wróciłam do mięsa, tłuszczów i widze juz poprawę.

Gość Frojd
Główną przyczyną są hormony, musisz je koniecznie przebadać. Jeśl sie okaże, że masz trwałe z nimi problemy, to się przyszykuj na walkę :O Kobiety nei łysieją jak mężczyźni, ale mocno im sie przerzedzają włosy. Wtedy Loxon, witaminy i wola walki :classic_cool:

Gość mgiłka.
tez tak mam...:((

Gość asiunia_18
w tym problem że ja schudłam ok 5kg i moim zdaniem to niejest bardzo duzo,a pozatym to było rok temu więc powinny się już to uregulowac tymbarziej ze normalnie jem wszystko i staram się by moja dieta była bogata w owoce i warzywa.Niewiem co mam robić.Byłam u dermatologa i narazie czekam na wyniki badania krwi,podejżewa u mnie anemie.Mam nadzieje ze to będzie ta anemia a nic gorszego i że ją szybko wylecze a mone woski wróca do poprzedniego stanu.

Gość powodów jest duzo
włosy to trudny temat nawet dla lekarzy :( podejrzenie anemii ? przy anemii warto popijać herbatkę z pokrzywy